E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: «Οχι» σε Τσίπρα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Δεν είχε τα προσδοκόμενα από τον πρωθυπουργό αποτελέσματα

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: «Οχι» σε Τσίπρα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/11/2015 | 17:48

Δεν είχε τα προσδοκόμενα από τον πρωθυπουργό αποτελέσματα συναίνεσης το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασε το μεσημέρι του Σαββάτου υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισήμως, η ατζέντα περιελάμβανε το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Πρόταση Τσίπρα για δύο επιτροπές

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη σύσταση δύο επιτροπών, μία για το ασφαλιστικό μία και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόταση του πρωθυπουργού είναι αυτές οι επιτροπές να στελεχωθούν από έναν εκπρόσωπο του κάθε κόμματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ είπαν «όχι» και στις δύο επιτροπές. Οσο για το Ποτάμι, κι αυτό με τη σειρά του είναι αρνητικό στην επιτροπή για το ασφαλιστικό, ενώ αφήνει ένα «παράθυρο» όσον αφορά την επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση, εφόσον μέσα στο 2016 ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλά έκανε ο Πλακιωτάκης και απέρριψε τις προτάσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι συμφωνούν με την απόφαση του Γιάννη Πλακιωτάκη να απορρίψει τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση Επιτροπών για το ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ειδικά για το ασφαλιστικό σημειώνουν ότι η δημιουργία μιας ακόμη επιτροπής είναι προσχηματική και πως το πρόβλημα είναι γνωστό και πλέον πρέπει να συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος συμφωνούν ότι απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κ. Τσίπρας όμως το θυμήθηκε αργά καθώς με το να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβριο οδήγησε τη χώρα σε εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 και τορπίλισε στην ουσία την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Λεβέντης: Μην πετροβολάτε τον Τσίπρα

Ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να «μην πετροβολούν τον Τσίπρα, γιατί ακόμα δεν έχει φυγει το Grexit από το τραπέζι».

Και τόνισε ότι «πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες υπουργούς. Δεν νοείται να μην είναι μέσα σε μια τέτοια κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία».

Επεισόδιο Γεροβασίλη- Κουμουτσάκου

Οταν έκλεισαν οι πόρτες, στις 12:15, προκειμένου να ξεκινήσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, έξω έμειναν οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Εκεί εκτυλίχθηκε και ένα επεισόδιο ανάμεσα στην Ολγα Γεροβασίλη και τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε στους δημοσιογράφους με ποιες θέσεις προσέρχεται η κυβέρνηση στη συζήτηση- σημειώνοντας πως δεν υπάρχει δεσμευτική ημερομηνία για το ασφαλιστικό και τονίζοντας «για τον εθνικό διάλογο δεν θα ενημερώσουμε την Τρόικα»- όταν παρενέβη ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η δημιουργία κλίματος είναι υπονομευτική. Πρέπει να σεβαστούμε την υπό εξέλιξη διαδικασία, ερχόμαστε για να ακούσουμε», είπε φανερά εκνευρισμένος, ενώ σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ, αναφέροντας χαρακτηριστικά- επίσης σε έντονο ύφος- «είναι τραγική αυτή η συμπεριφορά από έναν διπλωμάτη», με τον κ. Κουμουτσάκο να του απαντά «Σε παρακαλώ μην με διακόπτεις».

Η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι ενημέρωνε για τα ήδη εξαγγελθέντα και συμπλήρωσε «Δεν έκανα προσπάθεια χαλιναγώγησης των δημοσιογράφων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου ούτε το επεδίωκα».

Πηγή: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: «Οχι» σε Τσίπρα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/238090/symvoylio-politikon-arhigon-ohi-se-tsipra-apo-nd-kai-pasok#ixzz3snl5frA1

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο ‑ Πώς το TikTok «έλυσε» την εξαφάνιση και δολοφονία της

Χτες

Το τελευταίο ταξίδι της Γκάμπι με τον αρραβωνιαστικό της

Νέα ανάρτηση της εισαγγελέως Σοφίας Καλογήρου για τον αδικοχαμένο γιο της

Χτες

«Επληθύνθη επ` εμέ αδικία ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΝ, εγώ δε εν όλη καρδία μου εξερευνήσω τας εντολάς Σου», το μήνυμα της μάνας που έχασε τον γιο της

Ιταλία: Τα δάκρυα από αίμα της Παναγίας ήταν του... μέντιουμ

Χτες

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της απάτης η «μάντισσα» που φέρεται να εξαπάτησε εκατοντάδες πιστούς

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κυλλήνη

Χτες

Ταρακουνήθηκε η Πάτρα

Μίχαελ Σουμάχερ: Στην αντεπίθεση η σύζυγός του

Χτες

Η Κορίνα Σουμάχερ προσπαθεί να πετύχει πιο αυστηρές ποινές, για τους ανθρώπους που εκβίασαν την οικογένειά της

Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή: Τη μία μας λέτε παιδεραστές, την άλλη λαθρέμπορους, τώρα δολοφόνους ‑ Ως εδώ!

Χτες

Ξέσπασμα και από τον υπουργό Υγείας - μετά τον Μάκη Βορίδη - για τα όσα καταλογίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης σχετικά με τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου

Θρήνος στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής πέθανε στα 26 του λίγο πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο

Χτες

Ο Γκαμπριέλ Πόπο ετοιμαζόταν να αγωνιστεί όταν υπέστη ξαφνικό ιατρικό επεισόδιο λίγο πριν μπει στο γήπεδο

Ξέσπασμα Βορίδη στη Βουλή για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου

Χτες

«Σήκω, ανόητε, να μας πεις ότι η κυβέρνηση σκότωσε έναν άνθρωπο»

Νέο βίντεο δείχνει πολύ καθαρά την στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στο Τορόντο κατά την προσγείωσή του

Χτες

Έχει τραβηχτεί από το κόκπιτ άλλου αεροπλάνου και αποτυπώνει καρέ καρέ το περιστατικό

Συνελήφθη η τρανς ηγέτις της αίρεσης Zizians

Χτες

Η αλλόκοτη ομάδα από νεαρούς επιστήμονες που υμνούν τον ριζοσπαστικό βιγκανισμο

«Στις αρχές Φλεβάρη δεν υπήρχε άτομο εκεί»: Νέα μαρτυρία για τη σορό του Βασίλη Καλογήρου

Χτες

«Το σημείο που βρέθηκε το περάσαμε πενήντα χιλιάδες φορές»

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.