E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Tο τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες που πάγωσε το παράλληλο πρόγραμμα

Οι κόκκινες κάρτες που έβγαλαν οι δανειστές στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο

Tο τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες που πάγωσε το παράλληλο πρόγραμμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες, και συγκεκριμένα από τον κ. Βίζερ στον Γ. Χουλιαράκη, ήταν αρκετό για να αναβληθεί η συζήτηση στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μετέδωσε το MEGA, οι δανειστές απαίτησαν να μην καταθέσει η κυβέρνηση το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς περιελάμβανε ρυθμίσεις υπέρ διάφορων κατηγοριών εργαζομένων. Οι δανειστές διαφώνησαν γιατί δεν είχε αποτυπωθεί το κόστος των μέτρων στον προϋπολογισμό και επίσης δεν είχε υπάρξει προσυνεννόηση με τους θεσμούς.

Παράλληλα, οι δανειστές θεώρησαν ότι 10 με 15 μέτρα στο παράλληλο πρόγραμμα είναι αντίθετα με ρυθμίσεις του μνημονίου που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν ήταν και κοστολογημένα.

Έτσι, ο κ. Βίζερ τηλεφώνησε στον Γ. Χουλιαράκη και τον προειδοποίησε ότι αν δεν αποσυρθεί, θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια και μπορεί να μην γίνει το σημερινό Euroworking Group, που θα ξεκλείδωνε τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κανάλι, πηγές των δανειστών, που δεν κατονομάζονται, ανέφεραν ως ενδεικτικό μέτρο μια ρύθμιση για τους εργαζομένους των βρεφονηπιακών σταθμών. Σύμφωνα με ρύθμιση του 2011, το ωράριο είχε ανέβει στις 40 ώρες από 30 ώρες την βδομάδα. Ωστόσο, διάταξη του νομοσχεδίου προέβλεπε την επαναφορά του ωραρίου στις 30 ώρες, δίχως να υπάρχει μείωση των μισθών. Αυτό θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια κι έτσι οι δανειστές ζήτησαν να αποσυρθεί όλο το κείμενο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισραήλ: Στρατιωτίνες σε φυλακή υψίστης ασφαλείας είχαν ερωτικές σχέσεις με Παλαιστίνιο κρατούμενο

Χτες

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις γυναίκες από τη φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων

Μπέος: «Έχω καλέσει τον Κασσελάκη να πάρει τον Tyler, τον ράφτη, να έρθουν να βοηθήσουν»

Χτες

Η απάντηση του δημάρχου Βόλου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιξαν το φράγμα στον Πάμισο και βρήκαν στο ποτάμι το αυτοκίνητο της ληστείας των ΕΛΤΑ

Χτες

Τον περασμένο Ιούλιο τρεις ένοπλοι δράστες, με βαρύ οπλισμό είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 135.000 ευρώ

OAKA: «Έπεφτε σίδερο 80 κιλών και βάζαμε… βίδες»

Χτες

Ο ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος λέει πως στις εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου «όλες οι βίδες είναι σκουριασμένες»

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κάλυμνο

Χτες

Στα 5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

«Πυρά» Κασσελάκη κατά Μπέου: Να μη διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία του Βόλου

Χτες

Ο Μητσοτάκης να άρει τη στήριξή του, γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου μέσα στο οποίο διαμελίστηκε η εργαζόμενη

Χτες

Εις βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα θάνατο από αμέλεια

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.