E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κόντρα με κινηματογραφικούς όρους Τσίπρα‑Ντόρας για τις τράπεζες

Οι τίτλοι ταινιών και τα... ξεπλυμένα άπλυτα

Κόντρα με κινηματογραφικούς όρους Τσίπρα‑Ντόρας για τις τράπεζες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/12/2015 | 14:13

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Ντόρας Μπακογιάννη και τις τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα είναι στίγμα που θα σας κυνηγά» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τους ότι οδήγησαν σε ανθελληνισμό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Όπως υποστήριξε, με την οικονομική τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές που προκάλεσε, το κλείσιμο των τραπεζών στο οποίο προχώρησε το καλοκαίρι, τις ανακολουθίες και τις καθυστερήσεις, «χρέωσε τα παιδιά και τα εγγόνια μας», για να λάβει την απάντηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να... ξεπλύνει τα άπλυτα που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ίσως θέλετε να ξεχάσετε τη φράση του κ. Βαρουφάκη "αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες". Υποθέτω θα ανατριχιάσατε γιατί τότε δεν μπορούσατε να καταλάβετε, να μην είχατε δει που οδηγούμαστε. Ότι το καράβι της ελληνικής οικονομίας πήγαινε κατευθείαν στο παγόβουνο με ολόκληρη την ορχήστρα του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει» επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη και ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι το... αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες προέρχεται από τη γνωστή ταινία «αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά», της απάντησε χρησιμοποιώντας τον τίτλο από την ομώνυμη ταινία «κοίτα ποιος μιλάει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλάμε για μια ακόμα ανακεφαλαιοποίηση που σε άλλες συνθήκες θα ήταν παντελώς αχρείαστη. Είπατε δεν θα πουλούσατε τα "κόκκινα δάνεια" σε ξένα funs. Παραδώσατε τον πλούτο της χώρας, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες. Σε καμία άλλη χώρα, το δημόσιο δεν έχασε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εδώ έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία. Και έγινε από την κυβέρνηση που κατηγορούσε για ξεπούλημα τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που πάντοτε διαλαλούσε υπέρ της κρατικοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Με τις πράξεις και παραλείψεις σας επιτρέψατε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να πέσει στα χέρια εκείνων που κάποτε χαρακτηρίζατε κοράκια» είπε η βουλευτής.

«Θα καθαρίσουμε ό,τι λερώσατε 40 χρόνια στη χώρα. Και θα κάνουμε όσες επιτροπές θέλετε για όλα» τόνισε σε έντονο ύφος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σας επιστρέφω τα περί οίησης κ. Μπακογιάννη. Δεν είμαι από πολιτικό τζάκι και έγινα πρωθυπουργός στα 40 μου, ούτε καν αυτή την οίηση δεν έχω. Καταφέραμε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να περάσουμε τον κάβο και την ενέδρα. Και προχωράμε στην 1η αξιολόγηση», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι αν κουρευτεί το χρέος θα πρέπει όλοι να χειροκροτήσουν την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας σε σχετική αναφορά της κ. Μπακογιάννη, ότι η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα τον κυνηγά και θα τον στιγματίσει, τόνισε ότι το αποδέχεται πλήρως «διότι καταφέραμε θετικά να ξεπεράσουμε αυτόν τον κάβο, με την κοινωνία όρθια και να φτάσουμε μπροστά στον μεγάλο στόχο, έχοντας ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες». Υπογράμμισε ότι οι τράπεζες δεν υπέστησαν τη μεγάλη ζημιά που κινδύνευσαν να πάθουν, λόγω της ενέδρας που κάποιοι είχαν στήσει τον περασμένο Ιούλιο, και κάποιοι στεναχωριούνται γιατί πλέον δεν μπορούν να εκβιάζουν την κυβέρνηση με τις τράπεζες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όποιοι επιχειρούν να πείσουν ότι τα προβλήματα των τραπεζών -με τα κόκκινα δάνεια που εκτινάχτηκαν κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ- γενικά οφείλονται στα capital controls, η πραγματικότητα είναι αυτή που διαψεύδει και που λέει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε σε μια περίοδο που υπήρχε έντονη φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες, που οι μεγαλοκαταθέτες επί των ημερών της ΝΔ είχαν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της απάντησής του προς την κ. Μπακογιάννη για την ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Τσίπρας μίλησε για σκανδαλώδη τρόπο διάλυσης και χαρίσματος της Αγροτικής Τράπεζας και του ΤΤ, προσθέτοντας ότι δεν υπαινίσσεται ότι η κ. Μπακογιάννη καλύπτει κάποιους που διέπραξαν αυτές τις επιλογές, για να συμπληρώσει: «αλλά ενδεχομένως έχετε λόγους, γιατί ειδικά στην Αγροτική τα κόμματα σας ήταν κακοπληρωτές, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κοίτα ποιοι μιλάνε» είπε ο πρωθυπουργός, «αυτοί που λεηλάτησαν τον τόπο επί δεκαετίες» και διερωτήθηκε εάν την καταστροφή σε αυτή τη χώρα την έφεραν οι 7 μήνες που τόλμησε ο λαός να βγει μπροστά και μια κυβέρνηση να διεκδικήσει το δίκιο της στην Ευρώπη ή εκείνοι του «ναι σε όλα». Υπενθύμισε ότι η παράταξη της κ. Μπακογιάννη μιλούσε για success story πριν από έναν χρόνο, ένα success story της 5ετίας που διόγκωσε τα κόκκινα δάνεια κατά 53 δισ. ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Θα στηρίξουμε κάθε πρόταση διερεύνησης – Θα βγει η αλήθεια στο τέλος

