E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς θα διαμορφωθούν οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο ασφαλιστικό

Τι δηλώνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας

Πώς θα διαμορφωθούν οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο ασφαλιστικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/1/2016 | 15:20

Μικρές θα είναι οι μειώσεις στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, με βάση την πρόταση της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι οι μειώσεις για όσους εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο θα κυμανθούν από 20 έως 60 ευρώ και οφείλονται στην κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου 2015 του κοινωνικού πόρου 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου, χωρίς να αντικατασταθεί η απώλεια στα έσοδα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).
Να σημειωθεί ότι το ΜΤΠΥ καταβάλει μηνιαίο μέρισμα, ένα είδος επικουρικής σύνταξης, σε ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων από περίπου 100 έως 200 ευρώ (μ.ο. 136 ευρώ) το οποίο αναμένεται να περικοπεί από 20 έως 30%.

Να σημειωθεί ότι οι μικρές αυτές μειώσεις στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων είχαν στην ουσία προεξοφληθεί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα τον περασμένο Νοέμβριο όπου προβλεπόταν ότι «μετά την 1.09.2015 τα ποσά της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων μεταφέρονται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και αποτελούν έσοδό του.
Μετά την 1.1.2019 τα ποσά της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων μεταφέρονται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και αποτελούν έσοδό του». Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το ελλειμματικό λόγω της από1.1.2015 κατάργησης του κοινωνικού πόρου Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο αποτελεί ενός τύπου επικουρικό ταμείο δεν θα μπορεί, πλέον, να λάβει ενίσχυση από το ΑΚΑΓΕ. Να σημειωθεί ότι το διάστημα μεταξύ Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2015 το ΜΤΠΥ είχε λάβει ενίσχυση 15 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ.

Κατά τα άλλα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Εργασίας, με το νέο ασφαλιστικό για τους δημοσίους υπαλλήλους ισχύουν τα ίδια που ισχύουν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς τίθενται οι ίδιοι ενιαίοι κανόνες με τους οποίους δε θίγονται καθόλου οι κύριες συντάξεις.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Χτες

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Χτες

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Χτες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Χτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Χτες

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Χτες

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Χτες

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Χτες

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.