Πανεύκολη τούρτα σοκολάτας με 3 υλικά
Από τα χεράκια της Melisoula

¶λλη μια συνταγή από τη Melisoula, αποκλειστικά για το E-Daily, για να γλυκάνετε τις παγωμένες μέρες!
ΥΛΙΚΑ
1) Γκανάς σοκολάτας
2) Ρούμι
3) Καραμελωμένοι ξηροί καρποί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aυτή η συνταγή είναι πολύ απλή! Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι, το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και έχουμε αμέσως μια υπερσοκολατένια, βελούδινη τούρτα που λιώνει στο στόμα! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!
Ξεκινάμε:
1. Μια από τις βασικότερες συνταγές της ζαχαροπλαστικής τέχνης είναι η σάλτσα σοκολάτας (γκανάς). Αν την φτιάξετε μια φορά, αποκλείεται να ξαναχρησιμοποιήσετε στις συνταγές σας σκέτη λιωμένη σοκολάτα! Για τη συγκεκριμένη τούρτα χρειαζόμαστε 500 γρ. κουβερτούρα και 350 γρ. κρέμα γάλακτος, και 30 γρ. ρούμι.
2.Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε στην κουβερτούρα. Περιμένουμε ένα λεπτό να τη μαλακώσει και ανακατεύουμε με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα) μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε και το ρούμι.
3. Στη συνταγή που σας δίνω προτείνω ρούμι, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα και τσιμπάει και λίγο στη γεύση. Εσείς όμως, αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με κονιάκ ή άλλο ποτό.
4. Καραμελωμένους ξηρούς καρπούς μπορείτε για ευκολία να αγοράσετε από το κατάστημα ξηρών καρπών της γειτονιάς σας.
5. Αν θέλετε να τους καραμελώσετε μόνοι σας, να ξέρετε ότι η καραμέλα χρειάζεται προσοχή! Θα βάλετε 80 γρ. ζάχαρη με 40 γρ. νερό σε ένα βαθύ τηγάνι και θα την αφήσετε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Με το που αρχίσει να αφρίζει, θα ρίξετε 160 γρ. ξηρούς καρπούς (κατά προτίμηση φουντούκια) και θα ανακατεύετε συνεχώς, για να μην πήξει η καραμέλα. Όταν δείτε ότι έχουν ζαρώσει λίγο οι ξηροί καρποί και έχουν ανακατευτεί στη καραμέλα, τους βγάζετε σε ένα πιάτο και περιμένετε να κρυώσουν. Μετά σπάτε σε κομματάκια την ενιαία μάζα που θα σχηματιστεί και πασπαλίζετε την τούρτα σας.
ΤΙP: Για να παγώσει γρήγορα η τούρτα και να προλάβει να είναι έτοιμη σε 1-2 ώρες, κάντε το εξής: Βάλτε την στη κατάψυξη για 2-3 ώρες, σε φόρμα παγωμένη και καλά βουτυρωμένη.