E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στην κουζίνα με την Εμμανουέλα Κόκκαλη

Από το JOIN US στο σπίτι, και έπειτα στον δρόμο για food blogging

Στην κουζίνα με την Εμμανουέλα Κόκκαλη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εμμανουέλα Κόκκαλη μας δίνει κάθε εβδομάδα τις πιο νόστιμες ιδέες στην εκπομπή Join Us. Είναι blogger, κοκέτα, φιλόζωη, ατακαδόρισσα και κυρίως μια φοβερή τύπισσα! Γνωρίστε την!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Τι έφαγες σήμερα το πρωί;

Το πρωί με τον καφέ μου θέλω οπωσδήποτε κάτι γλυκό. Οπότε, αυτές τις ημέρες, κάθε πρωί τσακίζω μερικά μελομακάρονα. Επίσης, σπάνια πίνω ζεστό καφέ χωρίς να βουτήξω μέσα κουλουράκι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Τι υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο ψυγείο σου;

Πολλές μουσταρδομαγιονέζες και περίεργες σάλτσες του χορηγούλη μου BRAVA από την εκπομπή, που έχω για να κάνω δοκιμές, λεμόνια με ξυσμένη φλούδα (η οποία μπήκε σε γλυκά), βούτυρο όπως πάντα (δε λείπει ποτέ), αβγά (πάντα) και διάφορα τυριά. Τίποτα ιδιαίτερο. Δεν το βγάζω φωτογραφία, θα γελάσει κάθε πικραμένος. Είμαι πολύ χύμα τον τελευταίο καιρό. Αλλά στο ντουλάπι μου έχω τα καλύτερα μέλια και εξωτικές καυτερές σάλτσες, να το ξέρεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Όταν μια φίλη σου λέει "δεν το τρώω αυτό παχαίνει", τι απαντάς;

Αμέσως μου κόβεται το γέλιο και ψάχνω μέρος να κρυφτώ. Δεν το έχω πει ποτέ αυτό, τρώω ό,τι μου έρθει. Αλλά σέβομαι απόλυτα τις διατροφικές συνήθειες του καθενός. Καμιά φορά, προσπαθώ να τον παρασύρω, ότι και καλά δεν παχαίνει αν το φας με μέτρο ή μια στο τόσο, πράγμα που ισχύει δηλαδή. Αλλά μερικές κοπέλες είνα λίγο υπερβολικές με τη διατροφή τους. Ποτέ δεν ήμουν, από μικρή δυο-δυο τις έτρωγα τις τυρόπιτες.

4. Ποια συνταγή σου είναι πάντα εγγύηση, σε περίπτωση που δεν θες να πειραματιστείς;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλες μου οι συνταγές για ψωμί, είτε ζυμωτό είτε το απλό. Φτιάχνω πολύ συχνά ψωμί, τρελαίνομαι με τη μυρωδιά σε όλο το σπίτι και με το βούτυρο που λιώνει επάνω στην αχνιστή του ψίχα. Η συνταγή ειδικά για ψωμί μπίρας, έχει εντυπωσιάσει πολύ κόσμο. Επίσης, κάνω τέλειο κιμά κοκκινιστό για μακαρόνια που θυμίζει σε όλους εκείνον που φτιάχνει η μαμά τους. Και είμαι περήφανή γι'αυτό. Ε και μια μακαρονάδα με κιμά, είναι πάντα εγγυημένο πιάτο, από κάθε άποψη. 


Ψωμί μπίρας
Υλικά για μια φόρμα 30χ18 εκ.:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. Αλάτι
1/2 κουτ. γλ. μαύρο πιπέρι
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ. Μπίρα
σουσάμι για το πασπάλισμα
200γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε καλά τη φόρμα μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ρίχνουμε την μπίρα ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι. Το μίγμα σας θα κολλάει και δεν ζυμώνεται με τα χέρια. Το ρίχνουμε στη φόρμα, στρώνουμε καλά την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Το κόβουμε αφού το αφήσουμε να σταθεί πρώτα για 5-10 λεπτά μέσα στη φόρμα. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και την επόμενη μέρα!

5. Βγάλε μια selfie με εσένα και το σκυλάκι σου!

