E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έχεις πολλούς λόγους να επισκεφθείς τη Λισαβόνα

Με τα φτερά της Aegean!

Έχεις πολλούς λόγους να επισκεφθείς τη Λισαβόνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας έρχεται πλέον πιο κοντά αφού από το 2016 θα είναι ένας από τους 14 νέους προορισμούς εξωτερικού της Aegean με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα!
Μυστηριώδης και ζωηρή, χρωματιστή και προκλητική, η Λισαβόνα η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας ξέρει να τραβάει την προσοχή του επισκέπτη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
Χτισμένη στις εκβολές του μεγαλύτερου ποταμού της Ιβηρικής, του Τάγου, και «ξαπλωμένη» πάνω σε εφτά καταπράσινους λόφους, η Λισαβόνα καταφέρνει να συνδυάσει τη ζωντάνια της σύγχρονης μεγαλούπολης με τον αέρα μιας άλλης εποχής, βγαλμένη από το παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βόλτα στα χρωματιστά, πλακόστρωτα δρομάκια της ξεκινάει απαραιτήτως από το Bairro Alto, την πιο ζωντανή συνοικία της πόλης η οποία σφύζει από ζωή και μουσικές που ξεχύνονται από τα ανοιχτά παράθυρα των σπιτιών. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει όμως κανείς τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της περιοχής αυτής είναι το χαρακτηριστικό κίτρινο τραμ με το νούμερο 28.
Καθισμένοι στα ξύλινα καθίσματά του θα θαυμάσετε με την ησυχία σας τις προσόψεις των κτηρίων με τα χαρακτηριστικά γαλάζια πλακάκια, τα azulejos, θα κάνετε χάζι τις γειτόνισσες που κουβεντιάζουν απλώνοντας τη μπουγάδα τους και θα φωτογραφήσετε τα εντυπωσιακά ασπρόμαυρα πεζοδρόμια, τα περιβόητα calcada portuguesa.

Επόμενη στάση κάποια παραδοσιακή ταβέρνα, tasca, στις όχθες του ποταμού Τάγου για ψητή σαρδέλα, μπακαλιάρο και μοναδικής ποιότητας κρασί από το Porto. Μετά το φαγητό ακολουθεί βόλτα στην περιοχή Belem για τις απαραίτητες φωτογραφίες στο πύργο του Belem, μνημείο από την Εποχή των Μεγάλων Εξερευνήσεων αλλά και στο Μοναστήρι του Αγίου Ιερώνυμου.

Η επιστροφή στο ατμοσφαιρικό ιστορικό κέντρο της πόλης γίνεται με τα παραδοσιακά γλυκάκια στο χέρι, τα pasteis de nata από το ζαχαροπλαστείο Pasteis De Belem. Περπατήστε την πλατιά λεωφόρο Da Liberdade η οποία ενώνει τη γειτονιά Baixa και την Πλατεία Εμπορίου με του κήπους του Εδουάρδου VII και μη σταματήσετε μέχρι να πέσετε πάνω στο Café A Brasileira, το πιο διάσημο καφέ της πόλης, το οποίο άνοιξε το 1905 και έχει υπέροχη αρ νουβό διακόσμηση. Γνωστός θαμώνας του ο ποιητής Φερνάντο Πεσόα, του οποίου το χάλκινο άγαλμα βρίσκεται ανάμεσα στα τραπέζια. Κάθε στενάκι της πόλης είναι μια μικρή αποκάλυψη και μια στάση εδώ και εκεί για ένα ποτήρι κρασί ή ένα καφέ (μια μπίκα) στα μικρά κιόσκια –καφετέριες θα σας τονώσει και θα σας προετοιμάσει για τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λισαβόνα πάντως έχει και άλλους λόγους για να την επισκεφθεί κανείς και αυτοί βρίσκονται περίπου μία ώρα από την πόλη. Η περιοχή των Πάρκων της Σίντρα με τα δεκάδες παλάτια βασιλιάδων και ευγενών με εξαιρετικούς κήπους, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης, το Cabo da Roca είναι μόνο δύο από αυτούς.

Πλέον όμως έχεις ακόμα ένα πολύ σημαντικό λόγο για να επισκεφθείς την όμορφη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Ποιος είναι αυτός; Τα νέα δρομολόγια της Aegean τα οποία συνδέουν την Αθήνα με απευθείας πτήση στη Λισαβόνα. Μήπως να κλείσεις σήμερα κιόλας εισιτήρια;

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Σήμερα

Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Οι επιστήμονες σε παρακαλούν να μειώσεις το κόκκινο κρέας: Tι έδειξαν νέες έρευνες

Σήμερα

Η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρι θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη

Τα sneakers που επέστρεψαν και κάνουν χαμό

Χτες

Ήταν τεράστια μόδα στα 00s και τώρα επανήλθαν!

Τυροπιτάκια νηστίσιμα, χωρίς μαγιά, χωρίς αναμονές

Χτες

Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε

Τα wide‑leg jeans είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για άψογο στυλ κάθε στιγμή της ημέρας

Χτες

Όσο και αν αγαπάς τα skinny jeans, δε γίνεται να μη σε κερδίσει η άνεση που προσφέρουν τα wide – leg jeans!

Συνήθειες που καταστρέφουν τη μέση μας

Προχτές

Τι να αποφεύγεις να σώσεις τη μέση και τη πλάτη σου

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα αντέξει στο χρόνο

Προχτές

Αυτά τα σημάδια μπορούν εγγυημένα να σου δώσουν απάντηση!

Τα πιο εντυπωσιακά τροπικά φυτά για να βάλεις στο σαλόνι σου

Πριν 3 μέρες

Δημιούργησε ένα τροπικό παράδεισο στο σπίτι σου!

Kάνε το μεταβολισμό σου να φορτσάρει, με μερικές αλλαγές στη μέρα σου

Πριν 3 μέρες

Μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.