E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Σταθάκης «ξέχασε» να δηλώσει 38 ακίνητα και 1,8 εκατ. ευρώ!

Μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση

Ο Σταθάκης «ξέχασε» να δηλώσει 38 ακίνητα και 1,8 εκατ. ευρώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/12/2015 | 14:04

Αποκλίσεις που δημιουργούν ίλιγγο εντοπίζονται στο πόθεν έσχες του κ. Γιώργου Σταθάκη, αυξάνοντας την ορμή της πολιτικής περιδίνησης που ανοίγει για την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε στη Βουλή το 2012 και αφορά το έτος 2011 δεν έλειπε μόνο το ένα εκατομμύριο, αλλά συνολικά περίπου 1.800.000 ευρώ. Πρόκειται για καταθέσεις στις οποίες είναι συνδικαιούχος με τη μητέρα και τον αδελφό του.

Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Σταθάκη, που ανέφερε ότι οι αποκλίσεις στην ακίνητη περιουσία αφορούν λίγα αγροτεμάχια της γυναίκας του που βρίσκονται υπό δικαστική διεκδίκηση, υποστηρίζοντας ότι στην επίμαχη δήλωση δεν έχουν δηλωθεί συμμετοχές από 3% έως 66% σε συνολικά 38 ακίνητα. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ορισμένα από αυτά τα ακίνητα είναι μεγάλα και εμπορικά κτήρια στο κέντρο των Χανίων.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποκλίσεις δεν εντοπίστηκαν από έρευνα των ορκωτών λογιστών, αλλά από τη συμπληρωματική δήλωση που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης. Ωστόσο, έμπειροι νομικοί υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δημιουργούν μείζον ζήτημα για τον υπουργό και σίγουρα τεκμηριώνουν το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες, τουλάχιστον για το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται, ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε εχθές να παραπέμψει την υπόθεση για περαιτέρω έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές, στους οποίους έχει δοθεί το ελεύθερο να χρησιμοποιήσουν όλα τα ερευνητικά εργαλεία που τους επιτρέπει ο σχετικός νόμος, ακόμα και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιούνται τα ισχυρότερα ερευνητικά εργαλεία για εν ενεργεία υπουργό.

Για την ώρα, ο κ. Σταθάκης σε ανακοίνωσή του επιχείρησε να μετριάσει τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, χωρίς ωστόσο να κρύψει τον εκνευρισμό του για τον χειρισμό της υπόθεσής του από την επιτροπή.

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά – εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς», αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει: «Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014». Ωστόσο, το νέο ερώτημα που προκύπτει και προστίθεται σε όσα ανέκυψαν μετά την αρχική αποκάλυψη για την παράλειψή του να δηλώσει 1.000.000 ευρώ, είναι γιατί ο υπουργός δεν είπε εξαρχής ότι εκτός από το ένα εκατομμύριο, υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία που είχε «ξεχάσει» να δηλώσει στο πόθεν έσχες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.