E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τίγρης αγάπησε την κατσίκα η οποία προοριζόταν για γεύμα του

Ο Αmur και ο Τimur έγιναν αχώριστοι, κοιμούνται και κάνουν βόλτες μαζί

Τίγρης αγάπησε την κατσίκα η οποία προοριζόταν για γεύμα του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/12/2015 | 00:17

Μια σπάνια φιλία μεταξύ ενός τίγρη της Σιβηρίας και μιας κατσίκας έχει προκαλέσει την περιέργεια και τον θαυμασμό όλων των επισκεπτών ενός πάρκου άγριας ζωής στη Ρωσία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν πριν από λίγες μέρες στο κλουβί του Αmur εισήλθε (με προορισμό να γίνει το γεύμα του) μια κατσίκα, ο Timur, όλοι περίμεναν πως σε λίγα λεπτά το αιλουροειδές θα έδειχνε το ένστικτο του κυνηγού και θα σκότωνε την κατσίκα για να τραφεί. Από τα πρώτα λεπτά όμως τα πράγματα έδειχναν κάπως ασυνήθιστα, καθώς η κατσίκα αντί να τρέξει μακριά από την τίγρη, την πλησίασε όλο θάρρος. Και ο Amur όμως έδειξε αδιάφορος και αντί να ορμήξει στο ζωντανό θήραμα, το άφησε απλά να τον ακολουθήσει στον περίπατό του ανάμεσα στα δέντρα.  

Την πρώτη μέρα όλοι πίστεψαν πως ήταν απλά κάποιο καπρίτσιο της φύσης που θα κρατούσε λίγη ώρα και το βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου. Όλοι ήταν όμως σίγουροι πως η κατσίκα δεν είχε πολύ μέλλον στον ίδιο χώρο με το άγριο ζώο.    

Και εδώ οι προβλέψεις των φροντιστών του πάρκου απέτυχαν να επαληθευτούν, καθώς τα δύο ζώα έδειχναν σιγά σιγά να αναπτύσσουν μια εντελώς αναπάντεχη έλξη και συντροφικότητα.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμπεριφορά της κατσίκας ήταν, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτέλεσμα της άγνοιας κινδύνου, μια και δεν είχε ξαναδεί τίγρη και δεν είχε απειληθεί ή κυνηγηθεί ποτέ από σαρκοφάγο. Το μεγάλο μυστήριο παρέμενε ο Amur, ο οποίος όχι απλά δεν πείραξε την κατσίκα, όπως κάνει με τα άλλα ζωντανά θηράματα που δέχεται ως τροφή δύο φορές την εβδομάδα, αλλά έδειχνε να απολαμβάνει την παρέα της.    

Η κατάσταση πλέον είναι ακόμη πιο εξωφρενική, καθώς μετά από μέρες, η κατσίκα είναι ακόμη ζωντανή και μάλιστα έχει εκτοπίσει την τίγρη και από το... κρεβάτι της, το οποίο έχει καταλάβει για τον ύπνο της. Αυτή η πρωτοφανής φιλία, έχει συγκινήσει πολλούς επισκέπτες του πάρκου, ακτιβιστές, αλλά και χρήστες του διαδικτύου, που τώρα ζητούν από τους υπεύθυνους να χωρίσουν τα ζώα, καθώς εκτιμούν πως αργά ή γρήγορα η σχέση αυτή θα τελειώσει άδοξα, αλλά φυσικά. Τα μηνύματα που αφήνουν στην ιστοσελίδα παρακαλούν να χαριστεί η ζωή στην κατσίκα, η οποία επέδειξε τόση γενναιότητα, και να μην ρισκάρεται άλλο η ζωή της.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τελευταία πάντως ανταπόκριση από το πάρκο αναφέρεται πως οι φύλακες που πήγαν να ταΐσουν την τίγρη την είδαν να πλησιάζει παρέα με τον Timur το ωμό κρέας που της άφησαν και πως το ζώο έδειξε εκνευρισμό όταν κάποιος από αυτούς πλησίασε την κατσίκα. Στη συνέχεια έφαγε όλο το κρέας και αποχώρησε, παρέα με τον Timur να τρέχει πίσω του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεφέλη Λιβιεράτου: Αυτός είναι ο κούκλος σύντροφός της – Γόνος εφοπλιστικής οικογένειας

Πριν 8 ώρες

Έναν μεγάλο έρωτα ζει η 25χρονη Νεφέλη Λιβιεράτου

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Πριν 8 ώρες

Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Χτες

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Χτες

O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Χτες

Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Χτες

«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Χτες

Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αλέξανδρος Πιεχόβιακ για «Σέρρες»: «Με σταματούσαν και μου έλεγαν `σας ευχαριστούμε`»

Χτες

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά τις Σέρρες, τον σταματούσαν στον δρόμο άνθρωποι με βουρκωμένα μάτια και του έλεγαν «ευχαριστώ»

Απόστολος Γκλέτσος για Μπραντ Πιτ: Ήρθαμε στην Ύδρα μήπως τον βλέπαμε αλλά δεν τα καταφέραμε

Χτες

«Είναι μεγάλη διαφήμιση για τα νησιά μας, φοβερή και μπράβο που το καταφέραμε» τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.