Σκληρές εικόνες: 25χρονος έκοψε τη μύτη της γυναίκας του
Απάνθρωπο έγκλημα στο Αφγανιστάν

Δημοσίευση 19/1/2016 | 15:03
Σε μια ασύλληπτη κτηνωδία προέβη ένας 22χρονος ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, καθώς ακρωτηρίασε τη μύτη της γυναίκας του. Ο 25χρονος έκτοτε κρύβεται, καθώς ακόμα και οι ταλιμπάν τον αναζητούν, για να τον τιμωρήσουν βάσει της σαρίας για το έγκλημά του.
Η 22χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από γείτονες, έχοντας χάσει πολύ αίμα, ενώ η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.
Ο δράστης είχε επιστρέψει από το Ιράν πριν από τρεις μήνες και σε αυτό το διάστημα είχε πολλές φορές κακοποιήσει τη γυναίκα του, ξυλοκοπώντας τη βάναυσα. Το συμβούλιο των γερόντων των ταλιμπάν μάλιστα του είχε επανειλημμένως κάνει... συστάσεις για το γεγονός, προειδοποιώντας τον για τη ζωή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο 25χρονος εν τω μεταξύ είχε πάρει για δεύτερη γυναίκα του ένα επτάχρονο κορίτσι.
Το «έγκλημα» της νεαρής γυναίκας δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ στο Αφγανιστάν δεν είναι σπάνιο ως τιμωρία οι άντρες-αφέντες να κόβουν τις μύτες των γυναικών τους, που ζουν χωρίς να τους αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα.