E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο έχασε τις εκλογές!

Συντριπτική ήττα

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο έχασε τις εκλογές!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/12/2015 | 09:22

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, ανακοίνωσαν σήμερα οι εκλογικές αρχές, στο τέλος μιας ψηφοφορίας που σημαδεύτηκε από τη λαϊκή αγανάκτηση για την οικονομική κρίση, που έχει αδειάσει τα σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), ένας μεγάλος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, απέσπασε 99 έδρες στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, δηλαδή μια πλειοψηφία των τριών πέμπτων, έναντι 46 εδρών για το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε η πρόεδρος του εθνικού εκλογικού συμβουλίου Τιμπισάι Λουσένα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα για ορισμένες έδρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Μαδούρο παραδέχεται την ήττα του

Το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), ένας πολύ μεγάλος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, απέσπασε 99 έδρες, δηλαδή μια πλειοψηφία σχεδόν τριών πέμπτων (καθώς τους λείπουν δύο έδρες για να έχουν το ακριβές ποσοστό), έναντι 46 εδρών για το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόεδρος του εθνικού εκλογικού συμβουλίου, Τιμπισάι Λουσένα, δήλωσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε ήρεμο κλίμα και με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, με ώρες καθυστέρηση, έγινε δεκτή σε ορισμένες γειτονιές του Καράκας με ζητωκραυγές και πυροτεχνήματα.

Αμέσως μετά, ο 53χρονος Νικολάς Μαδούρο απευθύνθηκε στον λαό σε τηλεοπτική του ομιλία. «Ήρθαμε με την ηθική μας, με τη δεοντολογία μας, για να αναγνωρίσουμε αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα, για να το αποδεχθούμε και να πούμε στη Βενεζουέλα μας ότι το Σύνταγμα και η δημοκρατία θριάμβευσαν», τόνισε ο πολιτικός διάδοχος του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τον θάνατό του τελευταίου, το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντιπολίτευση εδώ και μήνες θεωρούνταν σε μεγάλο βαθμό το φαβορί των εκλογών, καθώς επωφελούνταν από τη λαϊκή δυσαρέσκεια μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η οποία προκλήθηκε από την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, στη χώρα αυτή με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο.

Η νίκη της σηματοδοτεί μια ιστορική καμπή μετά την άνοδο στην εξουσία του τσαβισμού το 1999, αν και αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν ότι ο Νικολάς Μαδούρο ενδεχομένως να προσπαθήσει να περιορίσει τις εξουσίες του κοινοβουλίου, για να αντισταθμίσει τη νίκη αυτή, με κίνδυνο να προκαλέσει διαμαρτυρίες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή από ορμητικό χείμαρρο στην Ανω Γλυφάδα, δείτε βίντεο

Πριν 10 ώρες

Σκηνές αγωνίας στους πλημμυρισμένους δρόμους – Μία γυναίκα διασώθηκε, ενώ άλλη έχασε τη ζωή της από τα ορμητικά νερά

Λέκκας για Ανω Γλυφάδα: «Η ανάπτυξη των `ακριβών` περιοχών έγινε χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες»

Πριν 10 ώρες

«Δεν γίνεται τίποτα τώρα πια - Είναι μια κληρονομημένη αμαρτία» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας

Συμβούλιο Ειρήνης: Ο Τραμπ λέει ότι ο Πούτιν δέχθηκε – «Υπό μελέτη» απαντά ο Ρώσος

Πριν 10 ώρες

Η... πονηρή πρόταση του Ρώσου Προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του

Έβρος: Η κυβέρνηση εξετάζει απαγόρευση αγοραπωλησιών σε αλλοδαπούς «επενδυτές»

Πριν 10 ώρες

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιλαμβάνουν πιο αυστηρά κριτήρια

Δασκάλα απολύθηκε από τη θέση της σε δημόσιο σχολείο γιατί διατηρούσε Airbnb

Πριν 10 ώρες

Σε ποιες διατάξεις στηρίχτηκε το υπουργείο Παιδείας για την «τιμωρία» της εκπαιδευτικού

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία για Γροιλανδία και Αρκτική

Χτες

O Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι, βάσει της παρούσας συνθήκης, δεν θα επιβληθούν οι δασμοί που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου

Νεκρή γυναίκα στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία

Χτες

Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα 56 ετών στην Ανω Γλυφάδα

Κακοκαιρία στην Αττική: Μπήκαν νερά στον Ηλεκτρικό, προβλήματα και στο ΤΡΑΜ ‑ Ποιοι σταθμοί είναι εκτός λειτουργίας

Χτες

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί προσωρινά οι σταθμοί Μοσχάτο και Καλλιθέα του Ηλεκτρικού.

Ένταση στο Νταβός: Η Λαγκάρντ αποχώρησε από δείπνο μετά από υποτιμητικά σχόλια υπουργού του Τραμπ

Χτες

Η Λαγκάρντ αποχώρησε όταν ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Χάουαρντ Λούτνικ, άρχισε να μιλάει για την Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.