E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε Χίο & Λέρο ο Τσίπρας, με το μυαλό στις Βρυξέλλες

Αύριο η Σύνοδος Κορυφής

Σε Χίο & Λέρο ο Τσίπρας, με το μυαλό στις Βρυξέλλες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/12/2015 | 09:21

Με την πλάτη στον τοίχο, και για το προσφυγικό, βρίσκεται η κυβέρνηση. Παραμονή της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός ταξιδεύει σε Χίο και Λέρο, με σκοπό να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στα hotspots.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προσγειωθεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με ελικόπτερο Super Puma νωρίς το μεσημέρι. Όσο για τη χρονική στιγμή της επίσκεψής του, μόνο τυχαία δεν είναι. Βασικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ενισχυθεί η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Βλέπει και δημάρχους

Το μήνυμα, άλλωστε, που επιδιώκει να στείλει η ελληνική πλευρά στη συνεδρίαση κορυφής, είναι πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη γίνεται πράξη μέσα από τις υπεράνθρωπες πράξεις των νησιωτών μας, κι αυτό χωρίς καμιά βοήθεια από την ΕΕ. Ουσιαστικά, η κίνηση του Αλ. Τσίπρα αποσκοπεί στο να τονίσει στους Ευρωπαίους ότι πρέπει, επιτέλους, να τείνουν χείρα βοηθείας στη χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί όλες τις υποσχέσεις της.

ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, χωρίς... κόκκινη γραμμή δεν υφίσταται. Αυτήν τη φορά, κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι οι υπερεξουσίες της Frontex.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον πρωθυπουργό θα υποδεχτούν σε Χίο και Λέρο οι δήμαρχοι των δυο νησιών. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και θα ελέγξει από κοντά τη λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης. Είναι γνωστό ότι hotspot λειτουργούν και στα πέντε ελληνικά νησιά (Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρο και Σάμο), παρά το γεγονός ότι σε Κω και Σάμο δεν είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Δεύτερος σταθμός οι Βρυξέλλες

Στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, κυρίαρχο θέμα θα είναι το προσφυγικό από την πρώτη ημέρα της Συνόδου, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας. Η Τουρκία θα λάβει μέρος και στη μίνι σύνοδο, μαζί με τους αρχηγούς οκτώ κρατών: της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, του Λουξεμβούργου, καθώς και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Αύριο το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Πρόκειται για συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη τους μετά τα ατυχή τιτιβίσματα που σβήστηκαν από το λογαριασμό του πρωθυπουργικού Twitter.

Το μενού της δεύτερης ημέρας περιλαμβάνει συζήτηση για τον απολογισμό της χρονιάς, ενώ έχει κανονιστεί κατ' ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντ. Κάμερον. Μένει, λοιπόν, να φανεί αν το προσφυγικό θα λειτουργήσει ως επιταχυντής θετικών εξελίξεων για τη χώρα μας ή θα εξελιχθεί σε νάρκη. Η απάντηση δύσκολη...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Σήμερα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Σήμερα

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.