E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανήκουστο: H Τουρκία απαγορεύει στους αρραβωνιασμένους να κρατιούνται από το χέρι

Τι συνέστησε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων

Ανήκουστο: H Τουρκία απαγορεύει στους αρραβωνιασμένους να κρατιούνται από το χέρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/1/2016 | 10:08

Οι αρραβωνιασμένοι μπορούν να μιλούν μεταξύ τους για να γνωριστούν, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουν να κρατιούνται από το χέρι και, πάνω απ' όλα, να μην φλερτάρουν, συνέστησε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας σε όσους σκοπεύουν να παντρευτούν προσεχώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είναι κακό να συναντιούνται οι αρραβωνιασμένοι για να γνωριστούν, στον βαθμό που δεν θα εκτίθενται δημοσίως», ανέφερε η ανώτατη τουρκική ισλαμική αρχή, η Ντιγιανέτ, απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι σκόπιμο να επιτρέπεται στους μελλόνυμφους να συναντιούνται μεταξύ τους πριν από τον γάμο.

«Όμως οι αρραβωνιασμένοι πρέπει να αποφεύγουν το φλερτ, να μην συζούν, να μην απομονώνονται σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κουτσομπολιά, να μην κρατιούνται από το χέρι και να αποφεύγουν κάθε άλλη συμπεριφορά που δεν εγκρίνεται από το Ισλάμ», προσθέτει η Διεύθυνση στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Η Ντιγιανέτ ιδρύθηκε το 1924, έναν χρόνο μετά τη συγκρότηση του νέου τουρκικού κράτους πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το έργο της, με βάση το Σύνταγμα, είναι να διαφωτίζει τον λαό σε θρησκευτικά θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μολονότι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη, έχει σε μεγάλο βαθμό υιοθετήσει τον δυτικό τρόπο ζωής, οι Τούρκοι πολίτες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, παραμένουν πολύ συντηρητικοί. Στις ανατολικές περιοχές, μάλιστα, οι σeξουαλικές σχέσεις πριν από τον γάμο αποτελούν ακόμη και σήμερα θέμα ταμπού.

Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται συχνά από τους αντιπάλους του για εξισλαμισμό της χώρας και έχει επικριθεί για δηλώσεις που έχει κάνει για τις γυναίκες, οι οποίες δηλώσεις έχουν χαρακτηριστεί σεξιστικές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταρόβας σε Καραβάτου: «Έλεγα ότι είναι μια κοπέλα στο κοινό με προβλήματα όρασης που γουστάρει τον Κρατερό»

Σήμερα

Η αντίδραση της παρουσιάστριας στην αναφορά του πρώην συζύγου της

Τάκης Βαμβακίδης: Νοσηλεύεται με πνευμονική εμβολή

Σήμερα

Βρίσκεται σε πλήρη ακινησία

Η Σοφία Παυλίδου ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Σήμερα

Η ηθοποιός απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης, μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις

Τζέισον Στέιθαμ: Στην Αντίπαρο ο ηθοποιός

Σήμερα

Ο Χολιγουντιανός σταρ πόζαρε δίπλα στην ηθοποιό Αρτεμη Αστεριάδη κατά τις διακοπές του στο νησί

Η Ιωάννα Τούνη λιώνει από συγκίνηση: Ο γιος της τραγουδάει το «Happy Birthday» για τα γενέθλιά της

Σήμερα

Η Ιωάννα Τούνη μετά το ταξίδι της στην Ίμπιζα για τα 32 γενέθλιά της, έσβησε ακόμα μία τούρτα με τον γιο της, Πάρη στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν πάσχω από ψυχικό νόσημα, δεν είμαι επικίνδυνος» ‑ Τι θα γίνει με το εξιτήριο

Σήμερα

«Νιώθω ευγνώμων και σας υπόσχομαι ότι σύντομα θα είμαι κοντά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Γιώργος Μαζωνάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.