Μέσα από την κλειδαρότρυπα
Η ζωή 10 ενοίκων σε 10 πανομοιότυπα διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας

Δημοσίευση 10/1/2016 | 00:33
Ο Bogdan Girbovan είναι ένας Ρουμάνος φωτογράφος, που βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ «10/1».
Ο καλλιτέχνης φωτογράφισε 10 πανομοιότυπα δωμάτια μιας πολυκατοικία, υπό την ίδια γωνία, αποκαλύπτοντας 10 διαφορετικές ζωές.
«Το «10/1» αποτελείται από δέκα φωτογραφίες, που ελήφθησαν από δέκα μεμονωμένα δωμάτια διαμερισμάτων σε μια πολυκατοικία που βρίσκεται στην ανατολική περιοχή του Βουκουρεστίου», γράφει ο Girbovan στο Βored Ρanda. «Είναι μια πολυκατοικία 10 ορόφων, με τα διαμερίσματα το ένα πάνω από το άλλο. Είναι πανομοιότυπα, τόσο στη λεπτομέρεια εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Είναι μια πολυκατοικία που χτίστηκε το 1966, από τις περίπου 70.000 πολυκατοικίες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα».
«Έβγαλα μια φωτογραφία από κάθε διαμέρισμα από την ίδια οπτική γωνία, ώστε να απεικονίζουν καλύτερα το μείγμα των κοινωνικών τάξεων, εμφανίζοντας μόνο τις διαφορές στον χαρακτήρα και τον σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου. Τα δωμάτια μπορεί να θεωρηθούν ως ένα ψυχολογικό διάγραμμα των ατόμων που ζουν σε αυτά, αντικατοπτρίζοντας την ιστορία και τη σχέση τους με τη σημερινή εποχή».
10ος όροφος

9ος όροφος

8ος όροφος

7ος όροφος

6ος όροφος

5ος όροφος

4ος όροφος

3ος όροφος

2ος όροφος

1ος όροφος













