E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ενοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν

Νεκροί τουλάχιστον 20 φοιτητές και καθηγητές

Ενοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/1/2016 | 09:33

Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο στην Ταρσάντα του Πακιστάν και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στις αίθουσες διδασκαλίας και στους ξενώνες, ενώ πριν λίγο ακούστηκαν δυο εκρήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, κ. Αμτζάντ Χαν, ο οποίος βρισκόταν έξω από το πανεπιστήμιο, δήλωσε εν τω μεταξύ ότι οι πυροβολισμοί συνεχίζονται μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει κάνει η αστυνομία, οι τρομοκράτες είναι γύρω στους 10 και αυτήν τη στιγμή βρίσκονται οπλισμένοι στην ταράτσα των αντρικών ξενώνων.

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε στο Reuters πως δεν είναι σαφής ο αριθμός των ενόπλων, ωστόσο η αστυνομία εισήλθε στο πανεπιστήμιο και αυτήν τη στιγμή διεξάγεται ανταλλαγή πυροβολισμών με τους επιτιθέμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξεκινήσαμε μια επιχείρηση μέσα στο πανεπιστήμιο και προσπαθούμε να διασώσουμε τους φοιτητές και το προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος», είπε στο Reuters ο επιθεωρητής της αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ.

Ο αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου, Φαζάλ Ραχίμ Μαρουάτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ένοπλοι «έλαβαν θέσεις στο πανεπιστήμιο και η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται». Διευκρίνισε πως ενημερώθηκε για την επίθεση από την αστυνομία ενώ πήγαινε στη δουλειά του, κάνοντας λόγο για τρεις τραυματίες, έναν φύλακα του πανεπιστημίου και δύο πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μέλη του προσωπικού, γυναίκες και άνδρες, καθώς και φοιτητές βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη», πρόσθεσε. Το πανεπιστήμιο δεν είχε λάβει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή, «αλλά είχαμε ενισχύσει την ασφάλεια στο πανεπιστήμιο», είπε.

Ο Σαμπίρ Χαν, λέκτορας στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών, είπε πως ήταν έτοιμος να φύγει από τον ξενώνα για το τμήμα όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

«Οι περισσότεροι από τους φοιτητές και το προσωπικό βρίσκονταν μέσα στις τάξεις όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί», είπε ο Χαν. «Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά άκουσα έναν αξιωματούχο ασφαλείας να λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Όπως αναφέρει η Telegraph, τουλάχιστον 20 φοιτητές και καθηγητές έχουν σκοτωθεί από την επίθεση, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της περιοχής, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Όσον αφορά την ταυτότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας στο Πακιστάν, ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Το 2014 η χειρότερη επίθεση από τους Ταλιμπάν

Η χειρότερη επίθεση στη χώρα πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 σε σχολείο της Πεσάβαρ, στο οποίο επιτέθηκαν Ταλιμπάν που σφαγίασαν περισσότερους από 150 ανθρώπους, κυρίως παιδιά, στη διάρκεια μιας επίθεσης που κράτησε πολλές ώρες.

Εκείνη η επίθεση, που είχε τραυματίσει τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκστρατεία κατά του εξτρεμισμού στο Πακιστάν, με τον στρατό να εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον ένοπλων ομάδων στις περιοχές των φυλών.

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των επιθέσεων σημείωσε καθαρή πτώση το 2015. Ωστόσο χθες, επίθεση αυτοκτονίας στην περιφέρεια της Πεσάβαρ κόστισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Σήμερα

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Σήμερα

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Σήμερα

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Σήμερα

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Σήμερα

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Σήμερα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Σήμερα

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σήμερα

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Σήμερα

Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.