E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καρατζαφέρης: Ενοχος για το πόθεν έσχες, αθώος για την offshore

Φυλάκιση 1 έτους με 3ετή αναστολή και 10.000 ευρώ πρόστιμο

Καρατζαφέρης: Ενοχος για το πόθεν έσχες, αθώος για την offshore
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/12/2015 | 00:05

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, για υποβολή ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες κατ' εξακολούθηση (2010-2011-2012), επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δικαστήριο απάλλαξε ωστόσο τον κ. Καρατζαφέρη από την κατηγορία της συμμετοχής του σε off-shore εταιρείες («Catalina» και «Homeric» – απαγορεύεται με νόμο από το 2010), ενώ έκρινε ότι δεν προέκυψε πως κατείχε ακίνητο στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Η εμπλοκή του Γ. Καρατζαφέρη με τις off-shore ήρθε μέσα από τη δικογραφία των εξοπλιστικών Super Puma. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του από το 1994 έως το 1996 την επίμαχη off-shore, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Sunshine», ενώ μετά έγινε λογαριασμός trust. Η περιουσία του trust όμως δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες, από αμέλεια, όπως υποστηρίχθηκε, της λογίστριάς του, η οποία σήμερα δεν βρίσκεται εν ζωή.

«Λάθος μου που εμπιστεύτηκα τη λογίστρια»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μειονέκτημά μου είναι ότι εμπιστεύτηκα ανθρώπους. Όπως την λογίστρια μου, αλλά και κάποιους ανθρώπους που με πρόδωσαν και έριξαν το κόμμα στο 3%... Πού να ξέρω ότι η λογίστρια του κόμματος, η καθ' όλα ειδική, θα άφηνε όλα αυτά τα κενά... Είμαι καταπροσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος, γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου», είπε στην απολογία του ο Γ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στο ύψος του ποσού που είχε μαζευτεί στο trust, ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι επρόκειτο για χρήματα από τους μισθούς του – οι οποίοι μάλιστα έφθαναν τις 20.000 ευρώ όταν ήταν ευρωβουλευτής, ενώ το ποσό του 1.650.000 ευρώ ήταν χρήματα που του είχαν δώσει συνεργάτες και υποστηριχτές του ΛΑΟΣ, με τη συμφωνία ότι θα τους έδινε μετοχές του Telecity, όταν θα έπαιρνε πανελλαδική άδεια.

«O κατηγορούμενος δήλωσε την «Catalina». Δεν κρύφτηκε. Και τα χρήματα μπήκαν στην Alpha Bank Λονδίνου. Δεν είχε πρόθεση να μη δηλώσει το περιεχόμενό της. ¶λλωστε, τότε, γιατί να δηλώνει την εταιρεία;», είπε ο συνήγορός του, Α. Βαρλάμης, ο οποίος ανέπτυξε μία σειρά νομικών επιχειρημάτων για τις off-shore και την έννοια του trust σε συνδυασμό με τους νόμους για το πόθεν έσχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εισαγγελέας: ¶γνοια νόμου από αρχηγό κόμματος δεν νοείται

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του Γ. Καρατζαφέρη για ανακριβή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία (σ.σ. την «Catalina») τονίζοντας ωστόσο ότι δεν προέκυψε η συμμετοχή του στην off-shore «Homeric», αλλά και ότι κατείχε ακίνητο στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ήταν κάθετη: η περιουσία της εξωχώριας εταιρείας πέρασε σε ένα trust και το περιεχόμενό του, δηλαδή το καταπίστευμα, αποτελεί περιουσία, η οποία έπρεπε να δηλωθεί.

«Τα χρήματα αποτελούν περιουσία που όφειλε ο κ. κατηγορούμενος να δηλώσει. Πόσο δε μάλλον, όταν έχει δημιουργηθεί ένα portfolio ύψους 6.600.000 δολαρίων. Είναι απορίας άξιον τι τον συμβούλευσε, όπως λέει, η λογίστριά του να κάνει. ¶γνοια νόμου από βουλευτή, αρχηγό κόμματος και ευρωβουλευτή, δεν νοείται».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Πριν 11 ώρες

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Πριν 11 ώρες

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Πριν 11 ώρες

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Πριν 11 ώρες

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Πριν 11 ώρες

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Πριν 11 ώρες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Πριν 11 ώρες

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Πριν 11 ώρες

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Πριν 11 ώρες

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Πριν 11 ώρες

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Πριν 11 ώρες

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.