E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αστικές συγκοινωνίες: Ακόμα και πάνω από 1,40 ευρώ θα αυξηθούν τα εισιτήρια

Με αυξήσεις επιχειρείται η θεραπεία στην κατρακύλα των συγκοινωνιών

Αστικές συγκοινωνίες: Ακόμα και πάνω από 1,40 ευρώ θα αυξηθούν τα εισιτήρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/11/2015 | 10:46

Με αυξήσεις στα εισιτήρια που δεν θα μείνουν στο 1,40 ευρώ, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του χρόνου, θα αντιμετωπιστεί η «μαύρη τρύπα» των αστικών συγκοινωνιών που συνεχώς διογκώνεται και κινδυνεύει να καταπιεί τα μαζικότερα μέσα συγκοινωνίας της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, ο υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρτζης ανακοίνωσε την επιστροφή της τιμής του εισιτηρίου από το σημείο που έγινε η μείωση πριν ένα χρόνο. Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν στα ίδια επίπεδα (30 ευρώ) οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Ωστόσο, η εφαρμογή του ζωνικού συστήματος που έπεται, κρίνεται σαφές ότι θα αυξήσει περαιτέρω το μεταφορικό κόστος, αφού η Αττική θα χωριστεί σε ζώνες και ο επιβάτης θα πληρώνει με βάση τη διανυόμενη απόσταση. «Προφανώς είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε, σε ζωνικό σύστημα ή σε απόλυτα αναλογικό σύστημα, ποια θα είναι η τιμολογιακή πολιτική. Αλλά καταλαβαίνετε κι εσείς, ότι είναι άλλο να πάρεις ένα μέσο και σε έναν σταθμό ή σε δύο σταθμούς να κατέβεις, και είναι άλλο να διασχίσεις όλη την Αττική και να πληρώνει το ίδιο εισιτήριο και ο ένας και ο άλλος», δήλωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή παρουσίαση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το νέο σύστημα θα λειτουργήσει αρχές του 2017. Ωστόσο, καταβάλλεται προσπάθεια να ξεκινήσει νωρίτερα (στο 6μηνο ή 7μηνο) για τα λεωφορεία, καθώς εκεί, υποστηρίζει το υπουργείο, οι προληπτικοί έλεγχοι δεν είναι τόσο εύκολοι όσο είναι στο μετρό, που είναι στις εισόδους των σταθμών. Από τα οφέλη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ξεχωρίζουν η αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης, αλλά και η αλλαγή σχεδιασμού των μεταφορών. «Θα μπορούμε επιτέλους να σχεδιάσουμε άλλου είδους πολιτικές. Δηλαδή, πολύ χαμηλό εισιτήριο για τους εργαζομένους, ιδιαίτερα στις ώρες και στις ζώνες που θα μετακινούνται, γιατί θα έχουμε στοιχεία τίνος είναι η κάρτα, τι ώρες δουλεύει ο καθένας ή σε ποια κοινωνική ομάδα ανήκει εκείνος που παίρνει την ηλεκτρονική κάρτα». Όπως είπε, θα υπάρχει ηλεκτρονική κάρτα για τα ΑμΕΑ, για να υπάρξουν μετρήσιμα στοιχεία πόσοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Ηλεκτρονική κάρτα για τους ανέργους, για να ξέρουμε πόσοι άνεργοι και πόσο το χρησιμοποιούν, άρα θα έχουμε εκείνα τ' απαραίτητα εργαλεία και στοιχεία για να κάνουμε μια πραγματικά δίκαιη πολιτική, που μπορεί να οδηγήσει σε πάρα πολύ χαμηλά εισιτήρια γι' αυτές τις κοινωνικές ομάδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών των συγκοινωνιών (έλλειμμα άνω των 100 εκ. ευρώ για το 2016) στα δημοσιονομικά προβλήματα και στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δεν διεκδικούσαν τις οφειλές από υπουργεία για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιβατών.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως να έχει κλείσει το θέμα της αλλαγής διοίκησης στις συγκοινωνίες με τα σχετικά ονόματα να βρίσκονται προς έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν ως σήμερα απέδωσε στην πρώην πρόεδρο της Βουλής, που, όπως είπε, από όσα ονόματα εστάλησαν, μόνο δύο κατέληξαν στην αρμόδια επιτροπή.

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του Οργανισμού που πρόσφατα ψηφίστηκε, στόχος, δήλωσε, είναι να υπάρξει μια ομιλική λειτουργία μεταξύ των τριών Οργανισμών (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ). Οι δυο τελευταίοι θα συμμετέχουν στο ΔΣ του ΟΑΣΑ, που έχει την ευθύνη για το μεταφορικό έργο, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, σχεδιάζεται στο ίδιο σύστημα να μπουν και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως είναι τα αστικά ΚΤΕΛ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.