E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θεσσαλονίκη: Απατεώνας εργολάβος επιδιόρθωνε τα πεζοδρόμια... εκ μέρους του δήμου

Απίστευτη κομπίνα με σπασμένα πλακάκια στην ¶νω Τούμπα

Θεσσαλονίκη: Απατεώνας εργολάβος επιδιόρθωνε τα πεζοδρόμια... εκ μέρους του δήμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/11/2015 | 00:01

Πενία... τέχνας κατεργάζεται! Και εάν η... επεξεργασία γίνεται καλά και με έξυπνο τρόπο, τότε ορισμένοι κάνουν χρυσές δουλειές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το karfitsa.gr δέχτηκε καταγγελία πως συγκεκριμένος εργολάβος-οικοδόμος που δραστηριοποιείται στην περιοχή της ¶νω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες πλησιάζει δημότες Θεσσαλονίκης και τους πείθει να αλλάξουν τα σπασμένα πλακάκια που βρίσκονται έξω από τις πολυκατοικίες στις οποίες μένουν, διαφορετικά η διοίκηση του δήμου θα τους επιβάλει πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Ζεϊμπέκης, πρόεδρος Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Μακεδονίας-Θράκης «Ο Κάσσανδρος», τις τελευταίες ημέρες συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος κρατά στο χέρι του σημείωμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, καλεί τους διαχειριστές πολυκατοικιών και τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στην οδό Βασιλειάδη στην Τούμπα και τους αναγκάζει να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες, με πρόσχημα πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τους επιβάλλει πρόστιμο 800 ευρώ, εάν δεν αλλάξουν τα σπασμένα πλακάκια έξω από τις πολυκατοικίες τους.

Ο ίδιος, όπως καταγγέλλει ο κ. Ζεϊμπέκης, τους πείθει να του αναθέσουν την εργασία έναντι τριακοσίων ευρώ, καθώς σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες και οι ένοικοι των πολυκατοικιών δεν προχωρήσουν άμεσα στην επιδιόρθωση των πεζοδρομίων, τότε θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 800 ευρώ. «Ήταν ένας εργολάβος που κυκλοφορούσε στην περιοχή της ¶νω Τούμπας και έλεγε σε ιδιοκτήτες ακινήτων πως εάν δεν τους φτιάξει τα πλακάκια, τότε θα πληρώσουν πρόστιμο από τον δήμο. Επί τρεις τέσσερις ημέρες έφτιαχνε τα πλακάκια και έπαιρνε τριακόσια και τετρακόσια ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των καταστραμμένων πλακών. Έλεγε ότι εάν δεν τα επιδιορθώσουν, θα περάσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και θα τους επιβάλει πρόστιμο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζεϊμπέκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν αποκλείεται να συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Πήγαινε με το χαρτί. Χτυπούσε το κουδούνι του διαχειριστή και έδειχνε το χαρτί. Στη συνέχεια τον καλούσαν στο τηλέφωνο, αυτός περιφερόταν στην περιοχή και ευθύς επέστρεφε ξανά στην πολυκατοικία από όπου τον καλούσαν και έφτιαχνε τα πλακάκια», καταλήγει ο κ. Ζεϊμπέκης.

Το έγγραφο το οποίο επιδεικνύει στους ανυποψίαστους κατοίκους της ¶νω Τούμπας ο εν λόγω τεχνίτης φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Θανάση Παππά και αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού Υπουργικής Απόφασης 3046/304/89 (αρ. 24, παρ. 2,1) ΦΕΚ 59/Δ/3-2-89 υπόχρεοι για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων είναι οι ιδιοκτήτες των παρόδιων ακινήτων μπροστά στα οποία βρίσκονται. Ως εκ τούτου, είστε υπεύθυνοι για την αποκατάσταση της προαναφερόμενης φθοράς-ζημιάς». Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το σημείωμά του αυτό υποτίθεται προειδοποιεί τους ενοίκους της πολυκατοικίας να προχωρήσουν στην επισκευή του πεζοδρομίου εντός 30 ημερών, διαφορετικά την αποκατάσταση της βλάβης θα την αναλάβει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου και η χρέωση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 800 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το karfitsa.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν γνώριζε τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Πρόκειται για αγύρτη και αεριτζή», τονίζει ο κ. Παππάς. «Πρέπει να γίνουν καταγγελίες στην αστυνομία. Το ακούω πρώτη φορά», συμπληρώνει ο κ. Παππάς. Μιλώντας για την υπόθεση της αποκατάστασης βλαβών από τους ίδιους τους κατοίκους, λέει: «Δεν μπορεί να αναλάβει ο δήμος όλες τις αποκαταστάσεις. Όταν κάποιος φτιάχνει μια νέα οικοδομή, η κατασκευή των πεζοδρομίων και η συντήρησή τους είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια αντίληψη ότι οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν και έξω από το σπίτι τους. Να περιποιηθούν το δέντρο τους, τους κάδους τους κ.ά. Ο δήμος αναλαμβάνει τη συντήρηση των πεζοδρομίων στους βασικούς δρόμους της πόλης, όπως είναι η Τσιμισκή. Τα υπόλοιπα, και να θέλαμε, δεν μπορούμε να τα επιδιορθώσουμε εμείς», καταλήγει ο κ. Παππάς.

Του Βαγγέλη Στολάκη

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Πριν 11 ώρες

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Πριν 11 ώρες

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ίλιον: 89χρονος θώπευσε ανήλικη σε παιδική χαρά και της πρότεινε να συνευρεθούν έναντι αμοιβής

Πριν 11 ώρες

Συνελήφθη ο υπερήλικας που φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη που καθόταν σε παγκάκι

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Πριν 11 ώρες

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Πριν 11 ώρες

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ‑Σε ποιες περιοχές υπάρχουν μπλόκα, οι επόμενες κινήσεις τους

Πριν 11 ώρες

Oι αγρότες συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Πριν 11 ώρες

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Πριν 11 ώρες

Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων 15% χαμηλότερο από το 2009

Πριν 11 ώρες

Η Ελλάδα και οριακά η Ιταλία είναι οι μόνες χώρες της κρίσης που δεν έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα πραγματικού εισοδήματος - Τι δείχνει η μελέτη του ΚΕΦΙΜ

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Πριν 11 ώρες

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Πριν 11 ώρες

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Πριν 11 ώρες

«Δεν την έσωσε ούτε την τελευταία στιγμή, είχε πλήρη έλεγχο των ενεργειών του»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.