E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Σωτηρία»: Ξεψύχησε περιμένοντας να βρει κρεβάτι σε εντατική

Η λίστα αναμονής υπερβαίνει τα 50 άτομα την ημέρα

«Σωτηρία»: Ξεψύχησε περιμένοντας να βρει κρεβάτι σε εντατική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/1/2016 | 19:43

Με τον πιο τραγικό τρόπο, με τον θάνατο ενός ασθενή, «συρρικνώθηκε» η μακρά λίστα αναμονής ασθενών για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), χθες το βράδυ ένας ασθενής σε βαριά κατάσταση και διασωληνωμένος κατέληξε σε θάλαμο του νοσοκομείου «Σωτηρία», περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η λίστα αναμονής για Εντατική υπερβαίνει τα 50 άτομα την ημέρα, χωρίς βεβαίως να καθίσταται γνωστό πόσα εξ αυτών κερδίζουν τελικά μια θέση σε ΜΕΘ και ίσως τη μάχη για τη ζωή. Μάλιστα, λόγω της έλλειψης κλινών ΜΕΘ αναβάλλονται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις η διενέργεια των οποίων απαιτεί στη συνέχεια νοσηλεία σε Εντατική. Εάν σε αυτήν την κατάσταση συνυπολογιστεί ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχική φάση της επιδημίας γρίπης, όπου τουλάχιστον τρία άτομα κάθε μέρα εκδηλώνουν συμπτώματα γρίπης και ίσως χρειάζονται εντατική νοσηλεία, αντιλαμβάνεται κάποιος το φορτίο που θα χρειαστεί να σηκώσουν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Το «αρνητικό ρεκόρ» του έτους καταγράφεται μέχρι στιγμής στον θλιβερό κατάλογο της περασμένης Κυριακής, με τους ασθενείς που χρειάζονταν ΜΕΘ να ανέρχονται σε 78! Στο κέντρο του ΕΚΑΒ, δίπλα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», σήμανε «συναγερμός» - ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη, στην οποία μετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Ζητούμενο για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι η λειτουργία των 187 κλινών ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Προς την κατεύθυνση αυτή δρομολογήθηκε προκήρυξη για τις προσλήψεις 500 συμβασιούχων νοσηλευτών και γιατρών μέσα στον Ιανουάριο ενώ υπό την ασφυκτική πίεση που δημιουργούν οι δεκάδες ασθενείς σε αναμονή ανακοινώθηκε συμφωνία με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών για τη διάθεση 40 κλινών ΜΕΘ προς τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των αναγκών βαρέως πασχόντων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.