Ένα ξεχωριστό γλυκό για τις 14 Φεβρουαρίου
Από τον Αλέξανδρο Αλεξίου, pastry chef στο Hyatt

O Αλέξανδρος Αλεξίου, pastry chef στο Hyatt, μας έδωσε τη συνταγή για ένα γλυκό που θα σας κάνει να ερωτευτείτε!
Μους σοκολάτας με βατόμουρο και σάλτσα σοκολάτας
Κάθε γλυκό έχει τα εξής:
80 γρ μους σοκολάτας
65 γρ ζύμη σινέκ
35 γρ ζελέ βατόμουρο
25 γρ σοκολάτα
80 γρ σάλτσα σοκολάτας
10 γρ βατόμουρο
3 γρ σκόνη χρυσού
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500 γρ γάλα
1 κιλό κρεμα γάλακτος χτυπημένη
10 γρ φύλλα ζελατίνης
650 γρ σοκολάτα inaya 65%
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε το γάλα και λιώνουμε τις ζελατίνες, κάνουμε γαλακτοματοποίηση με τη σοκολάτα, και μόλις η γκανάς μας φτάσει στους 38 βαθμούς, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
ΣΙΝΕΚ ΚΑΚΑΟ
500 γρ αυγά
375 γρ άχνη
375 γρ τριμμένο αμύγδαλo
330 γρ ασπράδι
50 γρ ζάχαρη
60 γρ αλεύρι
175 γρ βούτυρο λιωμένο
40 γρ κακάο
Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά με την άχνη και το αμύγδαλο. Σε άλλο κάδο χτυπάμε για να κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, τα κάνουμε ένα και προσθέτουμε το βούτυρο και τις υπόλοιπες σκόνες, ζυγίζουμε σε κάθε λαμαρίνα 500 γρ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς. 4-4-6 για 6 και 2 λεπτά γύρισμα τη λαμαρίνα.
ΖΕΛΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ
1 λίτρο βατόμουρο πουρέ
80 γρ ζάχαρη
5 τεμάχια ζελατινες
Τροπος παρασκευής
Βράζουμε 250 γρ από το βατόμουρο με τη ζάχαρη και λιώνουμε τη ζελατίνη
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βατόμουρο, γεμίζουμε ένα τσέρκι τετράγωνο, καλύπτουμε με σελοφάν.
ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500 γρ σοκολάτα λιωμένη
320 γρ γάλα
10 γρ εσάνς/άρωμα τριαντάφυλλου
Τρόπος παρασκευής
Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.