E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πάγκαλος: Μόνο ένας αγράμματος σαν τον Φλαμπουράρη μπορεί να ονομάζει το Αιγαίο, Μεσόγειο

Καταιγιστικός, όπως πάντα

Πάγκαλος: Μόνο ένας αγράμματος σαν τον Φλαμπουράρη μπορεί να ονομάζει το Αιγαίο, Μεσόγειο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τα ελληνοτουρκικά, το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, τον ΠτΔ και τον εκλογικό νόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την επιδιωκόμενη συναίνεση

«Βρίσκω ότι είναι πολύ φυσιολογικότερο ο κ. Τσίπρας να συμμαχήσει με τον κ. Λεβέντη, παρά να έχει συμμαχίες με τον κ. Καμμένο. Επομένως, θεωρώ εξορθολογισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας αν έχει ως κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, αν αποκαθαρθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τα στοιχεία τα εξτρεμιστικά τα οποία απομένουν και προσθέσει τον κ. Λεβέντη και ενδεχομένως κάποιους, οι οποίοι θα προστεθούν μετέπειτα στην πορεία από τον εν γένει χώρο... Οι μισοί βουλευτές του κ. Τσίπρα είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εσείς δεν τους ξέρετε; Δεν ξέρω αν τους ξέρετε όλους. Λοιπόν, δεν βλέπω γιατί να μην πάνε κι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να γίνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεφτιλισμένοι ούτως ή άλλως, συνέπεια δεν έχουν, σταθερότητα δεν έχουν, φτύνουν εκεί που τρώγανε. Ας πάνε κι άλλοι».

Για τα μηνύματα του πρωθυπουργού στο Twitter

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό που είναι αφόρητο, εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ, είναι ο εξευτελισμός ο δημόσιος, ο οικειοθελής, από τον Τούρκο πρωθυπουργό. Μάλιστα, από τη στιγμή που η Τουρκία τρώει καρπαζιές από όλο τον κόσμο και της κάνουν όλοι μάθημα και της υποδεικνύουν τη σωστή συμπεριφορά, πήγε και είπε το μνημειώδες ότι «Οι πιλότοι μας δεν είναι νευρικοί όπως οι δικοί σας και γι' αυτό δεν σας έχουμε καταρρίψει». Όλοι ξέρουμε –και όχι μόνο οι υπεύθυνοι, αλλά και ο απλός πολίτης– ότι τα τούρκικα αεροπλάνα δεν τα κατεβάζουμε όπως θα έπρεπε να κάνουμε, εφόσον μπαίνουν στον εθνικό εναέριο χώρο μας. Καταρχήν γιατί είμαστε υπεύθυνοι, υπεύθυνο κράτος, και δεν τραμπουκίζουμε διεθνώς. Αλλά και επίσης –και πρέπει να το πούμε αυτό– για να έχουμε συναίσθηση, γιατί έχουμε 150 αεροπλάνα και οι Τούρκοι έχουν 350».