Χτες

«Είμαι σίγουρη ότι θα φτάσουμε στο τέλος. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και κάθε ημέρα που περνά, ενισχύονται»

Ψαρόπουλος: Με ξένισε η παρέμβαση στα Τέμπη – Στα χώματα ίσως υπήρχαν χημικά που δεν έπρεπε να βρεθούν

Χτες

«Στα χώματα ίσως υπήρχαν χημικά που δεν έπρεπε να βρεθούν», σημειώνει ο δικηγόρος Αντώνης Ψαρόπουλος

Συναγερμός για την αρπαγή 4χρονης απο το κέντρο της Αθήνας

Χτες

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Αμαλιάδα: Διπλή λοίμωξη η αιτία θανάτου του Παναγιωτάκη – «Θα ζητήσουμε επανεξέταση», λένε οι γονείς

Χτες

Γνωστή έγινε η αιτία θανάτου του Παναγιωτάκη, ενός από τα νεκρά βρέφη της υπόθεσης της Αμαλιάδας με το οποίο είχε συνδεθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ανάθεμα την ώρα που παντρεύτηκα τον Δασκαλάκη»

Χτες

Ξέσπασε σε κλάματα περιγράφοντας τον θάνατο της Ίριδας

Απίθανο εξώφυλλο του Time: Ο Μασκ κάθεται στο γραφείο του Τραμπ, σαν άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ

Χτες

Στο εξώφυλλο του Time, απεικονίζεται ο δισεκατομμυριούχος στο γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ να κρατά ένα κύπελλο και ο τίτλος είναι «στην καρδιά της σύγκρουσης του Ελον Μάσκ με τον αμερικανικό κρατικό μηχανισμό»

Πιερία: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στην 34χρονη που σκότωσε τον Κώστα Σιαμήτρα

Χτες

Με σκυμμένο το κεφάλι στα δικαστήρια Κατερίνης η 34χρονη που ομολόγησε ότι σκότωσε τον σύντροφο της στην Πιερία.

Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στην έγκυο δολοφόνο του 58χρονου στην Πιερία ‑ Αμίλητη στον εισαγγελέα

Χτες

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά της στα δικαστήρια - Η 34χρονη προσπάθησε να κρυφτεί από τους δημοσιογράφους

Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Χτες

10 χρόνια από τον τραγικό χαμό - Ένα σύμβολο ενάντια στο μπούλινγκ και μια θεατρική παράσταση - φόρος τιμής

Πέθανε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Δημάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του - Ήταν καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για ληστείες

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.