E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ετσι ζούσε ο Αμπαούντ στα Σεπόλια

Γείτονάς του περιγράφει

Ετσι ζούσε ο Αμπαούντ στα Σεπόλια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/12/2015 | 13:04

Στο νούμερο 17 της οδού Χωματιανού στα Σεπόλια έζησε για ένα μικρό διάστημα, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, ο αρχιτρομοκράτης Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, σχεδιάζοντας τα τρομοκρατικά του χτυπήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως περιγράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», η οδός Χωματιανού βρίσκεται σε μία ήσυχη και πυκνοκατοικημένη περιοχή, στην οποία οι μετανάστες νοικιάζουν τα ισόγεια και υπόγεια διαμερίσματα, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Μιλώντας στην εφημερίδα, κάτοικος της οδού Χωματιανού περιγράφει τις κινήσεις του τρομοκράτη που σκόρπισε τον τρόμο στο Παρίσι, δίνοντας την εικόνα ενός ανθρώπου που είναι ήσυχος, μεθοδικός και σχεδόν απαρατήρητος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αμπαούντ εμφανιζόταν συχνά στη γειτονιά και πάντα έμπαινε γρήγορα στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε, από το οποίο έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι υπόλοιποι συγκάτοικοι, που μιλούσαν δυνατά και συχνά τσακώνονταν.

«Αναγνώρισα δύο άτομα από αυτά που έμπαιναν στο σπίτι. Το ένα είναι ο νεαρός με το πράσινο καπέλο (Αμπαούντ). Ερχόταν εδώ. Περπατούσε γρήγορα και έμπαινε στην πολυκατοικία. Το δεύτερο άτομο που αναγνώρισα είναι ένας μελαμψός άνδρας ο οποίος έμενε στο ίδιο σπίτι. Περνούσε κάθε πρωί από το καφενείο και μου έλεγε καλημέρα. Μετά το χτύπημα στο Παρίσι τον είδα στην τηλεόραση σε φωτογραφία μαζί με τον Αμπαούντ», λέει στον «Ε.Τ.» ο συνταξιούχος Βασίλης Κατσάνος, κάτοικος της οδού Χωματιανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τους άκουγα να φωνάζουν. Έκλειναν το παράθυρο. Μου είχε κάνει εντύπωση τότε ότι συνήθιζαν να βάζουν δυνατά το ραδιόφωνο, για να μην ακούγεται τι έλεγαν. Εμείς δεν ξέρουμε τη γλώσσα τους, αλλά ίσως φοβούνταν μήπως τους παρακολουθούν», τονίζει ο κ. Κατσάνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε στο διαμέρισμα στα Σεπόλια 11 γαλλικές άδειες οδήγησης και έτσι οι αρχές προσπάθησαν να τις συνδέσουν με την επίθεση στη Γαλλία. Παρ' όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα δεν εντοπίστηκε κανένας από τους υπόπτους που χρησιμοποιούσαν και δεύτερο σπίτι, στην οδό Αστερόπης 9 στο Παγκράτι. Πρόκειται για το διαμέρισμα στο οποίο στις 2 Ιανουαρίου συνελήφθησαν 3 άτομα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν κι ο 33χρονος Αλγερινός Ομάρ Νταμάς, που φέρεται να είναι συνεργός του αρχιτρομοκράτη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Πριν 9 ώρες

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 9 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 9 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

Πριν 9 ώρες

Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 9 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 9 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα

Χτες

Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Κόκκινος συναγερμός και παγκόσμιος τρόμος: Η Ρωσική Βουλή απειλεί να ισοπεδώσει το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

Χτες

Ο Πρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί με ακραία στρατιωτικά αντίποινα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση άμαχοι πολίτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.