Για τον Αλ. Φλαμπουράρη και τις σχετικές δηλώσεις του

«Μόνο ένας αγράμματος σαν τον κ. Φλαμπουράρη μπορεί να ονομάζει το Αιγαίο Μεσόγειο. Είναι χωριστές θάλασσες. Το Αιγαίον Πέλαγος δεν είναι τμήμα της Μεσογείου. Η Μεσόγειος αρχίζει νοτιοανατολικά της Κρήτης. Και εκεί δεν γίνεται τίποτα. Στο Αιγαίο γίνεται, όπου υπάρχουν οι μόνιμες αξιώσεις των Τούρκων να περιοριστεί ο εναέριος χώρος της Ελλάδας από τα 10 μίλια στα 6. Καταρχήν, τα παιχνιδάκια με τους Τούρκους δεν επιτρέπονται, από τη στιγμή που οι Τούρκοι φονεύουν έναν Ρώσο στρατιώτη, ο οποίος έκανε το καθήκον του. Τον φονεύουν αδίκως και παρανόμως. Θεωρώ ότι είναι απόπειρα να κάνεις χιούμορ με έναν βλακώδη τρόπο, πολύ κακής ποιότητας χιούμορ, κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που όλοι είχαμε καταγγείλει από την αρχή που τον είδαμε σε πρώτο πλάνο: αναιδής, ημιαναλφάβητος, θρασύς και τυχαίος ως προς τις συμπεριφορές του. Είναι, δε, εξαιρετικά επικίνδυνος. Ο κ. Φλαμπουράρης και άλλοι τέτοιοι τύποι έχουν μαζευτεί γύρω του αποτελούν τη σπείρα που κυβερνά. Τον κ. Φλαμπουράρη, γιατί βαρύνεται με ποινικό αδίκημα βαρύτατο, που είναι η κατάσταση ψευδούς πόθεν έσχες, για το οποίο δεν έχει δικαστεί και δεν έχει συλληφθεί. Γιατί ερευνάται με τόσο βραδείς ρυθμούς; Ο κ. Παπαντωνίου καταδικάστηκε προ ημερών και είχε εξοβελιστεί από το ΠΑΣΟΚ, όπως θυμάστε πολλά χρόνια πριν. Και από το ΠΑΣΟΚ, και απ' όλες τις λειτουργίες του. Λοιπόν, εδώ τον έχουμε τον κ. Φλαμπουράρη υπουργό Επικρατείας. Κυβερνά την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή ένας άνθρωπος που βαρύνεται με βαρύτατο ποινικό αδίκημα, αν το πόθεν έσχες έχει οποιαδήποτε σημασία. Αν είμαστε έτοιμοι, να το καταργήσουμε, επειδή είναι η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση, για να κλέβουμε ελεύθερα»...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το Ισλαμικό Κράτος, τους Τούρκους, την Ε.Ε. και τη μετανάστευση

«Καθίστε να πάρουν βίζα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί και πριν χρόνια είχαν πάρει και πριν χρόνια είχαν ξαναπάρει, και τελικά δεν θέλω να πω τι πήραν. Δηλαδή, ας γίνει ένα έγκλημα από τους ισλαμιστές που κρύβονται αυτήν τη στιγμή στη Γερμανία και οι οποίοι είναι μερικές χιλιάδες – αν όχι μερικές χιλιάδες, είναι οπωσδήποτε μερικές εκατοντάδες, και πέντε ή έξι αρκούν, όπως ξέρετε, για να αιματοκυλίσουν μία πρωτεύουσα. Θα δούμε μετά αν στη Γερμανία μπορείς να περάσεις τροποποίηση του Σένγκεν προς την κατεύθυνση της κατάργησης της βίζας των Τούρκων. Είναι 5 εκατομμύρια Τούρκοι στη Γερμανία. Πιστεύω ότι δεν μπορούν να καταλήξουν, εκεί υπάρχουν ανοιχτά θέματα με την Κύπρο. Για να καταλήξουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, πρέπει να αναγνωρίσει η Τουρκία την Κύπρο, πράγμα που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα. Εγώ δεν καταλαβαίνω όμως το εξής: γιατί εμείς καιγόμαστε να γίνουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις; Δηλαδή, εμείς είχαμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ως μοχλό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία σε ό,τι αφορά το Αιγαίο και όχι τη Μεσόγειο, που είπε ο κ. Φλαμπουράρης ο αστοιχείωτος, και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Τώρα, τα κάναμε έτσι ώστε τους πρόσφυγες που καλούμε με ανοιχτές αγκάλες και αρνούμεθα ότι υπάρχουν μετανάστες και τους αναγνωρίζουμε, κατά την κυρία Τασούλα, όλους ως πρόσφυγες. Υπέρ των προσφύγων, δηλαδή, θυσιάζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα επί των ελληνοτουρκικών σχέσεων και προωθούμε την Τουρκία προς την Ευρώπη;».

