E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στουρνάρας: Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα

Έτσι θα έχουμε ανάπτυξη στο β' εξάμηνο του 2016

Στουρνάρας: Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/1/2016 | 17:16

Έμμεση παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό, καθώς ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση. Όπως είπε, μιλώντας στο Επιμελητήριο, «η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι αποφασιστικής σημασίας για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ακόμη ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στις αγορές και στον δημόσιο τομέα θα οδηγήσει στην αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης, στη βελτίωση της παραγωγικότητας και των εξαγωγών και στην υποχώρηση των ελλειμμάτων. 

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιβάλλεται να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι στη διεθνή οικονομία. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο των αυξημένων κινδύνων και αβεβαιοτήτων για την πορεία της διεθνούς οικονομίας, μια ενδεχόμενη αποτυχία στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά, καθώς θα οδηγήσει σε υποχώρηση της εμπιστοσύνης, επιδείνωση των χρηματοδοτικών συνθηκών και τελικά σε όξυνση της ύφεσης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα και την προοπτική να επανέλθει σε ανοδική τροχιά το 2016, παρά την αύξηση των διεθνών κινδύνων και αβεβαιοτήτων και, παρά τη μεταφερόμενη (carry-over) αρνητική επίπτωση του 2015. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, αλλά και από την άμεση ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.  

Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε επίσης ότι η οικονομία που συρρικνώθηκε κατά 0,2% το 2015, θα παραμείνει σε ύφεση τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Για το τραπεζικό σύστημα, ανέφερε ότι η σημαντικότερη πρόκληση είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που αν αντιμετωπιστούν, θα απελευθερωθούν τραπεζικά κεφάλαια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.