E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνταξιούχος στην Ιταλία αυτοκτόνησε λόγω... διάσωσης των τραπεζών

Μηδενίστηκε η αξία των μετοχών του

Συνταξιούχος στην Ιταλία αυτοκτόνησε λόγω... διάσωσης των τραπεζών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/12/2015 | 10:10

Ένας εβδομηντάχρονος Ιταλός συνταξιούχος αυτοκτόνησε στην πόλη Τσιβιταβέκια, βόρεια της Ρώμης, εξαιτίας της απώλειας του συνόλου των αποταμιεύσεών του, που είχε καταθέσει σε λογαριασμό της τράπεζας Banca Etruria.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια από τις τέσσερις ιταλικές τράπεζες οι οποίες ήταν έτοιμες να πτωχεύσουν και διασώθηκαν με ειδική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, και την οικονομική κάλυψη η οποία προσφέρεται από τις τρεις μεγάλες τράπεζες Unicredit, Ubi και Intesa San Paolo.

Σύμφωνα με τις ενώσεις καταναλωτών, η εισαγγελία της Τσιβιταβέκια θα πρέπει να αρχίσει έρευνα για να αποδώσει ακριβείς ευθύνες σχετικά με την αυτοκτονία του Ιταλού ηλικιωμένου.

Συνολικά, οι οικονομικές επιπτώσεις της όλης υπόθεσης αφορούν 130.000 άτομα. Η Τράπεζα της Ιταλίας σε ανακοινωθέν της τονίζει ότι είχε ταχθεί υπέρ της ενεργοποίησης του Ταμείου για την Προστασία των Αποταμιεύσεων με τη στήριξη άλλων τραπεζών, ώστε να τύχουν πλήρους κάλυψης οι καταθέσεις των πολιτών, υπό όλες τις μορφές τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση,όμως, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας, μπλόκαρε τη δυνατότητα προσφυγής στο εν λόγω ταμείο και απαίτησε να πληρώσουν μέρος του κόστους της διάσωσης και οι πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, όσοι είχαν επενδύσει τις οικονομίες τους σε μετοχές και ομόλογα των τραπεζών Banca Εtruria, Carife, Carichieti και Banca Marche, είδαν να εξανεμίζονται τα χρήματά τους. Χθες ο Ιταλός υπουργός Oικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, είχε κάνει αναφορά στην ανάγκη ανθρωπιστικών βοηθειών για τους πελάτες των τεσσάρων αυτών τραπεζών, πολλοί από τους οποίους διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή της Ρώμης.

Ιθύνοντες, όμως, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, του πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, προτιμούν να κάνουν λόγο για «πρωτοβουλίες αλληλεγγύης», με τη δημιουργία, έστω και όψιμα, ειδικού ταμείου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.