E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κοτζιάς: Κύκλοι του εξωτερικού ονειρεύονται κατάρρευση της κυβέρνησης

Η ΝΔ πληρώνει δημοσκοπήσεις

Κοτζιάς: Κύκλοι του εξωτερικού ονειρεύονται κατάρρευση της κυβέρνησης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/1/2016 | 00:02

Σκληρές κατηγορίες κατά της τρόικας, της ΝΔ και ξένων κέντρων εξαπολύει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, ο Ν. Κοτζιάς ερωτάται για τις κοινωνικές αντιδράσεις αγροτών, ελευθέρων επαγγελματιών.

«Η Τρόϊκα μας πιέζει προς μια πολιτική που πλήττει πολύ σοβαρά το μέσο πολίτη στην Ελλάδα. Η οικονομία υπονομεύεται από τη συνεχή λιτότητα. Στο μεταξύ, 200.000 επιστήμονες με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτό μεταφράζεται σε μία απώλεια της τάξης των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, αν κανείς υπολογίσει τα κόστη για τη μόρφωσή τους από τον παιδικό σταθμό ως απόκτηση ενός διδακτορικού τίτλου. Για αυτούς τους αριθμούς δεν έχει ειπωθεί λέξη με την Τρόικα. Αλλά άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, επωφελούνται αυτής της κατάστασης, καθώς δέχονται τους γιατρούς μας χωρίς να έχουν ξοδέψει ούτε ένα σεντ για την εκπαίδευσή τους» απάντησε ο Ελληνας ΥΠΕΞ.

Οταν ο δημοσιογράφος επιμένει ρωτώντας «ποιες πιθανότητες επιβίωσης έχει η κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ;» επικαλούμενος δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι τώρα στην Ελλάδα οι συντηρητικοί σημειώνουν προβάδισμα, ο Ν. Κοτζιάς ξιφουλκεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το γνωρίζω και εγώ ότι κάποιοι κύκλοι από το εξωτερικό ονειρεύονται την κατάρρευση της κυβέρνησής μας. Αλλά οι δημοσκοπήσεις γίνονται με εντολή της συντηρητικής παράταξης. Τα κατευθυνόμενα από αυτούς Ινστιτούτα είναι τα ίδια που προέβλεπαν στο δημοψήφισμα για το Grexit ότι θα υπερίσχυε η άποψη των συντηρητικών. Ως γνωστόν, το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό».

Ο υπουργός Εξωτερικών απαντά και στο ερώτημα γιατί δεν κλείνει η Ελλάδα τα σύνορα για τους πρόσφυγες. «Κανένα τείχος δεν μπορεί να αποκλείσει τους πρόσφυγες. Θα έβρισκαν ακόμη περισσότερες οδούς διέλευσης προς τη Γερμανία» τονίζοντας επίσης πως «δεν μπορούμε να βυθίζουμε τις βάρκες τους ούτε να τους αφήνουμε να πνιγούν».

Αποκάλυψε επίσης ότι η Ελλάδα έχει δαπανήσει για τους πρόσφυγες περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, για καταλύματα, σίτιση, μεταφορά και υγειονομική περίθαλψη. «Για εμάς, δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα – είναι για την ακρίβεια περισσότερα από όσα θα αποφέρουν οι περικοπές συντάξεων που τώρα μας επιβάλλει η Τρόικα» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: Κοτζιάς: Κύκλοι του εξωτερικού ονειρεύονται κατάρρευση της κυβέρνησης – Η ΝΔ πληρώνει δημοσκοπήσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/247151/kotzias-kykloi-toy-exoterikoy-oneireyontai-katarreysi-tis-kyvernisis-i-nd-plironei#ixzz3y0sYBc2N

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Σήμερα

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.