E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ενοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν

Νεκροί τουλάχιστον 20 φοιτητές και καθηγητές

Ενοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/1/2016 | 09:33

Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο στην Ταρσάντα του Πακιστάν και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στις αίθουσες διδασκαλίας και στους ξενώνες, ενώ πριν λίγο ακούστηκαν δυο εκρήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, κ. Αμτζάντ Χαν, ο οποίος βρισκόταν έξω από το πανεπιστήμιο, δήλωσε εν τω μεταξύ ότι οι πυροβολισμοί συνεχίζονται μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει κάνει η αστυνομία, οι τρομοκράτες είναι γύρω στους 10 και αυτήν τη στιγμή βρίσκονται οπλισμένοι στην ταράτσα των αντρικών ξενώνων.

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε στο Reuters πως δεν είναι σαφής ο αριθμός των ενόπλων, ωστόσο η αστυνομία εισήλθε στο πανεπιστήμιο και αυτήν τη στιγμή διεξάγεται ανταλλαγή πυροβολισμών με τους επιτιθέμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξεκινήσαμε μια επιχείρηση μέσα στο πανεπιστήμιο και προσπαθούμε να διασώσουμε τους φοιτητές και το προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος», είπε στο Reuters ο επιθεωρητής της αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ.

Ο αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου, Φαζάλ Ραχίμ Μαρουάτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ένοπλοι «έλαβαν θέσεις στο πανεπιστήμιο και η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται». Διευκρίνισε πως ενημερώθηκε για την επίθεση από την αστυνομία ενώ πήγαινε στη δουλειά του, κάνοντας λόγο για τρεις τραυματίες, έναν φύλακα του πανεπιστημίου και δύο πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μέλη του προσωπικού, γυναίκες και άνδρες, καθώς και φοιτητές βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη», πρόσθεσε. Το πανεπιστήμιο δεν είχε λάβει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή, «αλλά είχαμε ενισχύσει την ασφάλεια στο πανεπιστήμιο», είπε.

Ο Σαμπίρ Χαν, λέκτορας στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών, είπε πως ήταν έτοιμος να φύγει από τον ξενώνα για το τμήμα όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

«Οι περισσότεροι από τους φοιτητές και το προσωπικό βρίσκονταν μέσα στις τάξεις όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί», είπε ο Χαν. «Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά άκουσα έναν αξιωματούχο ασφαλείας να λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Όπως αναφέρει η Telegraph, τουλάχιστον 20 φοιτητές και καθηγητές έχουν σκοτωθεί από την επίθεση, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της περιοχής, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Όσον αφορά την ταυτότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας στο Πακιστάν, ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Το 2014 η χειρότερη επίθεση από τους Ταλιμπάν

Η χειρότερη επίθεση στη χώρα πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 σε σχολείο της Πεσάβαρ, στο οποίο επιτέθηκαν Ταλιμπάν που σφαγίασαν περισσότερους από 150 ανθρώπους, κυρίως παιδιά, στη διάρκεια μιας επίθεσης που κράτησε πολλές ώρες.

Εκείνη η επίθεση, που είχε τραυματίσει τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκστρατεία κατά του εξτρεμισμού στο Πακιστάν, με τον στρατό να εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον ένοπλων ομάδων στις περιοχές των φυλών.

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των επιθέσεων σημείωσε καθαρή πτώση το 2015. Ωστόσο χθες, επίθεση αυτοκτονίας στην περιφέρεια της Πεσάβαρ κόστισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρίο: Ξέφυγε τον κίνδυνο το μωρό με μηνιγγίτιδα από τη Ζάκυνθο

Σήμερα

Ενθαρρυντικό είναι ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση

Airbnb: Πώς θα αποφύγουν πρόστιμα για απόκρυψη εσόδων οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές

Σήμερα

Τα πρόστιμα για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb ξεκινούν από 5.000 ευρώ

Έβρος: Αγωνία για την αύξηση της στάθμης του νερού

Σήμερα

«Κρίσιμες οι επόμενες ώρες» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Μπιλ Γκέιτς: Παραδέχθηκε σχέσεις με Ρωσίδες – Από ποιους ζήτησε συγγνώμη για τον Επστάιν

Σήμερα

Δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρνει στο φως όσα ειπώθηκαν σε εσωτερική συνάντηση του ιδρύματός του

Η εξήγηση πίσω από τα βαμμένα κόκκινα πρόβατα στην Κρήτη

Σήμερα

Γιατί οι κτηνοτρόφοι βάφουν τα πρόβατά τους

Τι θα περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο συσσίτιο των φαντάρων: Θα λαμβάνουν ημερησίως έως και 3.200 θερμίδες

Σήμερα

Βάσει του νέου δόγματος των Ενόπλων Δυνάμεων, θα υπάρχει διαφοροποίηση στο διατροφολόγιο των στρατεύσιμων ανάλογα με τη σωματική καταπόνηση και το στάδιο της εκπαίδευσης

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Βίντεο ΣΟΚ: 70χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.