E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Του χρόνου με γραβάτα γιατί θα έχουμε βγει απ` το μνημόνιο

Δεν ζητώ συγκυβέρνηση, προτρέπω σε συνεννόηση, διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Του χρόνου με γραβάτα γιατί θα έχουμε βγει απ` το μνημόνιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/1/2016 | 20:49

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως κάθε πρώτη του χρόνου υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο για τις καθιερωμένες ευχές τους υπουργούς, τους πολιτικούς αρχηγούς και την ηγεσία του στρατού και του κλήρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημερινή τελετή ήταν η πρώτη φορά του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί αλλά και να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.

Την παράσταση έκλεψε ο διάλογος που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο «προέβλεψε» ότι του χρόνου θα φορέσει γραβάτα «γιατί θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο». «Αλλά θα τη φορέσεις τη γραβάτα τότε» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος θυμήθηκε την υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όχι για το Μνημόνιο αλλά για το χρέος.

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητη την... πρόκληση λέγοντας στον Προκόπη Παυλόπουλο ότι «εγώ έβαλα τον πήχη ψηλά στην πενταετία. Εσύ θα είσαι τότε».

Ενδιαφέρον είχε και ο διάλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στον οποίο είπε με νόημα - «καρφώνοντας» την προκάτοχό του Ζωή Κωνσταντοπούλου - «μπράβο που ξανάφτιαξες τη Βουλή που ξέραμε». Ο κ. Βούτσης από την πλευρά του αντευχήθηκε για ειρήνη στην Ευρώπη «μπας και πάρουμε κι εμείς κανένα αντίδωρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Παυλόπουλος είχε θερμό τετ α τετ και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη τον οποίο συνέχαρη για τους χειρισμούς του λέγοντάς του ότι «τα έχεις καταφέρει πολύ καλά και μπράβο σου».

Προφανώς όλοι θυμούνται τις σκληρές δημόσιες συγκρούσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα η τότε πρόεδρος της Βουλής είχε φτάσει στο σημείο να κατηγορήσει τον κ. Παυλόπουλο για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και πραξικοπηματικές κινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διάλογοι του Προκόπη Παυλόπουλο με Τσίπρα, Βούτση, Πλακιωτάκη


Όταν μιλάω για συνεννόηση δεν εννοώ συγκυβέρνηση


Ο κ. Παυλόπουλος είχε και μακρύ διάλογο με τους δημοσιογράφους μέσω των οποίων βρήκε την ευκαιρία να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αφού δήλωσε αισιόδοξος ότι τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση σημείωσε με νόημα ότι «τότε θα απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν όχι μόνο για το χρέος αλλά και για το προσφυγικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας, δε, σε όσους ευρωπαίους αξιωματούχους κατά καιρούς έχουν αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν τόνισε ότι «όσοι τα λένε αυτά δεν ξέρουν τι είναι η ζώνη Σένγκεν».

Δοθείσης της ευκαιρίας οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Παυλόπουλο και για το αν θα υπάρξει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρκείται στο σχόλιο ότι «εγώ είμαι εδώ αν το θέλει ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί».

Προσπαθώντας, τέλος, να λειάνει τις εντυπώσεις που άφησε με τις αναφορές στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για την ανάγκη ενότητας εξήγησε ότι όταν αναφέρεται στην ανάγκη ομόνοιας των πολιτικών δυνάμεων αυτό δεν σημαίνει συγκυβέρνηση αλλά προτροπή σε συνεννόηση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόστολος Σίσκος: Νταμπλ μεταλλίων με πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης

Χτες

Ο Ολυμπιονίκης του Ολυμπιακού ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο στο Παρίσι, πίσω μόνο από τον Ούγγρο Ρίτσαρντ Μάρτον και τον Γάλλο Λεόν Μαρσάν.

Τροχαίο στον Βαρνάβα: Νεκρή 74χρονη που έπεσε με το αυτοκίνητό της σε ρέμα

Χτες

Οι εθελοντές πυροσβέστες εντόπισαν αρχικά τη γυναίκα με σφυγμό στο αναποδογυρισμένο όχημα, όμως η άτυχη οδηγός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ρόδος: Με ντουντούκες διώχνει το Λιμενικό λουόμενους από επικίνδυνο τραμπολίνο

Χτες

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη χρήση της ιστορικής κατασκευής στην παραλία Έλλη λόγω σοβαρών προβλημάτων στατικότητας.

Καιρός: Νέα έντονη θερμή εισβολή στο προσκήνιο ‑ Πότε επιστρέφουν τα 40άρια

Χτες

Το σκηνικό δροσιάς του Αυγούστου φαίνεται πως ανατρέπεται σύντομα, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική αναμένεται να φέρουν ξανά αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το αυστηρό μήνυμα Λαβρόφ στον Ερντογάν: Το «διπλό παιχνίδι» της Τουρκίας και η ενόχληση της Μόσχας

Χτες

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ανοιχτά τη δυσφορία του Κρεμλίνου για την τακτική της Αγκυρας να ισορροπεί ανάμεσα στη Δύση και τη Μόσχα.

Δωρεάν διόδια: Ποιοι οδηγοί δεν πληρώνουν και πώς θα κάνετε την αίτηση

Χτες

Όλες οι πληροφορίες για τις ευπαθείς ομάδες και τα οχήματα που εξαιρούνται από το κόμιστρο στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και τα βήματα για την ψηφιακή αίτηση.

Αρση απαγορευτικού απόπλου: Οι νέες ώρες αναχώρησης των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο

Χτες

Το Λιμενικό καλεί τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Κυριακή – Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Τρίτη.

Γέννησε το πρώτο της παιδί στα 62 της χρόνια: Το μήνυμα ελπίδας που έστειλε σε όλες τις γυναίκες

Χτες

Η Μαμπέλ Φρίας, παρότι βρισκόταν στην εμμηνόπαυση εδώ και πολλά χρόνια, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σοβαρό τροχαίο στον Έβρο: Έξι τραυματίες στο νοσοκομείο – Ανάμεσά τους και παιδιά

Χτες

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν σφοδρά στον κάθετο άξονα Αρδανίου–Ορμενίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση.

Στέφανος Μάνος: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και ιδρυτής των «Φιλελευθέρων» σε ηλικία 87 ετών

Χτες

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο πολυετής βουλευτής και υπουργός, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φωνές του φιλελεύθερου χώρου στην Ελλάδα.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε ανοίγει η επέκταση προς Καλαμαριά – Τι ακολουθεί για τη δυτική πλευρά της πόλης

Χτες

Οι δοκιμές στη νέα γραμμή προχωρούν με στόχο την εμπορική λειτουργία εντός Αυγούστου, ενώ ήδη σχεδιάζεται το επόμενο μεγάλο έργο.

Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού μετά τη διαρροή εσωτερικού μηνύματος: «Υποβαθμίζουν τη συνεισφορά μας επειδή φύγαμε»

Χτες

Απάντησε σε στελέχη της «Ελπίδας» σχετικά με τις υπόνοιες που είχαν αφήσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.