E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί βρωμάει στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες;

Η δυσοσμία ξεκίνησε την Παρασκευή και ακόμη δεν έχει εντοπιστεί η πηγή της

Γιατί βρωμάει στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/12/2015 | 16:23

Η δυσοσμία που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή δεν έχει ακόμη εξηγηθεί και η πηγή της παραμένει άγνωστη προς το παρόν. Το φαινόμενο που ήταν έντονο στη δυτική Θεσσαλονίκη, σήμερα είναι κάπως εξασθενημένο όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, αλλά, η δυσάρεστη οσμή εξακολουθεί να υφίσταται. "Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ταυτοποίηση του ρύπου ή των ρύπων καθώς οι σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης δεν έχουν δείξει καμία υπέρβαση των τιμών" επισημαίνει, από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταφέροντας τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, αναφέρει ότι πιθανότατα η δυσοσμία δεν οφείλεται στις βιομηχανίες της περιοχής, ούτε στην καύση ξύλων από τα τζάκια, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο η πηγή των οσμών να βρίσκεται είτε στους μικροοργανισμούς του Θερμαϊκού Κόλπου, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, είτε στον βιολογικό καθαρισμό, καθώς η μονάδα είναι μικρή και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα δεδομένα του πληθυσμού της πόλης.

Η αντιπεριφερειάρχης γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι με πρωτοβουλία της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα επιδιωχθεί να προμηθευτεί η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, ειδικές συσκευές ώστε να λαμβάνονται δείγματα αέρα. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Περιβάλλοντος, στα δείγματα αυτά θα μπορούν να ανιχνεύονται οργανικές ενώσεις που αυτή τη στιγμή δεν μετρώνται από τους σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων, ωστόσο η ανάλυσή τους θα μπορούσε να γίνει στα εργαστήρια του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς η Περιφέρεια δεν διαθέτει τον σχετικό εξοπλισμό.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Πατουλίδου υπογραμμίζει ότι η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα ελέγχεται καθημερινά και, αν απαιτηθεί, η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης προχωρά στην κήρυξη εφαρμογής αντίστοιχων με την νομοθεσία μέτρων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Σήμερα

Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Σήμερα

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.