E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Αναλυτική πρόγνωση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι από τα βορειοδυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά:

Α. Σήμερα Τρίτη (24-11-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Β. Αύριο Τετάρτη (25-11-2015):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

2. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις απογευματινές ώρες περιλαμβάνεται και η Αττική.

3. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις θα ενισχυθούν αρχικά στο Ιόνιο στα 8 και από το απόγευμα και στο Αιγαίο στα 8 και πιθανόν τοπικά στα 9 Μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γ. Την Πέμπτη (26-11-2015):

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές.

2. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν στη Δυτική Ελλάδα και έως αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχειά η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή (27-11-2015) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκα έπεσε από φέρι μποτ στο Πέραμα: Βίντεο από τη διάσωσή της

Χτες

Καραβάκι το οποίο περνούσε από το σημείο περισυνέλεξε τη γυναίκα από τη θάλασσα και τη μετέφερε στο φέρι μποτ

Σιμόπουλος (ΝΔ): «Η ακρίβεια αφορά ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας»

Χτες

Εκτός τόπου και χρόνου τοποθέτηση από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Μειωμένη κατά 70% η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη

Χτες

Oι παραγόμενες ποσότητες λαδιού για έναν μέσο παραγωγό δεν επαρκούν ούτε για να καλυφθούν οι ανάγκες της οικογένειας

Λάθος με τέλη κυκλοφορίας: Η ΑΑΔΕ έστειλε στοιχεία άλλων χρηστών – ΕΔΕ διέταξε ο Πιτσιλής

Χτες

Αμεσα ενημερώθηκε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Μεσσήνη: 14χρονος μαχαίρωσε συμμαθητή του με σουγιά

Χτες

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων – 14χρονος μαχαίρωσε συμμαθητή του

Χωρίς ταξί για τέσσερις ημέρες η Θεσσαλονίκη – Πότε θα τραβήξουν χειρόφρενο οι οδηγοί

Χτες

Θεσσαλονίκη: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των οδηγών ταξί για το φορολογικό νομοσχέδιο

Κατσανιώτης: «Δεν θα ψηφίσω τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων»

Χτες

Τη φωνή του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Μάκη Βορίδη να καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, εκφράζει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

Πνευμονία: Μετά την Κίνα, αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και στην Ευρώπη

Χτες

Αυξημένα κρούσματα και σε Ελβετία και Σουηδία.

Πολιτική Προστασία: Καθιέρωση αναστολής εργασίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας ‑ Μέσω 112 η ενημέρωση

Χτες

Αλλαγές έρχονται στην Πολιτική Προστασία με το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Βασίλης Κικίλιας

Προφυλακίστηκε ο παλαιοημερολογίτης ιερέας από τη Σαλαμίνα ‑ Επέμενε στην αθωότητά του

Χτες

Ο ιερέας κατηγορείται για γεvετήσιες πράξεις κατ` εξακολούθηση με ανήλικo που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.