E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά‑καρφιά

Ζητούσαν απέλαση προσφύγων και κλείσιμο συνόρων

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά‑καρφιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/1/2016 | 15:06

Εκατοντάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στη γερμανική πόλη της Λειψίας, λίγες ώρες αφότου η ¶νγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε πως η διακίνηση μεταναστών στην Ευρώπη είναι πλέον εκτός ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εξοργισμένοι πολίτες έσπασαν βιτρίνες από εστιατόρια και fast food, ενώ 250 χούλιγκανς με το όνομα Legida έκαψαν αυτοκίνητα και κατέστρεψαν καταστήματα.

Οι Legida ζητούσαν την απέλαση των μεταναστών και το οριστικό κλείσιμο των συνόρων, μετά τις ομαδικές σeξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαδηλωτές έκαναν χρήση χημικών στους αστυνομικούς, ενώ καταδίωξαν τους μετανάστες που υπήρχαν στην περιοχή. Η αστυνομία, από την πλευρά της, αναγνώρισε 211 άτομα με επιβαρυμένο μητρώο, γνωστά για τις ακροδεξιές τους δράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή ήταν μια σοβαρή παραβίαση της ειρήνης», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας ότι αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που προκλήθηκαν λόγω της οργής που σιγοβράζει από τις μαζικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς κατά των γυναικών στην Κολωνία και σε πολλές άλλες γερμανικές πόλεις.

Οι διαδηλωτές, έχοντας πανό που έγραφαν «Πρόσφυγες φύγετε μακριά», «Ελευθερία για τη Γερμανία» και «Οι πρόσφυγες δεν είναι καλοδεχούμενοι πια», κατηγορούσαν τη Μέρκελ για την έκρυθμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νωρίτερα την ίδια μέρα, η καγκελάριος είπε: «Βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με τη μαζική έλευση προσφύγων στην Ευρώπη και είμαστε ευάλωτοι, καθώς δεν έχουμε ακόμη τον έλεγχο που θα θέλαμε να έχουμε».

Είπε επίσης, πως το ευρώ συνδέεται άμεσα με την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη, προσθέτοντας: «Εάν οι χώρες δεν επιτρέπουν στους πρόσφυγες να διασχίζουν τα σύνορά χωρίς μεγάλη δυσκολία, τότε η ευρωπαϊκή ενιαία αγορά θα υποφέρει έντονα», πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία, το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγαλύτερη οικονομία της, θα πρέπει να αγωνιστεί για να υπερασπιστεί την ελευθερία της κυκλοφορίας.

Η ΕΕ αγωνίζεται να αντεπεξέλθει με ένα κύμα προσφύγων από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν προσγειωθεί στην Ελλάδα ή στην Ιταλία πριν περάσουν σε πλουσιότερες, βόρειες πολιτείες της ΕΕ.

Βέβαια, οι ομαδικές σeξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία έχουν προκαλέσει μια συζήτηση σχετικά με το ότι πρέπει να τεθούν αυστηρότεροι κανόνες για τους μετανάστες που παραβαίνουν τον νόμο, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες απέλασης και αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως η μεγαλύτερη επιτήρηση με βίντεο σε δημόσιους χώρους και περισσότερη αστυνομία.

Να σημειωθεί, πως ήδη η Γερμανία έχει στείλει μεγάλο αριθμό μεταναστών πίσω στην Αυστρία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Σήμερα

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Σήμερα

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Σήμερα

Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Οι πρώτες εικόνες μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ένα βίντεο από το στημένο σκηνικό προκαλεί πραγματικό σοκ

Τελεσίγραφο 48 ωρών Τραμπ σε Χαμάς: «Αποδεχτείτε αλλιώς έρχεται κόλαση»

Σήμερα

Το τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου λήγει στις 6 μ.μ. της Κυριακής

Economist: Ο Πούτιν «δοκιμάζει» το ΝΑΤΟ με υβριδικό πόλεμο – Οι τρεις στόχοι του

Σήμερα

Παραπληροφόρηση, drones και σαμποτάζ στην Ευρώπη - Η σταθερή τακτική του Κρεμλίνου να δοκιμάζει τα όρια της Δύσης και να αξιοποιεί την «γκρίζα ζώνη» μεταξύ ειρήνης και πολέμου

Ξενοδοχεία προσφέρουν δώρα και χρήματα στα ζευγάρια που συλλαμβάνουν μωρό στα δωμάτιά τους

Σήμερα

Ο επιχειρηματίας που μπαίνει στη μάχη κατά της υπογεννητικότητας.

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Συναγερμός για τις πτήσεις drones στη Γερμανία: «Αμεση κατάρριψη» ζητά ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Σήμερα

Ο Βαυαρός Πρωθυπουργός ζήτησε την κατάρριψη των drones και την κυριαρχία στον εναέριο χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.