E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πιθανά πρόστιμα‑μαμούθ και κλείσιμο της «Θύρας 13» από Κοντονή

Με εξοντωτικές ποινές απειλείται ο Παναθηναϊκός

Πιθανά πρόστιμα‑μαμούθ και κλείσιμο της «Θύρας 13» από Κοντονή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/11/2015 | 10:05

Ο Παναθηναϊκός απειλείται με ποινές που μπορεί να είναι εξοντωτικές για τον ίδιο, αγωνιστικά και οικονομικά, μετά τα όσα θλιβερά έγιναν χθες στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αρχικά με τη ρίψη φωτοβολίδων και εν συνεχεία με τον αγωνιστικό χώρο και τους περιβάλλοντες χώρους του γηπέδου να μετατρέπονται σε πεδίο μάχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τις συνέπειες που προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα και οι οποίες αναφέρουν πως ο αγώνας θα κριθεί στα χαρτιά εφόσον οι πράσινοι θεωρηθούν υπαίτιοι για τη μη διεξαγωγή του ματς, θα υπάρξει αφαίρεση 3 βαθμών, ποινή διεξαγωγής 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο (70-150 χιλ. ευρώ), ο νόμος Κοντονή δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιβάλει ακόμη πιο βαριές καμπάνες.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός έχει τη δυνατότητα να επιβάλει σε αθλητικές ανώνυμες εταιρείες ή και φυσικά πρόσωπα πρόστιμο από 10.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ «σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής μπορεί να αποφασίσει να κλείσει τη «Θύρα 13» (εφόσον κρίνει πως είναι η πηγή των επεισοδίων), καθώς ο ίδιος νόμος προβλέπει πως «για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να απαγορεύει τη διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων». Αν, δε, μια τέτοια απαγόρευση παραβιαστεί, μπορεί να επιβάλει ακόμη πιο βαρύ πρόστιμο, από 25.000 μέχρι και 5 εκατ. ευρώ!

Ο Σταύρος Κοντονής φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τον νόμο, ωστόσο, όπως προέκυπτε από το ρεπορτάζ, δεν τίθεται θέμα διακοπής του πρωταθλήματος (παρότι δίνεται και αυτή η δυνατότητα από τον νέο νόμο), καθώς ο υφυπουργός θεωρεί πως δεν πρέπει να πληρώσουν όλες οι ομάδες για όσα έγιναν χθες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.