E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αναβάλλεται η εκλογή αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας

Σοβαρά τα τεχνικά προβλήματα

Αναβάλλεται η εκλογή αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/11/2015 | 10:02

Την απόφαση να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία έλαβε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα. Η απόφαση ελήφθη λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που είχαν συνέπεια να μην έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα η εκλογική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε ζητήσει την αναβολή των εκλογών, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία.

Σε δηλώσεις του από το Περιστέρι, ο ¶δωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για υπευθύνους με ονοματεπώνυμο. «Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΑ πλανώνται. Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα της παρατάξεώς μας, να ξεπεράσουμε αυτή τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», σημείωσε.

Ο ίδιος ζήτησε επίσης «να προχωρήσουμε για να κάνουμε αδιάβλητες εκλογές, οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να γίνουν σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και διευκρίνισε πως «είχα εκφράσει από χθες τις ανησυχίες μου. Η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει κανονικά διαδικασία».

Ήδη ψηφοφόροι που θέλησαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποχωρούν αγανακτισμένοι από τα εκλογικά κέντρα. Παρά τις διαβεβαιώσεις τελικά το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία στα 833 εκλογικά κέντρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί από το Σάββατο όταν σύμφωνα με πληροφορίες για πολλούς από τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ) που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στη σημερινή διαδικασία δεν υπήρχαν φορτιστές ενώ περαιτέρω πρόβλημα δημιούργησε η σειρά αντικρουόμενων οδηγιών που εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Χαρακτηριστικά προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξάλλου τα όσα αναφέρει σε επιστολή, την οποία έστειλε την Κυριακή προς το προεδρείο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και προς όλους τους ενδιαφερόμενους, το μέλος της ΚΕΦΕ και διευθυντής Διαγραμματειακού της Ν.Δ κ. Αλέκος Κόκκαλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως κατήγγειλε ο κ. Κόκκαλης, «λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της εσωκομματικής διαδικασίας, υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα και ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες». Παράλληλα το μέλος της ΚΕΦΕ, δείχνοντας ως κύριο υπεύθυνο της κατάστασης τον Γραμματέα της Ν.Δ και πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, επισημαίνει επίσης ότι τα πρακτικά των συναντήσεων της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος, «δεν έχουν έρθει εδώ και αρκετές συνεδριάσεις για υπογραφή».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Σήμερα

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Σήμερα

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Σήμερα

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Σήμερα

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

Σήμερα

Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Σήμερα

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Σήμερα

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.