E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς

Ορίζει τον Πλακιωτάκη πρόεδρο

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/11/2015 | 23:40

Στην παραίτησή του από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ προσανατολίζεται κατά πληροφορίες ο Ευ. Μεϊμαράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα προτείνει ως διάδοχό του, μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου τον γραμματέα της Κ.Ο Γιάννη Πλακιωτάκη.

Την απόφασή του θα την ανακοινώσει, κατά πληροφορίες, στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τι 19:00.

Η διαδικασία θα είναι η εξής: Θα χρίσει ως αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη και θα του δώσει αρμοδιότητες του μεταβατικού προέδρου. Κάτι το οποίο έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς με τον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"To να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτησή μου, εγώ εξεπλάγην γιατί το λέει, δεν του έκανα επίθεση" είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό". "Εγώ παραιτούμαι γιατί παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου γιατί το ζητάει ο κ. Σαμαράς, όχι γιατί έχω ευθύνη ή γιατί το ζητάει ο κ. Τζιτζικώστας. Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση αύριο και πει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί και ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. 

"Αφού αυτός που με πρότεινε αίρει την εμπιστοσύνη του, εγώ οφείλω με τη δημοκρατική μου ευαισθησία να υποβάλλω παραίτηση. Αν ο κ. Σαμαράς την εμπιστοσύνη του, μου την ξαναδώσει εγώ δεν παραιτούμαι" σημείωσε o πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε λίγο αργότερα:   "Αν δεν πάρει δημόσια θέση εγώ παραιτούμαι και ορίζω ως αντιπρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Οι δηλητηριώδεις «διαρροές»

Λίγο νωρίτερα, ο Ευ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε δηλητηριώδεις βολές - μέσω «διαρροών» στους κ.κ. Απ. Τζιτζικώστα, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεύτερη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ζητάει εκ νέου την παραίτηση Τζιτζικώστα από την περιφέρεια και αφήνει αιχμές εναντίον του Μάκη Βορίδη, ο οποίος του είχε καταλογίσει ευθύνες για το φιάσκο της εκλογής προέδρου.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν:

1. Για Σαμαρά:

Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.
Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

2. Για Μητσοτάκη

Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης:
Του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

3. Για Τζιτζικώστα

Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. ¶λλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;
Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές.
Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

4. Για τον Βορίδη

Όσον αφορά στον κ. Βορίδη:
Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη.

«Ναι» από Τζιτζικώστα για δημόσιο διάλογο

Ο πρώτος που απάντησε στις νέες αιτιάσεις του κ. Μεϊμαράκη ήταν ο κ. Τζιτζικώστας. Χωρίς να επαναλάβει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας αποδέχεται τον δημόσιο διάλογο με τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Οποτε θέλει, όπου θέλει» απαντά χαρακτηριστικά.

Συνεργάτες Σαμαρά: Ο κ. Μεϊμαράκης δεν απαντά

Εντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στην πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ δύο φορές σήμερα.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν απάντησε στις αιτιάσεις τους σχετικά με τις ευθύνες που έχει για την επιλογή της εταιρείας και για το φιάσκο της εκλογής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακρίβεια: «Πονοκέφαλος» στους γονείς για τα σχολικά είδη – Οι τιμές σε τετράδια, τσάντες, βιβλία

Πριν 10 ώρες

Οι γονείς αναζητούν τις πιο οικονομικές λύσεις για τα απαραίτητα ψώνια των παιδιών τους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Θηριωδία στην Ηλεία: Πέταξαν φόλες ακόμα και μέσα σε αυλές – Τουλάχιστον 10 σκυλιά νεκρά

Πριν 10 ώρες

Εκτός από αδέσποτα έχασαν τις ζωές τους και δεσποζόμενα σκυλιά μέσα σε σπίτια!

Τραγωδία σε λίμνη: Νεκρός άνδρας από αμοιβάδα που του... έφαγε τον εγκέφαλο

Πριν 10 ώρες

Ο άτυχος άνδρας στο Μιζούρι των ΗΠΑ έκανε θαλάσσιο σκι το οποίο εκτυλίχθηκε σε τραγωδία

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Πέθανε στα 41 της η ηθοποιός ‑ Ήταν σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

Πριν 10 ώρες

Μόλις στα 41 της χρόνια η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή μετά από σκληρό και γενναίο αγώνα με τον καρκίνο

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Χτες

Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Χτες

Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Γυναικοκτονία σοκ στον Βόλο: «Καλά της έκανα» είπε ο δολοφόνος

Χτες

Την σκότωσε, άλλαξε ρούχα, πέταξε τα δικά του και κρυβόταν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Χτες

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Χτες

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Πέθανε σε ηλικία 28 ετών διάσημος TikToker ‑ Σε σοκ οι εκατοντάδες χιλιάδες fans

Χτες

Ο 28χρονος είχε περισσότερους από 250.000 ακόλουθους στο TikTok, ενώ παρουσίαζε επίσης μια εκπομπή στο YouTube με τίτλο The Unpopular Party

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Χτες

Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.