E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Του χρόνου με γραβάτα γιατί θα έχουμε βγει απ` το μνημόνιο

Δεν ζητώ συγκυβέρνηση, προτρέπω σε συνεννόηση, διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Του χρόνου με γραβάτα γιατί θα έχουμε βγει απ` το μνημόνιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/1/2016 | 20:49

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως κάθε πρώτη του χρόνου υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο για τις καθιερωμένες ευχές τους υπουργούς, τους πολιτικούς αρχηγούς και την ηγεσία του στρατού και του κλήρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημερινή τελετή ήταν η πρώτη φορά του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί αλλά και να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.

Την παράσταση έκλεψε ο διάλογος που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο «προέβλεψε» ότι του χρόνου θα φορέσει γραβάτα «γιατί θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο». «Αλλά θα τη φορέσεις τη γραβάτα τότε» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος θυμήθηκε την υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όχι για το Μνημόνιο αλλά για το χρέος.

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητη την... πρόκληση λέγοντας στον Προκόπη Παυλόπουλο ότι «εγώ έβαλα τον πήχη ψηλά στην πενταετία. Εσύ θα είσαι τότε».

Ενδιαφέρον είχε και ο διάλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στον οποίο είπε με νόημα - «καρφώνοντας» την προκάτοχό του Ζωή Κωνσταντοπούλου - «μπράβο που ξανάφτιαξες τη Βουλή που ξέραμε». Ο κ. Βούτσης από την πλευρά του αντευχήθηκε για ειρήνη στην Ευρώπη «μπας και πάρουμε κι εμείς κανένα αντίδωρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Παυλόπουλος είχε θερμό τετ α τετ και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη τον οποίο συνέχαρη για τους χειρισμούς του λέγοντάς του ότι «τα έχεις καταφέρει πολύ καλά και μπράβο σου».

Προφανώς όλοι θυμούνται τις σκληρές δημόσιες συγκρούσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα η τότε πρόεδρος της Βουλής είχε φτάσει στο σημείο να κατηγορήσει τον κ. Παυλόπουλο για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και πραξικοπηματικές κινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διάλογοι του Προκόπη Παυλόπουλο με Τσίπρα, Βούτση, Πλακιωτάκη


Όταν μιλάω για συνεννόηση δεν εννοώ συγκυβέρνηση


Ο κ. Παυλόπουλος είχε και μακρύ διάλογο με τους δημοσιογράφους μέσω των οποίων βρήκε την ευκαιρία να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αφού δήλωσε αισιόδοξος ότι τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση σημείωσε με νόημα ότι «τότε θα απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν όχι μόνο για το χρέος αλλά και για το προσφυγικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας, δε, σε όσους ευρωπαίους αξιωματούχους κατά καιρούς έχουν αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν τόνισε ότι «όσοι τα λένε αυτά δεν ξέρουν τι είναι η ζώνη Σένγκεν».

Δοθείσης της ευκαιρίας οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Παυλόπουλο και για το αν θα υπάρξει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρκείται στο σχόλιο ότι «εγώ είμαι εδώ αν το θέλει ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί».

Προσπαθώντας, τέλος, να λειάνει τις εντυπώσεις που άφησε με τις αναφορές στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για την ανάγκη ενότητας εξήγησε ότι όταν αναφέρεται στην ανάγκη ομόνοιας των πολιτικών δυνάμεων αυτό δεν σημαίνει συγκυβέρνηση αλλά προτροπή σε συνεννόηση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Σήμερα

Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Σήμερα

Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Σήμερα

Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Σήμερα

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Σήμερα

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Σήμερα

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Σήμερα

Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σήμερα

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Σήμερα

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

Δημογραφικό: Μειωθήκαμε κατά 500.000 άτομα, καταρρέουν οι γεννήσεις ‑ Πότε ξεκίνησε η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα

Σήμερα

Η Ελλάδα καταγράφει από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας στην ΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.