Για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτά έπρεπε να συζητηθούν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά ο υποτελής προς την κυβέρνηση, ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν αξίζει κανενός είδους σεβασμού και εκτίμησης, έκανε το κέφι του κ. Τσίπρα. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό. Εγώ δεν αισθάνομαι κανενός είδους εκτίμηση και κανενός είδους σεβασμό για τον κ. Παυλόπουλο. Ποτέ δεν αισθανόμουν, και είμαι συνεπής με τον εαυτό μου. Ξαφνικά, γιατί να αναγνωρίσω ως αξιοσέβαστο πρόσωπο τον άνθρωπο που έβαλε 800 χιλιάδες άτομα στο Δημόσιο, τον άνθρωπο που ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως άφησε την Αθήνα να καίγεται επί 12 μέρες; Αυτές είναι οι επιταγές τις οποίες έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Παυλόπουλο. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να πει όχι. Μπορεί να πει «Με συγχωρείτε, εδώ ξεπερνάτε την εντολή μου όπως την ορίζει το Σύνταγμα, δεν συγκαλώ κανένα (συμβούλιο)». Αλλά μπορεί να κάνει και το άλλο. Μπορεί να πει: «Συγκάλεσα μεν, γιατί αισθάνθηκα ότι είναι τυπική μου υποχρέωση, αλλά δεν βλέπω τι μπορούμε να συζητήσουμε πέραν των εθνικών θεμάτων».

«Είναι κακό να καταργείται η Βουλή, να καταργείται ο λαός και να γίνεται κονκλάβιο. Εδώ έχουμε ένα κόμμα, το οποίο κέρδισε τον ελληνικό λαό, μεταξύ άλλων ψεμάτων που είπε και θρασυτάτων δημαγωγικών υποσχέσεων, λέγοντας ότι εδώ θα υπάρξει διαφάνεια. Πού είναι η διαφάνεια; Από τη Βουλή που κινηματογραφείται και τη βλέπει κάθε Έλληνας στο σπίτι του, φτάσαμε στο απαράβατο και στο κονκλάβιο των πολιτικών αρχηγών και να μην ξέρουμε δηλαδή τι έχει ο ένας και ο άλλος; Για ποιον λόγο είναι απαραίτητο αυτό;»

Για τον εκλογικό νόμο

«Για το εκλογικό σύστημα πιστεύω ότι δεν θα δυσκολέψει, αλλά πρέπει να καταλάβουμε και να το δεχθούμε επιτέλους ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν τελειώσει, δεν υπάρχουν πια αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν θα υπάρξουν στο μέλλον. Γιατί συνεχώς θα καταθρυμματίζεται η πολιτική σκηνή σε όλο και μικρότερα κόμματα, τα οποία θα βγάζουν πέντε ή δέκα βουλευτές από εδώ και από εκεί και θα χρειάζεται με κάποιον τρόπο να τους συσπειρώσεις αυτούς όλους. Εγώ λεω με 1% ο Παπαδόπουλος ή ο Χιώτης ή ο Πάγκαλος που θέλουν να κατέβουν, γιατί έχουν μία άποψη, ξέρω 'γω, υπέρ της καύσης των νεκρών και θα ψηφιστούν από τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι' αυτό το πράγμα και κατά κύριο λόγο θα παίρνουν 1% και θα μπαίνουν στη Βουλή. Δεν θα χρειάζεται ούτε καν κόμμα. Θα μπορεί ένας υποψήφιος, ανεξάρτητος, να μπει στη Βουλή.
Οι βουλευτές δεν πρέπει να είναι υπουργοί. Η Βουλή θα νομοθετεί, είναι full time job, ας πούμε, είναι πλήρως απασχολήσεως δραστηριότητα. Θα παραιτείσαι από τη θέση του βουλευτή και θα είσαι υπουργός όσο χρόνο είσαι. Μπορείς να ξαναβάλεις (υποψηφιότητα μετά). Όχι, δεν θα είσαι ταυτοχρόνως υπουργός και βουλευτής. Μπορείς να ξαναβάλεις στη λίστα, ας πούμε. Εγώ σας λεω το εξής πολύ απλό πράγμα, για να ανταποκριθείς σ' αυτό που λετε εσείς. Ότι μπορείς να τον βάλεις στη λίστα τον πρώην υπουργό σου. Μπορεί να γίνεις υπουργός και να γίνεις ρεζίλι των σκυλιών, οπότε δεν σε ξαναβάζει πουθενά και τελειώνεις. Πρέπει να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης. Δεν είναι δυνατόν, είναι προσωπική σύνδεση, έρχεται ο άλλος και σου λέει «σε ψήφισα και τώρα θέλω αυτό»

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Χτες

Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Χτες

To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Χτες

Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Χτες

Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Χτες

Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Χτες

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Λάρισα: Ανήλικα με πατίνι συγκρούστηκαν με ΙΧ

Χτες

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.