Σου στέλνω μια καλοκαιρινή που αγαπώ, δεν κάθεται το παλιοριαννόσκυλο να τη βγάλω τώρα.


6. Έχεις στολίσει το σπίτι; Δείξε μας!

Όχι, φέτος δε στόλισα τίποτα. Το παίζω μποέμ εργένισσα, έχω κάνει το σπίτι ξενοδοχείο, αποφάσισα να χαλάσω όλα μου τα λεφτά για εμένα και μόνο και να μην κουραστώ για τίποτα. Έπειτα, αγαπώ τόσο πολύ το σπίτι μου όπως είναι, οπότε δεν έχω την ανάγκη να το δω στολισμένο. Όλα είναι θέμα διάθεσης.

7. Τι μουσική ακούς όταν μαγειρεύεις;

Ό,τι μουσική ακούω γενικά όταν είμαι σπίτι. Τρελαίνομαι για jazz/ indie folk/ ethnic/ latin και οτιδήποτε παραπέμπει σε τέτοιους ήχους. Ειδικά όταν μαγειρεύω, θέλω συνήθως μουσική με ρυθμό και ένταση, βάζω παθιάρικα τάνγκο ή δυναμικά κομμάτια με τσέλο και βιολιά.

8. Γλυκό ή αλμυρό; Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Μακαρόν ή μπεζέδες;

Γλυκό. Μελομακάρονο. Μακαρόνς. Είμαι γλυκατζού αλλά πάνω από όλα, αγαπώ τη σοκολάτα. Τα μελομακάρονα είναι μεγάλο πάθος μου και μου αρέσει να τα φτιάχνω κι όλας, και τα μακαρόνς τα προτιμώ από τους μπεζέδες, γιατί είναι πιο αφράτα, λιγότερο γλυκά και με πιο νόστιμη γέμιση.

9. Μπορείς να μας στείλεις την αγαπημένη σου φωτογραφία με φαγητό από όσες έχεις βγάλει;

Αχ δυσκολεύομαι να διαλέξω μόνο μία. Τις αγαπώ τις φωτογραφίες μου, γιατί δεν είναι επαγγελματικές, δεν είναι άρτιες, είναι όμως πάντα προσεγμένες, ώστε το φαγητό να φαίνεται λαχταριστό και όχι μπλιαχ και έχουν το δικό μου στυλ. Λατρεύω το ίνσταγκραμ και τις αυθόρμητες φωτος μου εκεί.

Σου στέλνω μια καλοκαιρινή, επειδή είναι πραγματικά μια πολύ ωραία λήψη, σχεδόν γεύεσαι την τραγανή ζύμη με την κρυσταλλική ζάχαρη και σχεδόν απολαμβάνεις την οξύτητα και τους χυμούς του ροδάκινου! Αα, ξέχασα. Αγαπώ πολύ και αυτή τη φωτογραφία με το κέικ - καρδούλα. Το λέω Lovecake, λόγω σχήματος και άρεσε πολύ και στον κόσμο, όταν τη δημοσίευσα.

10. Στο blog σου "Εating Around" τρως έξω και μοιράζεσαι την εμπειρία- από μια σοκολάτα στο περίπτερο μέχρι ένα πολυτελές γεύμα! Τι μας προτείνεις να δοκιμάσουμε λοιπόν;

Σε ένα μήνα, το eatingaround.gr θα έχει νέα εμφάνιση, αλλάζω σέρβερ, αλλάζω πολλά πράγματα. Θα μπουν κι άλλες ενότητες, θα γίνει πιο πλούσιο και πιο επαγγελματικό. Αλλά ναι, το βασικό του περιεχόμενο είναι ό,τι τρώω εκτός σπιτιού. Τα οποία μοιράζομαι και μέσα από τα σόσιαλ μίντια, δεν κρατώ τίποτα κρυφό, εκτός αν δεν αξίζει να αναφερθεί. Ενδεικτικά και επιγραμματικά, θα σας προτείνω να δοκιμάσετε το black angus burger σε πολύ προσιτή τιμή στο O'canto Pub στην Αριστοτέλους στο Καλαμάκι, τα κολασμένα κρουασανάκια με σοκολάτα και κρέμα αμυγδάλου του Paul, τα μπιφτεκάκια του Meat o'clock στη Ν. Ιωνία και την τσιμιτσάνγκα του Etnico στην Κολοκοτρώνη. Α και το brunch του St. George Lycabettus τις Κυριακές. Ααα και το πρωινό με τις μπάρες δημητριακών του The Clumsies, πολύ ιδιαίτερο.

