Ο Mr Facebook θα χαρίσει 45 δισ. δολάρια για χάρη της νεογέννητης κόρης του
Η πιο δημοφιλής κόρη στα social media

Δημοσίευση 2/12/2015 | 01:02
Η γέννηση της μικρής Max, της κόρης του ιδρυτή του Facebook, είναι, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Το ζευγάρι περίμενε με αγωνία τη γέννηση του παιδιού τους, και το γιόρτασαν με έναν μοναδικό τρόπο: την απόφαση να δώσουν το 99% των μετοχών του Facebook, αξίας πάνω από 45 δισεκατομμύρια δολάρια, σε ένα ίδρυμα που έχουν ιδρύσει για την ενίσχυση ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Η δωρεά αυτή δεν θα γίνει άμεσα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του Zuckerberg και της γυναίκας του.
Δεν λείπει όμως και η ανθρώπινη πλευρά του χαζομπαμπά Zuckerberg, ο οποίος υποδέχτηκε τη νεογέννητη κόρη του με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο, μπροστά στο παγκόσμιο κοινό του Facebook, όπως ήταν αναμενόμενο.
«Max, σε αγαπούμε και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη να αφήσουμε τον κόσμο έναν καλύτερο κόσμο για σένα και για όλα τα παιδιά», έγραψε σε ένα γράμμα που ανάρτησαν στο Facebook ο Μark Zuckerberg και η γυναίκα του μετά τη γέννηση της κόρης τους χθες. «Σου ευχόμαστε μία ζωή γεμάτη με την ίδια αγάπη, ελπίδα και χαρά που έδωσες σε εμάς. Ανυπομονούμε να δούμε τι φέρνεις στον κόσμο», έγραψαν οι δύο γονείς στη νεογέννητη κόρη τους.
Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά την εγκυμοσύνη τον Ιούλιο, όταν είχαν αποκαλύψει ότι είχαν ήδη τρεις αποβολές πριν συλλάβουν τη Max. Ο Zuckerberg μάλιστα εξέπληξε τους πάντες, όταν δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που έχει για να πάρει δίμηνη άδεια πατρότητας, για να μείνει κοντά στην οικογένειά του τις πρώτες ημέρες της κόρης του στη ζωή.
Όσο για τη μικρή Max, θα χρειαστεί άλλα 13 χρόνια για να μπορέσει να αποκτήσει το δικό της προφίλ στο Facebook, καθώς, σύμφωνα με τους κανονισμούς στις ΗΠΑ, απαγορεύεται να υπάρχουν στο Διαδίκτυο προσωπικά στοιχεία παιδιών κάτω των 13 ετών.