E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δεν κερδίζει καμία περιφέρεια η Λεπέν στη Γαλλία

Ήττα της ακροδεξιάς

Δεν κερδίζει καμία περιφέρεια η Λεπέν στη Γαλλία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/12/2015 | 00:34

Μετά το σοκ του α' γύρου των περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας, με το Εθνικό Μετώπο της Μαρί Λεπέν να φτάνει στη νίκη, τα πρώτα exit polls του β' γύρου δείχνουν ήττα της ακροδεξιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρί Λεπέν φαίνεται πως δεν κερδίζει καμία περιφέρεια, με το συντηρητικό κόμμα του Νικολά Σαρκοζί να κερδίζει το έδαφος. Η αυξημένη συμμετοχή –συγκριτικά με την περασμένη Κυριακή– ενίσχυσε σημαντικά τα δημοκρατικά κόμματα έναντι του Εθνικού Μετώπου.

Οι ρεπουμπλικάνοι του Νικολά Σαρκοζί και οι κεντροδεξιοί σύμμαχοί τους συγκέντρωσαν ποσοστό 57,5% των ψήφων στον Βορρά, όπου η Μαρίν Λεπέν έλαβε ποσοστό 42,5%, κατέδειξε το exit poll της Ifop Fiducial για λογαριασμό του Paris Match και Sud Radio.

Στα νοτιοανατολικά, όπου η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ηγείτο του ψηφοδελτίου, οι συντηρητικοί έλαβαν 54,5% και το Εθνικό Μέτωπο 45,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή και στις δύο περιφέρειες ανήλθε σε ποσοστό άνω του 61% – πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο, όπως δείχνει η δημοσκόπηση.

Στην ανατολικά, όπου οι σοσιαλιστές δεν αποσύρθηκαν από την κούρσα, η κεντροδεξιά συγκέντρωσε ποσοστό 48,4% έναντι του Εθνικού Μετώπου, με ποσοστό 36,4%, σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση, του TNS Sofres-One Point.

Η Λεπέν επιμένει: Τίποτα δεν θα μας σταματήσει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει», διαμήνυσε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των exit polls, βάσει των οποίων το Εθνικό Μέτωπο ηττήθηκε σε τουλάχιστον τρεις από τις περιφέρειες που στόχευε.

Μανουέλ Βαλς: Ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε μεν ότι το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο δεν έχει επικρατήσει σε καμία από τις περιφέρειες στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, που διεξήχθη χθες στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, προειδοποίησε πως «ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει η ακροδεξιά δεν έχει εξαλειφθεί, απέχουμε πολύ από αυτό».

Σαρκοζί: Μην ξεχνιόμαστε, τα ποσοστά Λεπέν είναι υψηλά

Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας θα πρέπει να γίνουν αντιληπτά ως μια προειδοποίηση προς όλους τους πολιτικούς, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αφού τα exit polls κατέδειξαν ότι το Εθνικό Μέτωπο απέτυχε να επικρατήσει σε οποιαδήποτε περιφέρεια.

«Αυτή η κινητοποίηση υπέρ των υποψηφίων μας σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας επιτρέψει να ξεχάσουμε την προειδοποίηση που εστάλη προς όλους τους πολιτικούς, περιλαμβανομένων ημών, στον πρώτο γύρο», τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος των ρεπουμπλικανών.

«Τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο, προκειμένου να συζητήσουμε σε βάθος σχετικά με όσα ανησυχούν τους Γάλλους πολίτες, οι οποίοι αναμένουν σθεναρές και ακριβείς απαντήσεις», υπογράμμισε, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα της Ευρώπης, της ανεργίας, της ασφάλειας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Σήμερα

Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Σήμερα

Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Σήμερα

Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.