E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η απάντηση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ για το επεισόδιο με τον καστανά στη Θεσσαλονίκη

«Δεν αποφασίζει ο αστυνομικός την επιείκεια»

Η απάντηση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ για το επεισόδιο με τον καστανά στη Θεσσαλονίκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/12/2015 | 11:11

Μετά από τις διαστάσεις που πήρε το επεισόδιο με τον καστανά στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έδωσαν τη δική τους απάντηση για το συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Παρασκευή το βράδυ, όταν και έγινε γνωστό το περιστατικό που συνέβη στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, το θέμα πήρε έκταση στα social media, με αρκετούς χρήστες να ασκούν κριτική στους αστυνομικούς για τη στάση τους.

Συγκεκριμένα, στο σημείο έφτασαν επτά αστυνομικοί, έπειτα από καταγγελία ότι υπήρχε πλανόδιος πωλητής χωρίς άδεια. Ο ίδιος αντέδρασε έντονα και λόγω της ηλικίας του έχασε τις αισθήσεις του.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους τονίζουν ότι ουσιαστικά έκαναν τη δουλειά τους, ενώ με ανακοίνωσή τους στη σελίδα ΔΙΑΣ in Action στο Facebook απαντούν σε εκείνους που τους επικρίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, έγινε ένα επεισόδιο που πήρε μεγάλη έκταση και βρήκε την ευκαιρία ο καθένας να αποδείξει την (χωρίς κόστος) ευαισθησία του.
Στην πλατεία Αριστοτέλους λοιπόν υπήρχε ένας πλανόδιος πωλητής που πουλούσε κάστανα. Έγινε μια καταγγελία ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε άδεια και στάλθηκε εκεί μια Ομάδα ΔΙ.ΑΣ να ελέγξει αν αυτό ισχύει. Τελικά η καταγγελία είχε βάση. Ο παράτυπος ηλικιωμένος συμπολίτης μας άρχισε να φωνάζει και να ωρύεται, μέχρι που μετά από λίγο λιποθύμησε και δέχθηκε τις ¶ βοήθειες από ασθενοφόρο που κάλεσαν οι αστυνομικοί.
Σήμερα παρατηρούμε την αγανάκτηση πολλών, όχι κατά εκείνου που παραβιάζει τους νόμους και τους κανόνες... αλλά εναντίων εκείνων που έχουν υποχρέωση να τους επιβάλουν.
Να δούμε λοιπόν μερικά δεδομένα:

  1. Οι αστυνομικοί πήγαν εκεί έπειτα από καταγγελία συμπολίτη μας. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό σημαίνει ότι "χρεώθηκαν" ένα σήμα, και είναι υπόλογοι για την έκβαση του την οποία πρέπει να αιτιολογήσουν στην ημερήσια αναφορά τους.
  2. Όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν προφανώς ότι ο συγκεκριμένος πωλητής δεν είχε την απαιτούμενη άδεια. Όπως είχαν υποχρέωση τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει στο τμήμα και ότι τα παράνομα προϊόντα πρέπει να κατασχεθούν.
  3. Τότε εκείνος γνωρίζοντας ότι θα έχει κυρώσεις, άρχισε να φωνάζει αρχικά (για να μαζευτεί κόσμος) και μετά λιποθύμησε προφανώς από το άγχος του.
  4. Οι αστυνομικοί παρά την αντίδραση του στον έλεγχο (που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αποτελεί αδίκημα), διατήρησαν την ψυχραιμία τους και μάλιστα κάλεσαν ασθενοφόρο ώστε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια σε όποιο βαθμό ήταν αυτή αναγκαία.

Τώρα λοιπόν όλοι οι αυτόβουλοι κριτές επικρίνουν τους αστυνομικούς επειδή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Ασχολήθηκαν.
    Ξεχνάνε όμως ότι είχαν υποχρέωση αφού υπήρχε καταγγελία.
  • Δεν ασχολούνται με πιο σοβαρά εγκλήματα.
    Ξεχνάνε όμως ότι η ύπαρξη μεγαλύτερων ίσως παραβάσεων, δεν δικαιολογεί τις μικρότερες.
  • Ήταν πολλοί.. 7 αστυνομικοί για ένα καστανά;

Ξεχνάμε όμως ότι εκτός από τον καστανά, υπήρχε γύρω κι ένα σύνολο κόσμου που (όπως έχει γίνει στο παρελθόν) θα μπορούσε να μετατραπεί σε όχλο με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ο αστυνομικός οφείλει να επιβάλει αυτό που η συλλογική θέληση του λαού μας, εκφρασμένη μέσα από την νομοθετική διαδικασία των αντιπροσώπων του έχει καταρτίσει. Από όσο έχει δείξει η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών εφαρμόζει τον νόμο το ΙΔΙΟ, προς ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και προς ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ. Ακόμα και όταν αυτό έχει προσωπικό κόστος όπως πχ στην περίπτωση του αστυνομικού που έλεγξε τον πρώην υπουργό.

Η δικαιοσύνη είναι που ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίζει και να δείχνει την επιείκεια όπου χρειάζεται και όχι ο αστυνομικός».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Σήμερα

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Ο Βασίλης Μπισμπίκης επισκέφτηκε τον Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Σήμερα

Στο πλευρό του επί 19 ημέρες απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι στο Σύνταγμα, βρέθηκε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Σήμερα

Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Οι πρώτες εικόνες μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ένα βίντεο από το στημένο σκηνικό προκαλεί πραγματικό σοκ

Economist: Ο Πούτιν «δοκιμάζει» το ΝΑΤΟ με υβριδικό πόλεμο – Οι τρεις στόχοι του

Σήμερα

Παραπληροφόρηση, drones και σαμποτάζ στην Ευρώπη - Η σταθερή τακτική του Κρεμλίνου να δοκιμάζει τα όρια της Δύσης και να αξιοποιεί την «γκρίζα ζώνη» μεταξύ ειρήνης και πολέμου

Αγρια συμπλοκή μαθητών με σκουπόξυλα στο Περιστέρι ‑ Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές

Σήμερα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.