Ελληνικό τσιζκέικ με γλυκό κυδώνι και γιαούρτι
Γλυκάκι δροσιστικό και ελαφρύ για τα χειμωνιάτικα τραπέζια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια ακόμη συνταγή από τα χεράκια της food blogger Melisoula, που λαχταράμε να δοκιμάσουμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα digestive
60 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
100 γρ. βούτυρο βουβαλινό
Για την κρέμα
4 φύλλα ζελατίνης
1 κλωναράκι βανίλιας
400 γρ. ανθότυρο φρέσκο
300 γρ. γιαούρτι βουβαλινό
2 κ.γ. μέλι
500 γρ.κυδώνι γλυκό του κουταλιού (ή μαρμελάδα)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θα χρειαστούμε ένα σκεύος διαμέτρου 25 εκατοστών.
- Βάζουμε τα μπισκότα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα σε μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί.
- Στρώνουμε τα βουτυρωμένα μπισκότα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 10' στους 180°C. Ύστερα αφήνουμε τα ψημένα μπισκότα να κρυώσουν.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 7-8'.
- Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το κλωναράκι βανίλιας στη μέση και παίρνουμε τα σποράκια. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το ανθότυρο με το γιαούρτι και τα σποράκια της βανίλιας.
- Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι. Παίρνουμε τα φύλλα ζελατίνης από το κρύο νερό, τα στραγγίζουμε με το χέρι και τα προσθέτουμε στο ζεστό μέλι, ανακατεύοντας για να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε το μέλι στην κρέμα και χτυπάμε δυνατά.
- Αδειάζουμε την κρέμα μας στο ταψί με τα μπισκότα και στρώνουμε την επιφάνεια.
- Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε στην επιφάνει;a του το γλυκό του κουταλιού ή την μαρμελάδα (αν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα, την αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, για να γίνει πιο ρευστή).Το ξαναβάζουμε για ακόμα 30' στο ψυγείο και στη συνέχεια σερβίρουμε!
Συνταγή από το βιβλίο «The Real Greek Yogurt Book», από τις Εκδόσεις Annieblana.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το ψυχολογικό φαινόμενο που χτυπά μετά τις διακοπές
Σήμερα
Όταν η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι πιο βαριά απ’ όσο περίμενες
Αυτό είναι το άρωμα που φοράει η Ελένη Μενεγάκη εδώ και 30 χρόνια
Σήμερα
Θα τολμήσεις να μυρίσεις όπως η Ελένη; Ανακάλυψε το άρωμα που δεν έβγαλε ποτέ από τη ζωή της – και ίσως γίνει και το δικό σου signature scent!
Πού να φας φρέσκο ψάρι στην Αθήνα χωρίς να φύγεις για νησί
Χτες
Τρεις προτάσεις για ψαροφαγία στην καρδιά της Αθήνας
Η μικρή αλλαγή που βελτιώνει την κυκλοφορία στο αίμα, καίει λίπος και φτιάχνει διάθεση
Χτες
Αυτό που αγνοείς κάθε μέρα επηρεάζει την ενέργειά σου
Πόσο μπορείς να αδυνατίσεις με 1 ώρα περπάτημα την ημέρα;
Χτες
Όχι, δεν μιλάμε για μια απλή βόλτα μέχρι το περίπτερο
Η απλή τεχνική που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς
Χτες
Ανακάλυψε το μυστικό της βαθιάς χαλάρωσης μέσα σε λίγα λεπτά
Το πανέμορφο χρωματιστό χωριό της Ελλάδας που έγινε γνωστό από μια παλιά σειρά
Χτες
Ένα χωριουδάκι μέσα στο χρώμα και τη διάθεση!
10 πράγματα που πιστεύουμε και δε μας κάνουν καλό
Χτες
Ήρθε η ώρα να εντοπίσεις τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις!
Weekend escapes στην Αττική: Πού να πας για να νιώσεις σαν να είσαι Κυκλάδες, αλλά χωρίς βαλίτσα
Προχτές
Ετοίμασε μία ωραία playlist, μπες στο αμάξι και πήγαινε!
Έτσι θα σώσεις τα φυτά σου αν έχουν αρχίσει να μαραίνονται
Προχτές