11. Διάλεξε μια φωτογραφία από τα γυρίσματα στο "Join Us" !

Όλες τις αγαπώ, αλλά μόνο σε αυτή είμαστε όλοι μαζί, η ομάδα μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που δουλεύω μαζί τους, με κάνουν να νιώθω άνετα και είμαι πάντα σίγουρη για το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε βίντεο. Ότι δε θα με βγάλουν με προγούλι, δηλαδή. Τι εννοείς δεν είναι αυτό το ζητούμενο; 

12. Ποιο φαγητό κατά τη γνώμη σου είναι υπερεκτιμημένο και ποιο υποτιμημένο;

Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχουν αυτές οι έννοιες όταν μιλάμε για φαγητό. Γιατί το φαγητό είναι προσωπική υπόθεση του καθενός κι αν θέλει να υπερτιμήσει κάποιος ή να υποτιμήσει ένα φαγητό, ας το κάνει. Αν θέλει να χρυσοπληρώσει σούσι, ας χρυσοπληρώσει. Αν θέλει να σνομπάρει τις φακές, ας τις σνομπάρει. Ποια είμαι εγώ που θα το κρίνω; Όσοι έχουν εστιατόρια, συνήθως κρίνουν αυστηρά τους υπόλοιπους εστιάτορες, αλλά εγώ σαν πελάτης και σαν άνθρωπος που αγαπά πολύ τον χώρο και τον ψάχνει συνεχώς, αυτό έχω να σου απαντήσω. Μου αρέσει να υπάρχουν όλα και να βλέπω τον κόσμο να τρώει και να χαίρεται.

Σημασία έχει να υπάρχουν επαγγελματίες με ήθος και αξιοπρέπεια και να μην πουλάνε σκουπίδια. Αλλά ποτέ δε θα λειτουργούν όλα άψογα, έτσι είναι η ζωή. Απλώς παλιότερα που είχαμε λεφτά, δε μας ένοιαζε αν τα δίναμε ένα βράδυ εντελώς τσάμπα σε ένα εστιατόριο και τρώγαμε σκουπίδια. Ενώ τώρα μας καίει παραπάνω. Επειδή εμείς όμως δεν έχουμε λεφτά και βγαίνουμε λιγότερο, δε σημαίνει ότι πρέπει να κράζουμε όσα εστιατόρια δεν ταιριάζουν στον τρόπο ζωής μας. Εκεί έξω, όσο υπάρχει κάτι, πάει να πει ότι έχει λόγο ύπαρξης. Εννοείται πως συχνά βλέπω γεμάτα εστιατόρια, τα οποία αντικειμενικά δεν έχουν καλό φαγητό. Κάτι κάνουν καλά όμως, τι να πω; Να αρχίσω να λέω σε όλο τον κόσμο ότι το κρέας του δε μασιέται; ¶μα δεν το καταλαβαίνει εκείνη τη στιγμή ο πελάτης... Καλά να είμαστε να τρώμε και να κινείται η αγορά. Και όταν έρθει η ώρα, όλοι οι κακοί επαγγελματίες, παίρνουν αυτό που τους αξίζει.

13. Tι υπάρχει γύρω σου αυτή τη στιγμή που απαντάς σε αυτή τη συνέντευξη;

Το σαλόνι μου. Ειναι φωτεινό, με χαλαρώνει και το αγαπώ πολύ. 


14. Φαίνεσαι μεγάλη κοκέτα! Πρότεινέ μας ένα ντύσιμο για το ρεβεγιόν

Θα με βοηθήσεις να διαλέξω; Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 καινούρια φορέματα από τη μπουτίκ ''Κούκλες'' της γειτονιάς μου, στο Καλαμάκι. Αριστοτέλους 22. Η Χριστίνα φέρνει πάντα θηλυκά και σέξυ φορέματα, λίγα και καλά. Και φέτος είπα να τολμήσω κάτι πιο σέξυ και να αποφύγω το μαύρο. Το μπορντό είναι το νέο μου αγαπημένο. Χμ, ίσως πάρω και τα δύο. Γενικά, με τα φορέματα ξεμπερδεύεις, γιατί δε χρειάζεται να σκεφτείς συνδυασμούς.

