Η χορτοφαγία βλάπτει το περιβάλλον;
Νέες επιστημονικές ανακαλύψεις

Μέχρι σήμερα, όλος ο κόσμος πίστευε πως μια διατροφή βασισμένη στα φρούτα και τα λαχανικά είναι περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον, σε σχέση με μια διατροφή που βασίζεται στο κρέας, οι επιστήμονες όμως καταρρίπτουν αυτήν τη θεωρία, μετά από πρόσφατες ανακαλύψεις τους.
Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα μελέτη, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χορτοφαγική διατροφή έχει πολύ περισσότερες επιδράσεις στην κλιματική αλλαγή, συγκριτικά με μια διατροφή που περιλαμβάνει κρέας.
Το να τρέφεται κανείς με μαρούλι, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι τρεις φορές χειρότερο από τις εκπομπές αερίου, σε αντίθεση με το να τρώει... μπέικον. Επιπροσθέτως, η μελιτζάνα, το σέλινο και το αγγούρι είναι χειρότερα, από την άποψη της περιβαλλοντικής βλάβης, σε σχέση με την κατανάλωση χοιρινού ή κοτόπουλου.
Η κατανάλωση των γνωστών σε όλους υγιεινών τροφών, όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά και τα θαλασσινά, αυξάνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, εξαιτίας της χρήσης ενέργειας που είναι απαραίτητη για την παραγωγή τους (38%), της μεγάλης χρήσης νερού, αλλά και της εξίσου μεγάλης εκπομπής των αερίων των θερμοκηπίων.
Βέβαια, οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές χορτοφαγικές τροφές που βλάπτουν λιγότερο το περιβάλλον, όπως τα φασόλια, τα καρύδια και τα δημητριακά.