E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη: Ντρέπομαι που είμαι Ελβετίδα ‑ Θα πολεμήσω για τον ISIS

Ασπάστηκε το Ισλάμ και προσπάθησε να πάει στην Συρία με τον 4χρονο γιο της

Σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη: Ντρέπομαι που είμαι Ελβετίδα ‑ Θα πολεμήσω για τον ISIS
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/1/2016 | 14:43

Όλες οι γνωστές μυστικές υπηρεσίες του κόσμου ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό της 29χρονης Ελβετίδας με το όνομα Φραντζίσκα στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την γυναίκα που δηλώνει λάτρης του τζιχαντ και προσήχθη στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου στην προσπάθειά της να περάσει μαζί με το 4χρονο παιδί της στην Τουρκία με τελικό προορισμό τη Συρία. Τα όσα είπε στους αστυνομικούς σοκάρουν: «Ντρέπομαι που είμαι Ελβετίδα. Βαφτίστηκα από επιλογή μουσουλμάνα και θέλω να πάω στη Συρία για να πολεμήσω στο πλευρό του ISIS. Θέλω να γεννήσω παιδιά για να πολεμήσουν για τον Αλλάχ».

Ενώπιον του δικαστηρίου στο οποίο οδηγήθηκε κατηγορούμενη για την αρπαγή του παιδιού της από τον Αιγύπτιο σύζυγό της αρκέστηκε να δηλώσει ότι «αποφάσισα να πάω στη Συρία γιατί μόνο εκεί υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη». Η 29χρονη ζούσε μαζί με τον άντρα της, ο οποίος είναι ευκατάστατος επιχειρηματίας, στην Αίγυπτο μέχρι που πήρε διαζύγιο.

Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι η γυναίκα διακατέχεται από θρησκευτικό φανατισμό και δηλώνει ότι κανείς δεν μπορεί να την αποτρέψει από το να πάει στη Συρία και να ταχθεί στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παράδοξο είναι ότι έχει αφεθεί ελεύθερη, καθώς δεν μπορεί να διωχτεί η πρόθεσή της. ¶λλωστε δεν εκκρεμεί σε βάρος της κάποιο ένταλμα σύλληψης για κάποιο αδίκημα. Έτσι, η γυναίκα δηλώνει ότι με το πρώτο μέσο που θα βρει θα φύγει για τη Συρία. Η 29χρονη είναι παντρεμένη με έναν Αιγύπτιο επιχειρηματία με τον οποίο έκανε ένα παιδί που σήμερα είναι τεσσάρων ετών.

Πριν λίγες εβδομάδες ο Αιγύπτιος κατήγγειλε στις Αρχές ότι η γυναίκα του απήγαγε το παιδί τους και έτσι η Interpol εξέδωσε σήμα για τον εντοπισμό τους. Στις 2 Ιανουαρίου 2015 η 29χρονη επιχείρησε να περάσει από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία και εντοπίστηκε από τους Έλληνες αστυνομικούς του μεθοριακού σταθμού.

Ο Αιγύπτιος άντρας της ενημερώθηκε για τον εντοπισμό της και ταξίδεψε από την πατρίδα του στην Ελλάδα για να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού του. Το δικαστήριο έγινε το πρωί της Πέμπτης και τελικά κέρδισε την επιμέλεια ο πατέρας, ο οποίος στο μεταξύ είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον της συζύγου του για την αρπαγή του ανηλίκου.

Μέχρι αργά το βράδυ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσαν να πείσουν την 29χρονη ότι το τζιχάντ είναι καταστροφικό και ότι δεν είναι καλό ούτε για την ίδια ούτε για την οικογένειά της να φύγει για τη Συρία. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι η… νουθεσία δεν έχει μέχρι στιγμής αντίκρισμα, καθώς φαίνεται ότι υπερτερεί ο φανατισμός της. Αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωνε χθες ότι οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν τη δικαιοδοσία να την κρατήσουν άλλο και πως δυστυχώς δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η γυναίκα να αποχωρήσει από τη χώρα μας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Σήμερα

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Σήμερα

Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Σήμερα

Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Σήμερα

Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.