E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

To βρετανικό υπερόπλο που μπορεί να συντρίψει τους τζιχαντιστές

Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας, με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες

To βρετανικό υπερόπλο που μπορεί να συντρίψει τους τζιχαντιστές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/12/2015 | 14:44

Εάν το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μέσα σε λίγες μόλις ώρες τα βρετανικά μαχητικά θα απογειώνονται για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον στόχων των τζιχαντιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την κρίσιμη και αβέβαιη ψηφοφορία για τη βρετανική συμμετοχή στις επιδρομές, μία ημέρα μετά την απόφαση του Βερολίνου να συνδράμει το Παρίσι στις επιχειρήσεις του κατά του IK, και της Ουάσιγκτον και της Μόσχας για ενίσχυση των δυνάμεών τους στην περιοχή, παρακολουθούν σήμερα με αγωνία οι χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του ΙΚ υπό τις ΗΠΑ.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι σύμμαχοι θεωρούν σημαντική τη συμμετοχή της Γηραιάς Αλβιώνας στον πόλεμο στη Συρία, όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», είναι ένα υπερόπλο ακριβείας το οποίο η Βρετανία διαθέτει και το οποίο θα μπορούσε, σύμφωνα με αναλυτές, να αλλάξει τις ισορροπίες εις βάρος των τζιχαντιστών.

Πρόκειται για το Brimstone, έναν πύραυλο υψηλής ακρίβειας που έχει τη δυνατότητα να χτυπά μικρούς και γρήγορα κινούμενους στόχους και μάλιστα με τις ελάχιστες δυνατές παράπλευρες απώλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πύραυλοι Brimstone, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και μεταφέρονται με αεροσκάφη Tornado, αναμένεται να αξιοποιηθούν για χτυπήματα εναντίον ηγετών του Ισλαμικού Κράτους.

Η RAF (Βρετανική Πολεμική Αεροπορία) αναμένεται να ενισχύσει τις επιδρομές εναντίον λαθρεμπόρων πετρελαίου, των στρατοπέδων εκπαίδευσης στη Ράκα και αποθηκών και τούνελ των τζιχαντιστών και εάν σήμερα εγκριθούν οι επιδρομές, θα διπλασιαστούν τα βρετανικά μαχητικά στη βάση της Κύπρου.

Η Βρετανία ήδη διεξάγει αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ στο Ιράκ και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προσπαθεί να πιέσει για επέκτασή τους στη Συρία, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε εργολαβικά σε άλλους την ασφάλειά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημερινή ψηφοφορία έχει προκαλέσει βαθύ διχασμό στους Εργατικούς, ο ηγέτης των οποίων, Τζέρεμι Κόρμπιν, επέτρεψε στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ωστόσο, προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να τους αποθαρρύνει να υπερψηφίσουν, λέγοντας ότι θα φέρουν το βάρος της ευθύνης, εάν οι τζιχαντιστές απαντήσουν με επίθεση εναντίον της Βρετανίας.

Η ψήφος κατά συνείδηση των Εργατικών, από τους οποίους τουλάχιστον 50 είχαν δηλώσει χθες ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση Κάμερον, αναπτερώνει τις ελπίδες του Κάμερον να εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Γερμανική στήριξη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση έδωσε χθες το πράσινο φως στη στρατιωτική υποστήριξη των γαλλικών επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ με Tornado, αεροσκάφη ανεφοδιασμού, μία φρεγάτα και προσωπικό 1.200 στρατιωτών.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ανάπτυξη μιας νέας ομάδας ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ που θα είναι σε θέση να κάνουν επιδρομές, να απελευθερώνουν ομήρους, να συλλαμβάνουν ηγέτες του ΙΚ, αλλά και να διεξάγουν «μονομερείς επιχειρήσεις» στη Συρία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα υπογράμμισε χθες από το Παρίσι τη σημασία να επικεντρωθούν Τουρκία και Ρωσία «στον κοινό εχθρό που λέγεται Ισλαμικό Κράτος» και συζήτησε με τον Τ. Ερντογάν ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη Ρωσία μετά την κατάρριψη του Sukhoi.

Η Μόσχα ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία δεύτερης αεροπορικής βάσης στη Συρία, κοντά στη Χομς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.