E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα ‑ Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν

Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα ‑ Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε νέο απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετ' εμποδίων θα μετακινηθούν οι πολίτες της Αθήνας, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα δρομολόγια, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, τον σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 της ίδιας μέρας.

Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν και οι δικηγόροι, μετά από απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης με απόφαση της ΟΛΜΕ, με αιχμή το ασφαλιστικό και αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ενώ θα υπολειτουργήσουν πολλές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Δυναμική θα είναι η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και διεκδικεί κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών και άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, ενώ ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων-Επαγγελματιών-Εμπόρων Δήμου Αθήνας καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας. «Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τονίζει στην ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Η χθεσινή πορεία των δημοσιογράφων

Πορεία προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα, έκαναν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, στα πλαίσια της χθεσινής 24ωρης απεργίας του κλάδου.

Το ψήφισμα, που παρέλαβε ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ανέφερε τα αιτήματα της απεργίας, ανάμεσα στα οποία είναι και «Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Η διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα! Της έριξαν τον Μπότη στο κεφάλι και πήγε στο νοσοκομείο

Χτες

Το ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά την ρηψη των Μπότηδων

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Χτες

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης

Εγκεφαλικό επεισόδιο για τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο

Χτες

Ο δημοσιογράφος βρισκόταν στην Πάρο

Τραγωδία για τον Βλάντο Τζούροβιτς: Δήλωσε την Παρασκευή την εξαφάνιση του γιου του και τον βρήκαν νεκρό

Χτες

Ο 75χρονος προπονητής μπάσκετ έγινε γνωστός στην Ελλάδα με τη δουλειά του σε ΑΕΚ, Πανιώνιο και Αρη

Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορώ να τρέξω, δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω..»

Χτες

Ο Ντοκ Ρίβερς μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τον αποκλεισμό από τους Πέισερς

Αστατος καιρός: Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα

Χτες

Σε ποιες περιοχές και πότε αναμένονται βροχές

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.