E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανατροπή σε νέα δημοσκόπηση για τον αρχηγό της ΝΔ

Τι δείχνουν τα στοιχεία μετά το φιάσκο της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών

Ανατροπή σε νέα δημοσκόπηση για τον αρχηγό της ΝΔ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/12/2015 | 10:54

Στην τελική ευθεία μπαίνει πάλι η εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ. Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά το φιάσκο της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, βάσει δημοσκόπησης της εταιρείας e-voice για τον «Ελεύθερο Τύπο», στην πρόθεση ψήφου ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο ¶δωνις Γεωργιάδης 8,8%.

Ωστόσο, η εικόνα διαφοροποιείται όταν η ερώτηση «Εάν ψηφίζατε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα ψηφίζατε;» απευθύνεται σε πολίτες που δήλωσαν ότι θα πάνε για να ψηφίσουν. Εκεί, ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 34%, με οριακή διαφορά από τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος συγκεντρώνει 33,1%, ο κ. Μητσοτάκης 22,2% και ο κ. Γεωργιάδης 9%.

Διαφορετική είναι, επίσης, η εικόνα όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν ΝΔ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο ¶δωνις Γεωργιάδης 8,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.

Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων (52,8%) απάντησε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ, που θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία Barbara φεύγει ‑ Πού θα βρέξει σήμερα και πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Πριν 9 ώρες

Ο καιρός προβλέπεται να βελτιωθεί σταδιακά μέσα στην εβδομάδα

Επίδομα θέρμανσης: Τα «κλειδιά» που «ξεκλειδώνουν» έως 1.200 ευρώ για 1,2 εκατ. νοικοκυριά

Πριν 9 ώρες

Τα κριτήρια, οι αιτήσεις στην πλατφόρμα myΘέρμανση, τα ποσά και οι δόσεις - Πότε θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος

Ιστορική αύξηση της τιμής του χρυσού – Για πρώτη φορά ξεπερνά τα 4.000 δολάρια ανά ουγγιά

Πριν 9 ώρες

Το πολύτιμο μέταλλο έφθασε τις 4.001,11 δολάρια ανά ουγγιά κατά την έναρξη των συναλλαγών στις αγορές της Ασίας.

Σκληρό «παζάρι» στην Αίγυπτο για τη Γάζα – ΗΠΑ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Πριν 9 ώρες

Εντατικές επαφές στο Σαρμ ελ Σέιχ με τη συμμετοχή Ηνωμένων Πολιτειών, Κατάρ και Τουρκίας για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

Έκρηξη στην ντισκοτέκ Jacky.O στη Μιχαλακοπούλου

Πριν 9 ώρες

Κατέρρευσε η πρόσοψη της ντισκοτέκ, υλικές ζημιές σε ένα όχημα

Λήξη «συναγερμού», δεν αποσύρεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – Τι αφορούσε η πολυαναμενόμενη «second decision»

Χτες

Αγωνία τέλος για τα εκατομμύρια των οπαδών του ΛεΜπρόν Τζέιμς ανά τον κόσμο και γενικότερα τους οπαδούς του

Πότε «πέφτει» η Black Friday 2025

Χτες

«Κλείδωσε» η μέρα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο υβρίδιο λύκου‑σκύλου στην Ελλάδα

Χτες

Για πρώτη φορά, ένα υβρίδιο λύκου-σκύλου επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.