E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σκληρή σύγκρουση εφΆ όλης της ύλης στη Bουλή

Πρεμιέρα στη μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη

Σκληρή σύγκρουση εφΆ όλης της ύλης στη Bουλή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/1/2016 | 08:46

Χθες στη Βουλή, η πρεμιέρα της σύγκρουσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νέο αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και αφορούσε ο Ασφαλιστικό, μετατράπηκε γρήγορα σε μετωπική σύγκρουση εφ' όλης της ύλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ξέφυγε γρήγορα από το Ασφαλιστικό και επεκτάθηκε στις επιλογές έναντι των δανειστών, έως και στους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων σε κυβερνητικά και πολιτικά γραφεία. Έγιναν, επίσης, αναφορές και σε ζητήματα ιδεολογίας, με τον κ. Τσίπρα να κατηγορεί τον νέο πρόεδρο της ΝΔ για «ακραίο νεοφιλελευθερισμό» και τον κ. Μητσοτάκη να αντεπιτίθεται κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό μαρξιστών».

Επί της ουσίας, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το Ασφαλιστικό και ζήτησαν την απόσυρσή της. Οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν ο καθένας από την πλευρά του σειρά προτάσεων οι οποίες είπαν ότι μπορούν να δώσουν λύσεις, ενώ ο κ. Τσίπρας επικεντρώθηκε στην άποψη ότι οι προτάσεις της ΝΔ ταυτίζονται με εκείνες του ΔΝΤ, κάνοντας μάλιστα διαρροή ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση.

O Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του τόνισε ότι αν δεν πάρουμε μέτρα άμεσα, το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει, και στο μέλλον θα χρειάζονται τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προκάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση επί της κυβερνητικής πρότασης, λέγοντας: «Θα στηρίξετε τη συμφωνία που πετύχαμε με τους εργοδοτικούς φορείς ή θα συνταχθείτε με τη θέση του ΔΝΤ, που οδηγεί σε νέες περικοπές συντάξεων;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις βολές του πρωθυπουργού, κατέθεσε αναλογιστική μελέτη η οποία έδειχνε ότι το ασφαλιστικό σύστημα το 2014 εκπλήρωνε όρους βιωσιμότητας μέχρι το 2060, τονίζοντας ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω της «δαχειριστικής ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Τάσο Γιαννίτση και την απόπειρά του για μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, παραδέχτηκε ευθύνες της παράταξής του, ενώ χαρακτήρισε την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό «ένα αποσπασματικό μπάλωμα για να δραπετεύσετε από τις ευθύνες σας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεγαλύτερο μέρος της δευτερολογίας του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση με τον νέο νόμο, κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για αδιαφανείς πρακτικές την περίοδο συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, είπε: «Θα την ψηφίσετε τη μεγάλη τομή ή είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής, κ. Μητσοτάκη;».

Στη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις βολές του πρωθυπουργού και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια, όπως είπε, του κ. Τσίπρα να ταυτίσει τη ΝΔ με τους δανειστές. Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση αμφισημία στη σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ και διάβασε επιστολή της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ, λέγοντας στα αγγλικά: «Είναι το ΔΝΤ, Ευκλείδη».

Πρόταση να θεσπιστεί φόρος επί των τραπεζικών συναλλαγών έως 1,5%, ώστε να εξασφαλιστούν έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα και να μειωθούν οι εισφορές που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, καλώντας τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να την εξετάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν συναινούμε, δεν αποδεχόμαστε το κυβερνητικό σχέδιο» για το Ασφαλιστικό, σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας στην κυβέρνηση: «Πάρτε το πίσω τώρα».

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τη βρόμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του κεφαλαίου, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό. Είστε το χρήσιμο πολυεργαλείο του σάπιου συστήματος, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Πρόταση προς όλα τα κόμματα εξουσίας και κυρίως προς την κυβέρνηση να περιορίσουν το κομματικό τους κράτος για το ασφαλιστικό κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Η κυβέρνηση με σοφιστείες και τεχνάσματα κάνει ένα εισπρακτικό ντου στο Ασφαλιστικό. Μεταθέτοντας στο μέλλον τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη», είπε.

Την πρότασή του να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηματιστεί οικουμενική επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καλώντας μάλιστα και τον πρόεδρο της ΝΔ «να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.