E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί η Ιταλία δεν μιλάει καθόλου για την τρομοκρατία;

Η εξαφάνιση του Ματέο Ρέντσι

Γιατί η Ιταλία δεν μιλάει καθόλου για την τρομοκρατία;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/11/2015 | 16:16

Ο Ματέο Ρέντσι ψάχνει ακόμη τον τόνο ανάμεσα στη συμπόνια για το μακελειό στο Παρίσι, την αλληλεγγύη προς τη Γαλλία, την αποφασιστικότητα απέναντι στους τρομοκράτες και στην ανάγκη να καθησυχάσει την κοινή γνώμη της Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ιταλία ετοιμάζεται να γιορτάσει το ¶γιο Έτος στη Ρώμη, από τις 8 Δεκεμβρίου 2015 ως τις 20 Νεομβρίου 2016. Είναι ένα γεγονός που θα προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς και προσκυνητές στην Αιώνια Πόλη. «Ο Πάπας είναι πάντα ένας πιθανός στόχος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρέντσι σε συνέντευξή του την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στην τηλεόραση Sky.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε τη συμπόνια του πολλές φορές και έκανε λόγο για «επίθεση εναντίον της ίδιας της ταυτότητας της Γαλλίας και της Ευρώπης». Απέφυγε, ωστόσο, να εκφράσει καθαρά την αλληλεγγύη του. Αρνήθηκε με κάθε τρόπο να χρησιμοποιήσει τη λέξη «πόλεμος», με στόχο να μην προκαλέσει κάποιου είδους «πόλεμο» στην ιταλική χερσόνησο. Εξήγησε, μάλιστα, ότι «μόνο η ισχύς δεν αρκεί» και αυτό απεδείχθη, όπως είπε, στη Λιβύη.

Ο Ρέντσι διατηρεί τριπλή σχέση: με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ευρώπη. Και για τον λόγο αυτό, αποφεύγει να βγει μπροστά. «Η Γαλλία ζήτησε, προς το παρόν, μόνο πολιτική αλληλεγγύη», εξήγησε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών. Παρ' όλα αυτά, ο Ρέντσι δείχνει αποφασιστικός. Δεν δίστασε να συμφωνήσει με τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έκανε λόγο για «σύμφωνο ασφάλειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ιταλία έστειλε 700 επιπλέον αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων για να φυλάξει τα μνημεία και ο συναγερμός στη χώρα ανέβηκε στο κόκκινο. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει πρόταση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, για να επενδύσουν στην ασφάλεια της χώρας. Οι νέες αυτές δαπάνες του κράτους θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος είναι ήδη ελλειμματικός.

Ο Ματέο Ρέντσι φυλάγεται, ίσως για πολιτικούς λόγους. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Demopolis για το κανάλι La 7, η πλειοψηφία των Ιταλών φοβάται ότι θα γίνει στη χώρα τους τρομοκρατική επίθεση. Ωστόσο, μόνο το 10% επιθυμούν στρατιωτική συμμετοχή της Ιταλίας στη Συρία, στο πλευρό της Γαλλίας. Το 33% θα δεχόταν τη στρατιωτική συμμετοχή στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμμαχίας, αλλά το 57% αρνείται κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή. Στο κόμμα του Ματέο Ρέντσι αυτό το ποσοστό ανεβαίνει, και το 60% των Ιταλών αρνείται κάθε στρατιωτική επέμβαση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

Σήμερα

Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

Σήμερα

Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Σήμερα

«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

Σήμερα

Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

Σήμερα

«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Πύρινη κόλαση στην Ανδαλουσία με 12 νεκρούς, κάηκαν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους

Σήμερα

Μάχη με τις φλόγες στην Αλμερία εν μέσω καύσωνα - Την «τεράστια θλίψη» του εξέφρασε ο Πέδρο Σάντσεθ - Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός

Φλεγόμενο κτίριο κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» στην Τσεχία

Σήμερα

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά σε παλιό εργοστάσιο της Bata στη Ζλιν της Τσεχίας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Η NASA αποκαλύπτει ότι έχει καταγράψει εικόνες με UFO – «Ίσως υπάρχει ζωή παντού εκεί έξω»

Σήμερα

Ο Τζάρετ Αιζακμαν μίλησε για καταγραφές ανεξήγητων φαινομένων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει δει αποδείξεις για εξωγήινους ή συντρίμμια UFO

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.