E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ετσι ψήφισαν οι νεοδημοκράτες στον πρώτο γύρο

Σε ποιες περιοχές ήρθαν πρώτοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης

Ετσι ψήφισαν οι νεοδημοκράτες στον πρώτο γύρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/12/2015 | 15:52

Στην εκλογική συμπεριφορά που θα παρουσιάσουν οι ψηφοφόροι του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα εστιάζεται πλέον η προσοχή των επιτελείων των δύο μονομάχων που θα αναμετρηθούν στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου για τη θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», που παρουσιάζει τα ποσοστά που έλαβαν οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της Ν.Δ. την πρώτη Κυριακή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στην Κεντρική Μακεδονία.

Και στα δυο στρατόπεδα πάντως επικρατεί αισιοδοξία, με το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη να αναφέρει ότι αναμένει ευρεία στήριξη από βουλευτές που είχαν ταχθεί υπέρ του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Αντίστοιχα, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν θετικό γεγονός το άθροισμα των ποσοστών που έλαβαν οι τρεις υποψήφιοι (Μητσοτάκης-Γεωργιάδης-Τζιτζικώστας) στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, που, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ήταν 60-40 υπέρ του κ. Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νομοί και οι δήμοι όμως στους οποίους οι 4 υποψήφιοι βγήκαν είτε πρώτοι, είτε συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά σχετικά με τη συμπεριφορά που θα ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι στις 10 Ιανουαρίου.

Παραδείγματα:

Ο Βαγέλης Μεϊμαράκης ήρθε πρώτος στην Α' Αθηνών, στην Αγία Βαρβάρα, στον ¶γιο Δημήτριο, στο Αιγάλεω, στον Βύρωνα, στο Γαλάτσι, στη Δάφνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στο Ίλιον, στην Καισαριανή, στην Καλλιθέα, στη Μεταμόρφωση, στο Μοσχάτο-Ταύρος, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στη Φιλαδέλφεια, στο Χαϊδάρι, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκοψε πρώτος το νήμα στην Αγία Παρασκευή, στους ¶γιους Ανάργυρους, στον ¶λιμο, στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στη Γλυφάδα, στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, στο Ηράκλειο, στην Κηφισιά, στη Λυκόβρυση-Πεύκη, στη Νέα Σμύρνη, στο Π. Φάληρο, στου Παπάγου-Χολαργό, στη Φιλοθέη-Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στη Βάρη, στη Βούλα, στη Βουλιαγμένη.

Ο ¶δωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε ποσοστά από 18% έως 20% σε δήμους όπως η Αγία Παρασκευή, το Αιγάλεω, οι ¶γιοι Ανάργυροι, ο ¶λιμος, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, το Ηράκλειο, η Φιλαδέλφεια, τα Βριλήσσια, η Λυκόβρυση, το Π. Φάληρο, ενώ στην Α' Αθηνών πήρε ποσοστό 15%. Από τα υψηλότερα ποσοστά έλαβε στο Αμύνταιο Φλώρινας με 23,8%, στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος με 23,8%, στην Πύλο με 24,4%.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας χτύπησε 56,5% στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, 47,2% στον Δήμο Παύλου Μελά, 67% στον Δήμο Βόλβης, 31,9% στον Δήμο Θεσσαλονίκης, 41,7% στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο από drone: Λαοθάλασσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στη διαδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών

Σήμερα

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο», δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (26/1) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Η ΕΛΑΣ κλείνει τον σταθμό του μετρό στον ΟΣΕ την ημέρα της συγκέντρωσης για τα Τέμπη

Σήμερα

Η ανακοίνωση που ακούστηκε από τα μεγάφωνα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως ο σταθμός «θα λειτουργήσει και πάλι με νεότερη εντολή»

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τρισάγιο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας

Σήμερα

Μόλις ολοκληρωθεί το τρισάγιο το σκήνωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου θα εκτεθεί προς λαϊκό προσκύνημα, μέχρι και αύριο

Καρυστιανού: «Τρία λεπτά τα παιδιά μας περίμεναν να πεθάνουν»

Σήμερα

Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα στα Τέμπη από Καρυστιανού και Ασλανίδη

Ο Τραμπ απαιτεί να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί, αρμόδιοι για την προώθηση της διαφορετικότητας

Σήμερα

Οι απολύσεις μεγάλης κλίμακας ομοσπονδιακών υπαλλήλων αρμόδιων για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον κρατικό μηχανισμό καταγράφτηκε την πέμπτη ημέρα της θητείας του

«Δεν έχω οξυγόνο»: Από τις Βρυξέλλες ξεκίνησε ο χορός των κινητοποιήσεων για τα Τέμπη

Σήμερα

Δεκάδες Έλληνες συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες διεκδικώντας δικαιοσύνη για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Τι αλλάζει σε φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ

Σήμερα

Πώς διαμορφώνεται η εφάπαξ πληρωμή φόρου

Λάρισα: Ακαρπες οι έρευνες για τον 39χρονο Bασίλη ‑ «Υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν μπορούμε να πούμε δημόσια» λέει ο Τσούκαλης

Σήμερα

Αγνοείται από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όταν βγήκε για έναν περίπατο κοντά στις όχθες του Πηνειού, όπως συνήθιζε, αλλά δεν επέστρεψε

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.