E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το ξέσπασμα του Σάκη Αρναούτογλου για τον... «χιονιά» που έρχεται

Διαβάστε την ανάρτησή του στο Facebook

Το ξέσπασμα του Σάκη Αρναούτογλου για τον... «χιονιά» που έρχεται
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σάκης Αρναούτογλου αντέδρασε έντονα στην είδηση που αρχικά αναρτήθηκε σε κάποια blog και αναπαράχθηκε από γνωστές ιστοσελίδες ειδήσεων της χώρας, σχετικά με προβλέψεις που μιλούν για τον πολύ βαρύ χειμώνα που έρχεται, τον υποτιθέμενο χιονιά, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου μέσω του λογαριασμού του στο Facebook:

«Καιρικός κινδυνολογικός ορyασμός είναι πιθανό να προκύψει τις επόμενες ώρες και ημέρες από ιστοσελίδες και ΜΜΕ!

Αιτία, η ξαφνική νέα αλλαγή των μεγαλύτερων προγνωστικών μοντέλων τις τελευταίες ώρες να φέρουν προς τη χώρα μας το επόμενο Σαββατοκύριακο ψυχρές μάζες πολικής προέλευσης – με άλλα λόγια, πολύ κρύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνήθεις ύποπτοι στην κινδυνολογία και τη μετεοτρομολαγνία έχουν ήδη ετοιμάσει την επόμενη παραπληφορητική τους επίθεση, ενώ αν τύχει και επιμείνουν τα προγνωστικά μοντέλα με την ίδια εξέλιξη ως την Κυριακή, τότε σίγουρα θα διαβάζουμε και θα ακούμε λίγο-πολύ για μετατροπή της χώρας μας σε Γροιλανδία το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς η όλη παραπληφόρηση αναπαράγεται με περισσή ευκολία και από πολύ γνωστές ιστοσελίδες και ΜΜΕ, γιατί απλά ο καιρος πουλάει.

Οι ίδιοι συνήθεις ύποπτοι που έταζαν από τον Οκτώβριο φέτος 10 ιστορικούς χιονιάδες και αρκτικό κρύο που όμοιό του δεν θα είχε ξαναζήσει η Ελλάδα, έσπειραν αρκετές φορές τον πανικό σε αρκετό κόσμο, που δεν φιλτράρει και δεν διασταυρώνει σωστά αυτά που διαβάζει από το διαδίκτυο, με μόνο στόχο την επισκεψιμότητα της σελίδας τους.

Οι ίδιοι συνήθεις ύποπτοι έσπειραν τον ίδιο πανικό τον περασμένο Ιούνιο για καύσωνες το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, που θα έλιωναν ακόμα και σίδερα, παραπλανώντας ακόμα και εταιρείες εισαγωγής κλιματιστικών, οι οποίες, επηρεαζόμενες από την είδηση για τέτοιου μεγέθους καύσωνα, προχώρησαν σε έξτρα εισαγωγές κλιματιστικών και στο τέλος του καλοκαιριού έφτασαν στο σημείο να μπουν γερά μέσα, γιατί δεν πούλησαν ούτε ένα κλιματιστικό, που λέει ο λόγος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχετε καταλάβει, οι συνήθεις αυτοί ύποπτοι το μόνο που κάνουν είναι βλέπουν χρώματα στους χάρτες και χωρίς κανένα μετεωρολογικό υπόβαθρο να τους ερμηνεύουν γρήγορα, όπως θα έκαναν παιδιά του Δημοτικού, δείχνοντάς τους χρωματάκια σ' έναν χάρτη, καλυπτόμενοι στη συνέχεια με τη δικαιολογία ότι «έτσι έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα», πετυχαίνοντας παράλληλα τον σκοπό τους, να δημιουργήσουν αυτό που μόνο ξέρουν να κάνουν πολύ καλά: ΝΤΟΡΟ. Ενώ είμαι σίγουρος ότι γελούν με την ψυχή τους για το πόσο εύκολα απλοί άνθρωποι και ΜΜΕ πέφτουν επανειλημμένα ή και ηθελημένα στην παγίδα τους.

Το θέμα είναι όμως ακόμα πιο σοβαρό, φίλες και φίλοι. Αν τύχει και μία στο εκατομμύριο η παραπληροφόρησή τους πλησιάσει κάποια φορά την πραγματικότητα, τότε ο πολύς κόσμος, που διαβάζει συχνά πυκνά τις τρομολαγνικές αυτές προγνώσεις, δεν θα πιστεύει κανέναν, με αποτέλεσμα μια πραγματικά αξιόλογη αλλαγή του καιρού να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη από το ευρύ κοινό, αφού, εύλογα, οι περισσότεροι θα σκεφτούν: σιγά μη γίνει, αφού όλο χιονιάδες μας τάζουν και χιονιάδες δεν έρχονται!

Φίλες και φίλοι! Τα προγνωστικά μοντέλα αλλάζουν πιο γρήγορα ακόμα κι απ' το χρηματιστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, φιλτράρουμε τι διαβάζουμε και δεν δίνουμε σημασία σε ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ προγνώσεις, καθώς ο καθένας μπορεί να κρυφτεί πίσω από το όνομα μιας οποιασδήποτε ιστοσελίδας!

Λέμε ΝΑΙ στους επίσημους φορείς παροχής μετεωρολογικών ειδήσεων, καθώς και σε αξιόλογους προγνώστες στο διαδίκτυο, που στο τέλος της πρόγνωσής τους δεν διστάζουν να γράφουν το ονοματεπώνυμό τους, αναλαμβάνοντας έστω την ηθική ευθύνη της πρόγνωσής τους!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζέτα Θεοδωροπούλου για Παναγιώτη Ταχτσίδη: «Δεν παίρνω προσωπική διατροφή όπως είχαμε συμφωνήσει»

Σήμερα

Τι αποκάλυψε η Ζέτα Θεοδωροπούλου για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη

«Ήρθε στο σπίτι μου ο Βασίλης Μπισμπίκης, δεν μπορούσα να τον βρίσω»

Σήμερα

«Ήρθε στο σπίτι μου και μου ζήτησε συγγνώμη ο άνθρωπος. Τι άλλο; Να τον κρεμάσουμε πια; Εντάξει. Τελείωσε αυτή η ιστορία»

Μπισμπίκης: Συγνώμη με γλυκά στη γειτονιά μετά τις ζημιές στα αυτοκίνητα

Σήμερα

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά ο ηθοποιός επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος»

Χαμός στο Καλλιμάρμαρο με τον Robbie Williams – Χιλιάδες κόσμου τραγούδησε μαζί του

Σήμερα

Ο Βρετανός τραγουδιστής εμφανίστηκε στο στάδιο με ζιπ κιλότ, ροζ καπέλο, αλλά και παντόφλες

Από τον μεγάλο έρωτα των ’80s μέχρι τη φροντίδα στην ασθένειά του – μια αγάπη που ξεπέρασε τα πάντα

Σήμερα

Όταν δύο ψυχές ενώνονται, δεν τις χωρίζει ούτε ο χρόνος ούτε η απόσταση…

Σαρλίζ Θερόν: Χωρίς μπλούζα στην Εβδομάδα Μόδας

Χτες

Η εντυπωσιακή εμφάνισή της

Βασίλης Παϊτέρης μέσα από τη ΓΑΔΑ: «Δεν είμαι καλά ψυχολογικά, χθες ήμουν στο νοσοκομείο»

Χτες

Τις πρώτες του δηλώσεις, έκανε ο Βασίλης Παϊτέρης στο Πρωινό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.