E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χιονισμένη μηλόπιτα από τα χέρια της MeliSoula

Ειδικά για το E-Daily, μια γιορτινή συνταγή

Χιονισμένη μηλόπιτα από τα χέρια της MeliSoula
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζαχαροτέχνης και blogger MeliSoula, ή αλλιώς Μελίνα Χατζηπαντελή ετοίμασε ένα χιονάτο γλυκό για το E-Daily. Απολαύστε το!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

6 μήλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1 1/2 κ.σ. κανέλα

1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

1 κ.γ. σόδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1 κ.γ. αλάτι

1 1/2 φλ. καρύδια χοντρά

1 βανίλια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1 φακελάκι baking powder

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500gr)

1 φλ. σπορέλαιο

1/2 φλ. ζάχαρη

Ζάχαρη άχνη για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν υγροποιηθεί και καραμελώσει, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενό της σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το σπορέλαιο, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον γδάρτη. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα μπαχαρικά και το baking powder.

Προσθέτουμε και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά απαλά με μια σπάτουλα, ίσα ίσα για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα καρύδια στο μίγμα.

TIP: Αν έχουμε βοήθεια ακόμα καλύτερα! ¶λλωστε το γλυκό για να γίνει νόστιμο χρειάζεται κι ένα ακόμα βασικό συστατικό: πολύ πολύ αγάπη :)

Βουτυρώνουμε τη φόρμα. Την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μυρωδάτο μίγμα μας. Αν θέλουμε βάζουμε τη φόρμα στη κατάψυξη, έτσι όπως είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη να παγώσει. Μετά ρίχνουμε το μίγμα.Θα δείτε ότι θα ξεφορμάρετε 100 φορές πιο εύκολα από ότι συνήθως!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου (πάνω-κάτω αντιστάσεις) για 25 λεπτά. Είναι σημαντικό τα πρώτα 15 λεπτά να μην ανοίξουμε το φούρνο, ούτε από περιέργεια, γιατί το κέικ δεν θα φουσκώσει ποτέ!

Για να καταλάβουμε αν το γλυκό μας είναι έτοιμο, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι η μηλόπιτα έχει ψηθεί.

Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει και την χιονίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Έτοιμη! Βγάλτε την μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζί με ζεστό καφεδάκι και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις Aπό μένα και τους σούπερ βοηθούς μου…καλή απόλαυση :)

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς οι τηγανητές πατάτες κατέκτησαν τα gourmet εστιατόρια του κόσμου

Σήμερα

Οι σεφ του fine dining αγαπούν τις τηγανητές πατάτες!

Το ψάρι που κάνει καλό στον οργανισμό: Nα το τρώτε κάθε εβδομάδα

Σήμερα

Ένας διατροφικός θησαυρός που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Το μυστικό που βοηθάει να αναπτυχθούν τα φυτά ακόμα και χωρίς λίπασμα

Σήμερα

Αν αγαπάς τα φυτά, πρέπει να μάθεις αυτό το μυστικό!

3 θεραπευτικές χρήσεις που έχει το μέλι

Σήμερα

Δεν είναι χρήσιμο μόνο ως τροφή

Τα καφέ ‑ εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Σήμερα

Τα Μουσεία της Αθήνας εκτός από φάροι του πολιτισμού, μπορεί να είναι και φάροι της γαστρονομίας!

Ποιες τροφές δεν φράζουν τις αρτηρίες

Προχτές

Αν τις έχετε στη διατροφή σας υα αποτελέσματα είναι θεαματικά

H Σοφία Καρβέλα φορά τα πανωφόρια της σεζόν και κλέβουμε tips

Προχτές

Η ίδια είναι πλέον στυλίστρια, και ξέρουμε πως δεν κάνει τίποτα τυχαία

Οι ερωτήσεις που ψάχνουν περισσότερο στο Google οι νέοι γονείς

Προχτές

Εκτός από τον παιδίατρο, οι γονείς ψάχνονται και στο ίντερνετ

Τα 6 καλύτερα foundations που καλύπτουν όλες τις ανάγκες

Προχτές

Υπέροχη υφή και διάρκεια για άψογο αποτέλεσμα!

par: 33
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.