15. Έχεις μια ωραία χριστουγεννιάτικη συνταγή να μας προτείνεις;

Αν τελικά καλέσω κόσμο σπίτι μου τις γιορτές, θα φτιάξω σίγουρα το απίθανο γεμιστό ρολό χοιρινό με δαμάσκηνα και βερύκοκα από τους Ευβιότοπους. Στη γάστρα, με πατάτες κυδωνάτες, φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού, μουστάρδα, δενδρολίβανο και καρότα. Έτσι το έφτιαξα και στην εκπομπή και σε λίγες μέρες θα το δείτε.

Νομίζω, ότι χριστουγεννιάτικες, λέμε τις συνταγές που προορίζονται για γιορτινά τραπέζια, αλλά η πραγματικότητα είναι, ότι όλα μπορούμε να τα φτιάξουμε όλο το χρόνο. Αυτό το ρολό δηλαδή, θα το ξαναφτιάξω γενικά. Τα Χριστούγεννα συχνά μαγειρεύουμε το κρέας με διάφορα φρούτα και καρπούς ή κάνουμε τη γεμιστή γαλοπούλα με τα κάστανα και το ρύζι. Αλλά αυτά τα έχετε ακούσει δεκάδες φορές και τέτοιες συνταγές κυκλοφορούν χιλιάδες στο ίντερνετ, δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό. Απλώς θα πω, να τολμήσετε το πορτοκάλι στις πατάτες φούρνου και να ψάξετε τις περίεργες μουστάρδες με μέλι, μυρωδικά κλπ. Και να βάλετε ρόδι στη σαλάτα!

Επειδή εγώ όμως είμαι του πρωινού και μου αρέσει τις ημέρες που έχω πιο πολύ χρόνο στη διάθεσή μου, να φτιάχνω πλούσια πρωινά και μου αρέσει να προσφέρω πρωινό στον αγαπημένο μου, θα σου δώσω μια συνταγή για pancakes με espresso. Να τη φτιάξεις τις γιορτινές ημέρες, σαν κάτι ξεχωριστό, που δεν τρως κάθε μέρα.

Υλικά για περίπου 10 pancakes

300γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φακελάκια stevia (ή 2 κουτ. Σούπας ζάχαρη)
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό χτυπημένο
200γρ. Φρέσκο γάλα
1 δόση εσπρέσσο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουτ. Σούπας βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
τρούφα ή flakes σοκολάτας
Παγωτό ή γιαούρτι για το σερβίρισμα ή απλά μέλι και νιφάδες σοκολάτας.

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη στεβια και το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το αβγό. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να ενσωματώνουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας και μετά το εσπρέσο. Θα έχουμε ένα παχύ μείγμα. Ρίχνουμε γάλα σιγα-σιγά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε έναν χυλό, σαν ζύμη κέικ. Αφήνουμε το μείγμα για 15′ να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μεμβράνη. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας από το μείγμα στο κέντρο του. Μόλις αρχίσει και βγάζει φουσκάλες, γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά να ψηθεί τελείως. Απλώνουμε σε πιάτο, το ένα πάνω στο άλλο και σερβίρουμε ζεστά κατά προτίμηση. Είναι όμως πολύ αφράτα και τρώγονται και μετά από αρκετές ώρες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Πριν 11 ώρες

Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Πριν 11 ώρες

Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Πριν 11 ώρες

Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Πριν 11 ώρες

Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Χτες

Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Χτες

Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Χτες

Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Προχτές

Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Τα sneakers που επέστρεψαν και κάνουν χαμό

Πριν 3 μέρες

Ήταν τεράστια μόδα στα 00s και τώρα επανήλθαν!

Τυροπιτάκια νηστίσιμα, χωρίς μαγιά, χωρίς αναμονές

Πριν 3 μέρες

Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε

par: 53
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.