E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέα, δυσάρεστη εξέλιξη στο θέμα της άρσης των capital controls

Πώς εμπλέκονται τα κόκκινα δάνεια

Νέα, δυσάρεστη εξέλιξη στο θέμα της άρσης των capital controls
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/1/2016 | 10:07

Πριν λίγες μέρες, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega εκτίμησε ότι η άρση των capital controls θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν ένα-δυο βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν πριν την οριστική άρση. Πρώτα να περάσουμε από την ειδική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην κανονική χρηματοδότηση, με φθηνότερους όρους, και μετά, μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, να προετοιμαστούμε για την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, που ελπίζω, επαναλαμβάνω, να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο», είχε δηλώσει η κ. Κατσέλη, δίνοντας την εντύπωση ότι έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία της άρσης των capital controls.

Δυστυχώς όμως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», η κρίσιµη συνθήκη για να αναπνεύσει το τραπεζικό σύστηµα, άρα και να αρθούν οι περιορισµοί στις κινήσεις κεφαλαίων, είναι η διευθέτηση των κόκκινων δανείων.

Όταν λοιπόν μέχρι και τον Φεβρουάριο θα έχουµε συζητήσεις και αντεγκλήσεις αναφορικά µε τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηµατικών δανείων –και, σύµφωνα µε τη γνώµη πολλών, των πλέον κρίσιµων για την πορεία της αγοράς–, τότε η άρση των capital controls δεν µπορεί να συντελεστεί τόσο σύντοµα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας όμως δίνει και άλλη μια σημαντική πληροφορία, σχετική με το θέμα: ότι ο επίτροπος Οικονοµικών Υποθέσεων της Κοµισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα είχε ξεκαθαρίσει πως οι κεφαλαιακοί περιορισµοί θα αρθούν πιθανότατα στα µέσα του 2017, µε εγγύτερη ηµεροµηνία την άνοιξη.

Τη διαπίστωση αυτή την είχε κάνει τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και σε οµάδα πολυεθνικών µάνατζερ που διαχειρίζονται γαλλικές πολυεθνικές στη χώρα µας.

Παρά την αισιοδοξία που επικρατεί στους κυβερνητικούς κύκλους, φαίνεται ότι τελικά και η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία είχε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων για δυο και πλέον χρόνια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.