E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εκεί στο Μπανγκλαντές, αυτά τα παιδιά ράβουν τα ρούχα σου

Για 0,28 ευρώ την ημέρα ράβουν τα τζιν που φοράμε

Εκεί στο Μπανγκλαντές, αυτά τα παιδιά ράβουν τα ρούχα σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθημερινά, και σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέσα σε εργοστάσια με εκατοντάδες ραπτομηχανές, μικρά παιδιά εργάζονται σκληρά, ράβοντας ετικέτες για τα ρούχα του δυτικού κόσμου και παίρνοντας ως αντάλλαγμα το ελάχιστο μεροκάματο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι ζουν τα παιδιά του Μπανγκλαντές, που εργάζονται για 0,28 ευρώ την ημέρα. Εκτός από τα ρούχα που κατασκευάζουν τα εργοστάσια για την τοπική και ινδική αγορά, πολλές φορές κατασκευάζουν και ρούχα για μεγάλες εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο φωτογράφος Claudio Montesano Casillas μέσα από τη δουλειά του αποκαλύπτει αφενός τη σοκαριστική έλλειψη ελέγχων ασφαλείας που επικρατούν μέσα σε μικρά εργοστάσια, αφετέρου τις απίστευτες ώρες που εργάζονται τα μικρά παιδιά. Μια τέτοια επιχείρηση τις περισσότερες φορές περιλαμβάνει ένα δωμάτιο με 15 ραπτομηχανές, συνήθως χωρίς εξόδους κινδύνου, πυροσβεστήρες ή σχέδια πυρασφάλειας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τους μικρούς εργαζομένους, δεν έχουν χρόνο να πάνε στο σχολείο, μιας και έχουν δουλειές όπως το κέντημα, τη βαφή υφασμάτων και τον καθαρισμό των μηχανημάτων. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο φωτογράφος, μέσα στα εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων οι εργάτες δουλεύουν 6 μέρες τη βδομάδα, από τις οποίες τις μισές απασχολούνται από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου για τον κατώτατο μισθό, ενώ κοιμούνται μέσα στα εργοστάσια ή νοικιάζουν δωμάτια δίπλα σε αυτά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται για μια καλύτερη ζωή από τα χωριά στις πόλεις, αναζητώντας δουλειά. Στοιχεία της UNICEF δείχνουν πως υπάρχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο παιδιά ηλικίας 10-14 ετών που δουλεύουν ως εργάτες στο Μπανγκλαντές. 

Εξασφαλίζουν τα βασικά, και πέρα από τη δουλειά τους δεν έχουν άλλη ζωή. Σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται ένα αγόρι να κάνει μπάνιο μέσα στο εργοστάσιο. Εκεί τρώει, πλένεται και κοιμάται. 

Η βιομηχανία ένδυσης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στο Μπανγκλατές, ενώ ακολουθεί η Κίνα.

Παραπάνω από 1.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο όπου δούλευαν. Αυτό μάλιστα ήταν ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά ατυχήματα στη χώρα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρευνα ‑ έκπληξη: Τα παιδιά βαρέθηκαν τις οθόνες – ζητούν πίσω την παιδική τους ηλικία

Πριν 5 ώρες

Θέλεις να ξεκολλήσει το παιδί από το κινητό; Αφησέ το να παίξει έξω μόνο του

Το χωριό–φάντασμα που αναδύεται μια φορά τον χρόνο κάτω από τη λίμνη

Πριν 5 ώρες

Πέτρινα ερείπια, στοιχειωμένοι δρόμοι και ψίθυροι κάτω απ’ το νερό – το χωριό που επιστρέφει σαν φάντασμα κάθε καλοκαίρι!

Βρέθηκε σώμα άνδρα που αγνοούνταν 28 χρόνια μέσα σε λιωμένο παγετώνα!

Πριν 5 ώρες

Η κλιματική αλλαγή λιώνει τους παγετώνες και ξεθάβει μυστικά που έμεναν θαμμένα για δεκαετίες

Σηκώθηκε από τον τάφο: Η γυναίκα που «πέθανε» μπροστά σε όλους… αλλά έζησε για άλλα 47 χρόνια

Χτες

Μια τραγική ιατρική διάγνωση, ένα φέρετρο που άνοιξε, και μια γυναίκα που σηκώθηκε χαμογελαστή – η Έσι Ντάνμπαρ έζησε το πιο φρικτό λάθος της ιστορίας.

Millennials vs Boomers: Γιατί η νέα γενιά χάνει το παιχνίδι του πλούτου

Χτες

Πτυχία, μάστερ και διδακτορικά, αλλά οι Millennials ζουν χειρότερα από τους γονείς τους

Skye Stout: Το γκολ που βούλωσε τα στόματα των haters

Χτες

Μια στιγμή που έπρεπε να είναι χαρά και καμάρι, μετατράπηκε σε πεδίο βολής

Το βρετανικό σχολείο που «απογείωσε» τους μαθητές του αλλάζοντας την ώρα έναρξης!

Προχτές

Μια απλή αλλαγή στο ωράριο… μισή ώρα αργότερα στο ξυπνητήρι, και οι μαθητές έγιναν πιο υγιείς, πιο χαρούμενοι και πιο πετυχημένοι!

Από χρεοκοπημένος ψαράς σε υπερήρωας: Η απίστευτη ιστορία του Κινέζου One Punch Man

Προχτές

1.000 μέρες αίμα, ιδρώτας και δάκρυα: Ο πραγματικός One Punch Man

Η Ιωάννα Τούνη, η Ίμπιζα και το αιώνιο βάρος στις μαμάδες

Προχτές

Συνύπαρξη & γονεϊκότητα μετά από χωρισμό...

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Πριν 3 μέρες

Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.