E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: «Εχω εντολή να στηρίξω τους πολίτες, όχι την κυβέρνηση Τσίπρα»

H πρώτη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: «Εχω εντολή να στηρίξω τους πολίτες, όχι την κυβέρνηση Τσίπρα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/1/2016 | 14:31

Ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα, ο Κ. Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την εκλογή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ και υπογράμμισε: «Δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση». Εξαίρεση έκανε ο κ. Μητσοάκης στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος λέγοντας ότι στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα θα το θέσει.

Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους σκέπτονται να επενδύσουν στην χώρα. «Αναρωτιέμαι τί θα πει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός». Σημείωσε δε ότι είναι προσχηματική από την πλευρά της κυβέρνησης η επίκληση της νομιμότητας.

«Σε όλους τους πολίτες που πλήττονται η ΝΔ δίνει πάλι πολιτική έκφραση» τόνισε και συνέχισε: «Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει. Θέλουμε να εκφράσουμε τους πολίτες που δεν έχουν στέγη, τους πολίτες που είναι ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγουμε τη ΝΔ».

«Στήριξη αλά καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών» στην συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δισ. ευρώ, η χώρα δεν θα βγει από την κρίση.
Αναφέρθηκε στον "προσχηματικό" όπως τον χαρακτήρισε διάλογο για την Παιδεία λέγοντας ότι για την κυβέρνηση η Παιδεία είναι για την κυβέρνηση πεδίο άσκησης ιδεοληψίας.

Στην αρχή της ομιλίας του ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. «Τον σέβομαι. Θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου» είπε. Παράλληλα ευχαρίστησε τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα». Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από την στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Θέλουμε να εκφράσουμε την δημιουργική Ελλάδα και αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Η ΝΔ είναι η μοναδική αξιοπιστη λύση για να βγούμε από την κρίση. Οπως είπε έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας για την πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό και πρόσθεσε πως «χρειάζεται θράσος για να ασκεί κριτική κάποιος που έχει αφήσει να γίνονται διορισμοί ημετέρων». Τόνισε ότι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο δραματικά «που γρήγορα, θα κληθούμε να αναλάβουμε το τιμόνι της χώρας». Υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την πρόταση του ασφαλιστικού για αυτό και θα την καταψηφίσει η ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές του κινήσεις: “Θα διοργανώσουμε τακτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό αλλά ξεκινάμε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ άμεσα γιατί υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “μερικές αποφάσεις θα είναι επώδυνες, ειδικά σε ότι αφορά τα οικονομιά του κόμματος. Η ΝΔ θα στηρίζεται στο εξής σε ιδιωτική χρηματοδότηση, θα απευθυνθούμε στα μέλη μας και θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέσουμε την δημόσια επιχορήγηση, σχεδόν εξ ολοκλήρου στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος. Θα μεταστεγαστούμε, το κτίριο της Συγγρού είναι πολύ ακριβό. Θα προσαρμόσουμε το οργανόγραμμα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα χτίσουμε ένα κόμμα που δεν θα είναι αποστεωμένο, θα συνομιλεί με την κοινωνία, θα ανοίξουμε την ΝΔ στην κοινωνία και θα την ξανακάνουμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανακοίνωσε ότι υποψήφιος για την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Κώστας Τσιάρας. Επίσης ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τον Νίκο Δένδια, τον Γιάννη Βρούτση και την Νίκη Κεραμέως. Ανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και τους τομεάρχες του κόμματος

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Χτες

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Χτες

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Χτες

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Χτες

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Χτες

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Χτες

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Χτες

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Χτες

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Χτες

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Χτες

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.