E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χοντρό «χέρι» στην Τουρκία πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΝΑΤΟ

Πρώην αξιωματούχος της CIA αποκαλύπτει πως η χλιαρή στήριξη ήταν «επικοινωνιακή»

Χοντρό «χέρι» στην Τουρκία πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΝΑΤΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/11/2015 | 00:17

Το παρασκήνιο πίσω από την έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μετά από τουρκικό αίτημα, το οποίο ακολούθησε την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο πρώην αξιωματούχος της CIA και του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Λάρι Τζόνσον, μιλώντας στο Russia Today.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο Τζόνσον, πολλοί εκ των συμμετεχόντων στην έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ καταδίκασαν την πράξη της Τουρκίας, παρά την χλιαρή δήλωση στήριξης της ¶γκυρας μετά την ολοκλήρωσή της.

Αν και η επίσημη αντίδραση του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 ήταν ουδέτερη, την ώρα της Συνόδου πολλά μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν βαθιές ανησυχίες για τις πράξεις της Τουρκίας, δήλωσε ο ο Τζόνσον μιλώντας στο Russia Today

«Ανησύχησα ότι το ΝΑΤΟ θα “έτρωγε” την παραφροσύνη της Τουρκίας, αλλά ευτυχώς, οι πληροφορίες από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταφέρουν ότι πολλά μέλη ρωτούσαν την Τουρκία: Τι στο όνομα του Θεού σκεφτόσασταν;» πρόσθεσε ο πρώην αξιωματούχος της CIA, τονίζοντας ότι πολλά μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ισχυρίστηκαν σθεναρά πως η Τουρκία θα έπρεπε να είχε χειριστεί διαφορετικά την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο Τζόνσον υπογραμμίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο RT πως πολλά μέλη του ΝΑΤΟ εξέφραζαν φόβους όχι για έναν «ψυχρό» αλλά για έναν πραγματικό πόλεμο με τους χειρισμούς της Τουρκίας.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να εμπλακούν Ρωσία και Δύση σε κάποιον πόλεμο», υπογράμμισε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.

Οι δηλώσεις του Τζόνσον έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα μετέδιδε μεσοβδόμαδα ο βρετανικός Telegraph, ο οποίος τόνιζε πως στελέχη του ΝΑΤΟ, που συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού χαρακτήρισαν βεβιασμένη την αντίδραση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζοντας πως «υπάρχουν άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Σήμερα

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Σήμερα

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Σήμερα

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Σήμερα

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Σήμερα

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Σήμερα

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Σήμερα

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Σήμερα

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.